lauantai 6. helmikuuta 2016

Asukuvat kävelykadulla

Kerkesimme pitkästä aikaa keskiviikkona treffaamaan Maaritin kanssa. Kävimme tällä kertaa keskustassa kahvittelemassa ja kauppoja kiertämässä, vaikka joku pieni urheilutuokio olisi sekin kelvannut. Onneksi valitsimme kuitenkin sen kahvin sun muut, koska löysin Wikkeltä ne Guerlainin helmet silloin. ♥

Ihan alkuun säädettiin Nikonit ja Canonit asukuvia varten.

maarit

Vaikka Maarit ystävällisesti säätikin kameransa kohdilleen, en oikein tullut juttuun Nikonin kanssa tällä kertaa. En osannut tarkentaa ja koko tarkennusasetuksien lisäksi taidan nyt tietää mikä muu meni pieleen. Maaritilla on nimittäin kiinteä linssi käytössä ja olen huomannut omani kanssa, että se ei kestä hirveästi tarkennuspisteen lukitusta ja kameran siirtelyä (tai sitten kuvaan itsekin väärillä asetuksilla). Kun lukitsee tarkennuksen ja siirtää käsiään, liikkuvat millit ihan takuulla väärälle taajuudelle ja kuvasta tuleekin epätarkka. Näin mulle itselle ainakin kävi, kun yritin eilen kuvata Biodellyn kynslakkapurkkeja. Sain täysin tarkat kuvat, kun manuaalisesti tungin tarkennuspisteen siihen mihin halusin ja sitten vain tyydyin siihen mikä on Canonin pisteissä se äärimmäinen. Canonissa se nimittäin on aika keskellä.

Sen sijaan Maarit näpsäisi minusta hyvät kuvat. Mulla oli kamerassa kiinni ihan tavallinen kittilinssi ja kun siinä on jo lähtiessään syväterävyys vähän laajemmalla alueella, ei kameran siirtely tarkentamisen jälkeen kovin paljoa haittaa. Voi myös olla, että kittilinssini tarkennus ei välttämättä toimi muutenkaan kuin penaalin terävin kynä, kun aika jähmeältä se muutenkin on tuntunut. Taitaa vanhuus jo ruveta näkymään tai sitten olen huollon jälkeen taas onnistunut kolauttamaan linssin johonkin.

Nämä mun havainnot ja oletukset ovat ihan vain kokemukseen perustuvia arvailuja, enkä ole varmentanut tietojani googlettamalla.

asu1
takki - Only
huivi - Gina Tricot
paita - Zara
laukku - Asos
farkut - Cubus
kengät - DinSkoasu2

Turun talvi oli harvinaisen kylmä keskiviikkona, vaikka oltiin siinä ja tässä miinuksen puolella. Joko se oli nollassa tai maksimissaan -2. Sormet jäätyivät silti aivan välittömästi. Se oli varmaan se kuuluisa kostea meri-ilma, johon tällaiset pohjoisemman Suomen tyttäret eivät ole tottuneet ollenkaan.

asu3

Kuvausten jälkeen oli tarkoitus mennä Fazerin kahvilaan juomaan kahvia ja syömään laskiaispullaa, mutta ei siellä ollut sellaista mättöä ollenkaan!! Mikään tarjolla olleista kakkusista ei oikein napostellut, joten päätimme siirtyä Mbakeryn kahvilaan kauppahalliin. Sielläkin arvoimme monta aikaa mitä otamme, mutta lopulta tarjottimelle päätyi se kahvi ja laskiaispulla. Juuri kuten alunperin oli suunnitelmissa. Kälätimme vihaisesti ensimmäiset minuutit, mutta lepyimme kai loppua kohti. Molemmilla ollut ärsyttäviä päiviä takana ja pääsimme vihdoin purkautumaan. Ai että se teki hyvää!!

kahvit

Tässä on sellaiset ajat edessä, että tulevaisuutta on pakko miettiä. Tänään olen jopa miettinyt hulluudessani opiskelua, mutta en ole vielä päässyt yhtään sen pidemmälle mikä mun ala mahtaisi olla. Sinänsä opiskelu ei kuitenkaan poista sitä, että tässä yhteiskunnassa on tehtävä palkallista työtä elääkseen. Ja koska mulla on jo yksi amk-tutkinto, miksi enää mitään opiskelisin. Sitä paitsi saan itsestäni paljon enemmän irti työelämässä kuin opiskelijana. Joka tapauksessa, joku varasuunnitelma täytyy vielä tänä vuonna kehitellä.

Voisinkin tästä siirtyä googlettelemaan mahdollisia vaihtoehtoja.. Ei toisaalta ehkä olisi yhtään huono idea tässä vaiheessa maailmaa opiskella koodaamista?

4 kommenttia :

 1. Kääk, miksi mie olen noin kärttyisen näköinen ekassa kuvassa! :D

  Varasuunnitelmia ja varasuunnitelmien varasuunnitelmia on ihan hyvä olla olemassa tässä maailmanajassa, mutta ainaki sie sait selvitettyä tarkennusproblematiikan ja löysit meteoriittipalluraiset. ;) Väkisinki leppymistä ärsyttävyyksistä huolimatta tapahtuu, kun eessä siintää huolellinen sokeritankkaus. :P Kiitti seurasta, otamma uusiksi!

  VastaaPoista
 2. Haha :D Sää olit keskittyny vaan :)

  Pitäisi ehkä pistää ylös kalenteriin nämä varasuunnitelma-ideat, jotka nyt on. Sit, jos niitä oikeasti tarvii, ei iske paniikki ihan niin pahasti.

  Pistä mulle viestiä, kun tiijät aikatauluista!! :) Lenkittelyhommatkin käy nimittäin. Meen tänään testaa yhtä uutta polkua! :)

  VastaaPoista
 3. Koodareille tulee aika varmasti olemaan töitä, tai siitä voi jatkaa niin eri suuntaan. Itseäni ei vaan yhtään kiinnoista se, vaikka sitä opetankin haha. Juuri tässä suunnittelen kurssimatskuja...

  VastaaPoista
 4. Niin. Jotenkin näkisin, että tulevaisuudessa eri työtehtävissä tulee koodaus olemaan osa osaamisvaatimuksia, vaikka kyse ei olisikaan suoraan koodaamisesta. En tiedä onko tämä visio vielä turhan kaukainen, mutta ei koodaamisen osaamisesta ainakaan haittaa olisi. Pystyisi kotonakin kommunikoimaan JavaScriptinä ;)

  Toinen, minkä opiskelu myös kiinnostaa, on johtaminen :)

  VastaaPoista