tiistai 9. helmikuuta 2016

Adobe and Apple, do something!

Ootteko tekin sellaisia henkilöitä, että päivitätte ohjelmistot ja ohjelmat vasta puoli vuotta myöhässä ja silloinkin mielellään vasta sitten, kun on ihan pakko? Vai päivitättekö kaiken heti?

Mä en todellakaan päivitä. Tänään tein sen virheen ja nyt oon ihan et RIP Adobe, RIP Mac. RIP Canon.

Jooh, elikkäs, mä en pysty enää käsittelee kuvia mun koneella.

Untitled

Luin jotain Adoben forumia ja siellä ekan kerran ihmiset oli valittaneet tästä ongelmasta jo vuonna 2015. Nyt vuonna 2016 ihmisiä jo vähän hermostuttaa ja siellä oltiin et seriously Adobe?!?

Mäkin oon vähän silleen. Mitä, jos tää Mac vahingossa vaikka putoais partsilta Aurajokeen krokotiilien syötäväksi ja Adobe sen mukana? El Capitan, whyyyy?

Siis ongelma on nyt se, että toi Adoben Bridge ja Photo Downloader ei tunnista mun kameraa. Siihen ei auta sitten ei yhtikäs mikään. Onko joku muu päivittänyt Macin ja saanut Adoben toimimaan?

Muistikortinlukija saattaisi ratkaista tämän ongelman, mutta en omista sellaista tietääkseni. Siirrän kuvat aina usbilla, koska mitä vähemmän räpelöin muistikortteja, sen varmemmin en riko niitä. Tosin eräs ystävällinen mieshenkilö twitterissä yritti juuri vakuuttaa, että kyllä niitä uskaltaa räpelöidä, mutta mä oon mä enkä mikään mies maagisella kosketuksella.

Noh, mulla on kyllä (miehen) pöytäkoneella Photari, että ei tämä bloggaaminen nyt kai tähän kuitenkaan lopu, vaikka suoraan sanottuna vituttaahan se. Miksi vuonna 2016 ihan normaali ATK ei voi toimia? Jotenkin tämän takia myös ehkä vähän harmittaa ylipäätään enää käyttää koko Adobea edes sillä miehen koneella. Joutuukohan tässä hankkia Macin oman kuvankäsittelyohjelman, Affinity Photon? Ei ehkä sekään aivan nappais, koska just tilasin itelleni Photarikirjan ja oon opiskellu sitä viikonloppuna ihan innoissani..

Oloni on kukistettu. Nyt menen nukkumaan yön yli ja huomenna herään voittajana jälleen. Se mitä pohjalainen ei voi voittaa, sitä ei tarvi, joten sanon tämän vain kerran teille suuret korporaatiot: pitäkää tunkkinne!

4 kommenttia :

 1. Oletko kokeillut Image Capturea? Löytyy El Capitanistakin, saattaisi ehkä löytää sen kameran.

  VastaaPoista
 2. Hmm en kai? Jonkun kuvansiirtäjän äsken löysin, mikä on hyvä läpimurto täs projektis. Nyt saan kuvat edelleen rawina koneelle ilman taikatemppui ja voin sit vaan päättää vieläkö jatkan Photarin kans vai opettelenko Affinityn.

  VastaaPoista
 3. Tiäkkö mikä on myös äärimmäisen veemäistä Adobelta?

  T osti syksyllä iMacin kuvankäsittelyä varten, varsin hyvillä spekseillä, esim. 5K-näyttö. Noh, sitten selvisi, että Lightroom tai Photoshop EI TOIMI 5K-NÄYTÖLLÄ. Se on liian tarkka! Voitko kuvitella!!!! Tai siis ohjelmat saa kyllä auki ja näin, mut ne tökkii niin törkeesti, että saa ootella aina muutaman sekunnin kun tekee yhdenkin pienen säädön.

  Mä en nyt muista oliko loppuratkaisu sitten se, että pitää säätää se 5K-näyttö 4K-tasolle, niin toimii paremmin.

  Mut siis ihan älytöntä. Nyt äkkiä Adobelta jotain päivitystä noihin ohjelmiin, pikkusen menee ajatus hukkaan tossa hommassa nyt!!

  VastaaPoista
 4. Eikä!! Kaiken tollasen kuulemisen jälkeen en haluaisi kyllä tukea koko firmaa ennen kuin hoitavat päivitykset kuntoon.

  En vielä ratkaissut sitä katalogiongelmaa. Tietysti se Lightroom on siihen helppo (jos sekään enää toimii tällä päivityksellä), mutta kun se Adobe..

  VastaaPoista