tiistai 9. helmikuuta 2016

Bloggaajan ja hauhaun kanssa lenkillä

Maanantain ongelmat on vihdoin selätetty. Loppujen lopuksi ratkaisu, ainakin jonkinlainen, syntyi aika helposti. En huomannut eilen kokeilla tän koneen vanhaa kuvansiirtäjää, vaikka olisi pitänyt. Se toimi edelleen, kuten ennenkin, ja saan siirrettyä sen avulla kamerasta kuvat rawina koneelle. Nyt päätettäväksi jääkin mitä kuvankäsittelyohjelmaa aion jatkossa käyttää. Latasin nimittäin eilen koneelle vielä 10 päivän trialin Affinity Photosta. Ohjelma vaikuttaa ihan pätevältä. Ainoa vika siinä nyt enää oikeastaan on, että työskentelyni hidastui huomattavasti. En tule pärjäämään näin futiskaudella, mutta blogikuvien kanssa kyllä. Onneksi tässä on vielä ainakin kuukausi aikaa kehittää joku ratkaisu.

maarit1

Pääsin tänään Maaritin ja partaterrierin kanssa lenkille! Vaikka ulkona satoi, emme välittäneet siitä. Loppujen lopuksi unohdin koko sateen tai sitten se loppui oikeastikin, en oikein tiedä. Sateella lenkkeily on ihanaa, kun ilma on silloin niin hapekas.

Todellisuudessa en tällaisena päivänä varmasti olisi lähtenyt lenkille, ellen olisi sopinut lenkkitreffejä etukäteen. Laiskuuteni ja mukavuudenhaluni olisi ennemmin hakenut kaupasta pussillisen lakua ja valahtanut sohvalle. Hyvä siis, että sovimme ne treffit, sillä raikkaassa ilmassa tepastelu sekä ajatusten tuuletus ovat hienoja harrastuksia hämärtyvässä tavallisessa tiistai-illassa.

linna

Vein Maaritin rantaan. Jokiranta, joka muuttuukin merenrannaksi.

satama

maarit3

Kuvien hauhau oli erittäin kuuliainen eikä se räyhännyt yhdellekään vastaantulevalle koiralle. Harvoin näkee tuollaisia. Joku kiinanpalatsikoira taas olisi äänestä päätellen halunnut pistää terrierin poskeensa, mutta huomasi tappionsa ja hiljeni lopulta, kun katosimme nurkan taakse.

maarit2

Minusta ei irtoa tähän postaukseen yhtäkään kuvaa, koska kamera kastui jo muutenkin ja jatkoimme lenkkeilyä. Nämä olivat tällaisia kuvankäsittelyohjelman testauskuvia. Itse tykkään jäljestä, vaikka osasta kuvista huomaakin aika reilun ISO-arvon, mutta sitäkään en aina ajattelisi hirveänä virheenä. Olen joskus nähnyt kuvia, joihin pieni rakeisuus sopi todella hyvin!

Nyt täytyy tosiaan enää miettiä joku järkevä tapa esikäsitellä kuvat nopeasti. Photari on vielä mun koneella ja yllättäen lopulta sain jopa Camera Raw'n auki. En vain tiedä kuinka nopea se olisi useamman sadan kuvan valikointiin ja käsittelyyn. Täytyy ilmeisesti testailla kiivaasti. Raha on tietysti yksi tekijä myös. Maksaako 50 e kuvankäsittelyohjelmasta sekä 130 e katalogiohjelmasta vai kuukausittain Adobelle joitakin summia? En edes tiedä paljonko Photari maksaa kuussa, koska siitäkin olen nyt koeajalla. Tokihan Lightroom ei taida maksaa kuin kympin kuussa, joka myös soveltuisi hyvin kuvien nopeaan läpikäyntiin sekä valikointiin. Itse käsittelyä en enää jaksa sillä tuhertaa vaan haluan ohjelman olevan syvällisempi. Valinnat - vaikeita aluksi, mutta onneksi selkenevät lopuksi.

Tuleeko mieleen mitään tästä ajatusten poukkoilusta?

2 kommenttia :

  1. Ooh, onpa taas tunnelmaltaan ihanan lämminhenkisiä kuvia, jos noin voipi asian ilmaista. Etenki linnakuva on viehättävä, mutta kyllä hauhauki poseeraa tyylikkäästi. ;) (Nyt se lähinnä kuorsaa koomassa ja välillä murisee unissaan.) Kiitos lenkkiseurasta, tämä otetaan uusiksi, vaikka minkälaisia puukkoja tai moottorisahoja taivaalta niskaan putoais. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva et miellyttää silmää :)

    Kiitos itsellesi seurasta! Ens kerralla vois olla paree keli ni vois kiertää koko Turun :D mut kyl se ny sateessakin menee..

    VastaaPoista