tiistai 2. helmikuuta 2016

10 keinoa selvitä kiukkupäivästä

* sisältää mainoslinkinOlen luultavasti nyt päässyt yli kaikesta turhautumisesta, mistä on tässä viikon sisällä tullut kärsittyä. Kaikelle on hyvä selitys taustaelämässä ja tänään vihdoin tajusin diagnoosini. Taidan kärsiä pienestä stressireaktiosta, mikä sitten purkautuu tänne blogiin kaiken pienen ja turhan kautta. Olen pahoillani, etten ole pystynyt ilahduttamaan teitä iloisena ja kepeänä omana itsenäni kaikkina päivinä, mutta yritän! Yritän olla antamatta stressille yliotetta, koska nyt on vain tilanne, joka täytyy kestää.

mikaeli

Miten sitten saada itsensä kokoon kiukkuisen päivän jälkeen ja kääntää taas kurssi kohti aurinkoa?


  1. Juoksu/kävely ulkona. Mieluiten metsässä, sillä jo 20 minuuttia metikössä alentaa stressitasoja huomattavasti. Jos ei ole metsää, ihan mikä vain lenkkeily käy hyvin.


  2. Yrittää käsitellä pettymyksen aiheuttanut asia kokonaan päässään. Jos en ääneen pääse kellekään sanomaan, että pitäkööt tunkkinsa, ajattelen mielessäni hyvin paljon rumia sanoja. Saatan ajatella jopa lauseita, jotka sanoisin tilanteessa, jos saisin elää sen uudestaan.


  3. Kun pääsee lopputulokseen ajatustyössä, pitää yrittää kääntää ajatukset voittoon. "Noh, tää nyt meni näin, mutta seuraava siirtoni on tämä.." ja sitten voi jopa ihan oikeasti tehdä jotain asialle. Esimerkiksi ottaa yhteyttä johonkin toiseen tahoon/yritykseen/yhteisöön, jonka kautta tulevaisuus saattaa alkaa näyttää valoisammalta.


  4. Jos ei ole valmis toimintaan heti, kannattaa kaivaa kirjahyllystä Rhonda Byrnen Salaisuus ja imeä itseensä vetovoiman lait sekä universumin suuret lahjat. Muista, että saat sitä, mitä teet.


  5. Puhu ihmisen kanssa, jonka viisauksien tiedät rauhoittavan sinua. Minä tein tänään niin. Sen jälkeen ymmärsin mikä on vikana ja sain rauhan.


  6. Päätä antaa viimeinen silaus laskevalle raivolle tekemällä jotain, missä on pakko keskittyä omaan tekemiseen. Minun vaihtoehtoni olivat tänään joko jooga tai siivous. Valitsin jälkimmäisen.


  7. Keskittymistä vaativan tekemisen jälkeinen aika täytyy pyhittää rentoutumiselle ja tasaiselle olemiselle.


  8. Huomista ajatellessa ei voi kuin toivoa päivän olevan normaali/hyvä. Jos olisi ihan pro, kirjoittaisi illalla ennen nukkumaanmenoa kiitollisuuspäiväkirjaa.


  9. Jotta tulevaisuus ei pääsisi yllättämään, voi koittaa tehdä jonkinlaisen varasuunnitelman itselleen, jos pahin toteutuu. Jotta pahin ei toteutuisi, on parempi, kun siitä ei edes puhu ja keskittyy vain tilaamaan universumilta parempia huomisia.


  10. Stressaavassa elämässä ylipäätään hetken ja päivän kerrallaan eläminen on todella paljon fiksumpaa kuin energian käyttäminen siihen typerään stressaamiseen. Posin kautta!!
mää

tee

Nyt vaan nauttimaan taas arjen pienistä asioista, kuten: meikkaaminen, aamutee, aamukahvi, lounas, lounaskahvi, iltapäivätee, liikunta, valokuvaaminen, kuvankäsittely, kirjoittaminen, hassuttelu, omille jutuille mielessään naureskelu, juonien punominen, nettikauppojen selaaminen, kevätaurinko, laskiaispullat, blogiystävien tapaaminen, blogien lukeminen, tv:n tuijotus.. ♥ Olisi ihana kuulla mitä teidän pienet arjen ilonne ovat! Kertokaahan :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti