keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Älykkäät tv-sarjat

Heräsin joku aika sitten miettimään sitä kuinka olen koonnut ympärilleni vain älykkäitä ihmisiä. Lähipiirissäni kaikki ovat olleet yliopiston kirjoilla tai vähintäänkin menossa sinne. Paitsi minä itse. Toisaalta en tiedä voiko älykkyyttä mitata koulutuksen mukaan, koska itseni tuntien älykkyyttä on monenlaista ;) Siksi toisaalta vähän salaa ihannoin sellaista yliopistoälykkyyttä.

Noh, vielä enemmän ihannoin tv-sarja -älykkyyttä. Niiden sarjojen päähenkilöitä, jotka tekevät älykkäitä havaintoja ja pelastavat aina jokaisen jakson tämän ominaisuuden avulla. Mietin Sherlockia pitkään, sillä hänen erikoisuutensa luovana nerona ja havainnointikykynsä kuulostavat tv-sarjoissa ja elokuvissa aika uskomattomilta. Jos saisin valita kuka historian hahmoista olisin, valitsisin Sherlockin tai da Vincin. Matemaatikoksi minusta tosin ei olisi ollut silloin eikä nyt, vaikka siitäkään en ole täysin varma onko kyse vain keskittymiskyvyn puutteesta.

Älykkyyden ihannoinnin nälkään Netflix tarjoaa onneksi aika paljonkin viihdykettä.

1. Jessica Jones on Marvelin supersankarihahmo, joka toimii yksityisetsivänä.

jessicajones

2. Elementary on moderni Sherlock Holmes -versio. Yritin joskus vuosia sitten katsoa tätä, mutta ei napannut. Nyt yhtäkkiä uudestaan tämä olikin ihan loistava!

elementary

3. Scorpion kertoo supernerojen jengistä, joka ratkoo rikoksia Homeland Securitylle.

scorpion

4. Uusi Sherlock kannattaa myös tsekata, jos salapoliisihommat innostaa.

5. Kovat kaulassa eli White Collar, ai vitsit! 5 kautta löytyy Netflixistä. Tässä FBI-agentti värvää herrasmieshuijarin vankilasta ratkomaan rikoksia.

mattbomer

Nyt elämässäni on aika iso aukko White Collarin jäljiltä enkä tiedä millä sen täytän. Palapeleillä? Ei vaan mullahan on vielä Suits kattomatta ja Dexter kans. Ilmeisesti kannattaisi molemmat tuijotella läpi vai? Onko muita hyviä suosituksia?

Kuvat lainattu imdb-sivustolta.

4 kommenttia :

 1. The mentalist ja paljastavat valheet! kannattaa tsekata, sopii tähän sun tv-sarja makuun :)

  VastaaPoista
 2. Mentalistia oon katellukin joskus vuosia sitten :)

  VastaaPoista
 3. Jessica Jones oli kyllä positiivinen yllätys!:) Jotenkin freesi ja viihdyttävä. Ootko tutustunut sellaiseen sarjaan kuin Homeland? Erityisesti ekat tuotantokaudet on ehdottomasti katsomisen arvoisia. Hieman vakavahenkisempi, mutta koukuttava. Samaa kategoriaa on Bates Motel, aika huikee, mut ehkä vähän synkkä. Näitä suosittelisin. :)

  VastaaPoista
 4. En muuten oo! Kiitos näistä! :) Nyt on tosiaan Suits meneillään mut täytyy sen jälkeen taas jotain keksiä.

  VastaaPoista