maanantai 7. maaliskuuta 2016

Uudet juoksukengät haussa

* postaus sisältää mainoslinkkejäOn tullut aika alkaa taas juosta vähän enemmän. Muutaman pidemmän lenkin jälkeen huomasin rakkaiden New Balancen kenkieni kuluneen sen verran, ettei niistä taida enää juoksuun hirveästi olla. Sehän tarkoitti sitten sitä, että oli alettava metsästämään uutta juoksukenkää niin netistä kuin livenäkin. Ensin tietysti netistä, mutta se ei tuottanut tulosta, joten kävin ristiretkillä Hansassa ja Skanssissa. Selasin viikonloppuna netin läpi, mutta eipä se siitä kummennut, kun mikään ei oikein sytyttänyt. Tai jos sytytti, kengän väri oli joku ihan väärä tai kokoa ei ollut.Tässä kun on tullut sairastettua aiemmin ties mitkä plantaarifaskiitit ja pohjevammat, olen ollut hyvin kiinnostunut fyssareiden alasta ja tietämään kuinka mikäkin osa ihmisestä fyysisesti vaikuttaa toiseen. Jalkapohjan oirehtimisesta kuulin viimeksi, että pitäisi opetella kanta-astumaan vähän vähemmän ja lisäksi juoksukengäksi suositeltiin nimenomaan Nike Freetä tai muita paljasjalkatouhuja (:D), sillä madaltuvat jalkapohjat (no se kaari, mikä onkaan!) haluaisivat saada lihakset töihin. Siis jalkapohjien pikkuruiset lihakset, joita kenkiä käyttävät ihmiset käyttävät surkean vähän elämässään ja joita ylipaino ei hurjasti myöskään tue.Niinpä siis olen kytännyt juurikin Nike Freetä mahdollisimman halvalla sekä tietysti New Balancen tiettyjä malleja. Kiven alla tuntuvat olevan sillä tavalla, että minuakin miellyttäisi. Väri - merkki - malli -hinta -koko.juoksukengät1. No se Nike Free. Tämä väri taisi olla halvin - 85,90 euroa.2. Rakas New Balancen malli 890. Parasta maailmassa. Kuin sukka. Tämä malli lopetetaan.3. Uusi Suomessa; Under Armour. Tämä oli varteenotettava vaihtoehto New Balancelle. Aika tyyris kivijalkakaupassa, netissäkin 124,90 e.4. Reebok Z Pump Fusion 2.0 - herkullisen näköinen.
 1. Ilmeisesti vanhempi Pump Fusion -malli. Hinta 81,90 e.6. New Balancen Vazee Pace. Nam. Kokeilin tästä XXL:ssä olympiamallia eli siis väriltään pinkkiä kenkää, jossa lukee Finland. Tuntui ihan ylihyvältä. Yltää samalle tasolle kuin 890. Nämä haluan joskus.7. Toinen väri Vazee Pacesta ja hieman halvempi hinta. 102,90 e.Kyttäyslistallani nyt ovat siis ehdottomasti Nike Freet ja NB Vazee Pacet. Haluan koittaa kevyempiä kenkiä ja aktivoida jalkapohjan lihaksia, mutta on pakko olla olemassa myös kunnolla vaimennetut kengät myös, jos tuleekin tilanne, ettei vaan pysty lähteä paljasjalkafiiliksellä.Paljasjalkaisuudesta tuntuu olevan yhtä monta koulukuntaa kuin syömisestäkin. Kun kyselin eri myyjiltä suosituksia ja etenkin siitä kannattaako Freellä juosta, jonkun mielestä ihan ehdoton ei ja joku taas oli, että nooooooo miten vaan, mutta Freet kuluu asfaltilla parissa kuukaudessa. Ja joku myyjä taas piti niitä ihan samanlaisina juoksukenkinä kuin muitakin. Jälleen kerran siis: paree, kun testaan ite.Asfaltilla juoksemista en pidä ja mua harmittaakin, kun turkulaiset ovat päällystäneet tuon jokirannan täältä keskustasta kokonaan. Hämeenlinnassa asiat ovat paremmin - siellä järven reunustaa kiertää hiekkainen polku.Onko lukijoissa Nike Free -ihmisiä? Mitkä on suosikkijuoksukengät?

6 kommenttia :

 1. Turun facebook kirpparilla myydään ihan uusia nike free runeja vähän väliä! kannattaa laittaa sinne että ostetaan ja jalankoko, myyjiä varmasti löytyy ja hinnatkin kirppishintoja :)

  VastaaPoista
 2. Hei kiitti vinkistä!! :) Täytyy tsekata! :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on Nike freet salikenkinä, joskus juoksen niillä matolla max. puolen tunnin pätkiä, mut en oikein tykkää. Jotenkin nuljuu liikaa ja (leikattuun) polveen tärähtelee. Siksi mieluummin enemmän vaimennusta. Combatissa taas Fivefingersit on ihan parhaat, hyvä tuntuma lattiaan ja pohkeet töissä.

  VastaaPoista
 4. Joo :) Voi olla, että tällä painolla ei millään kovalla alustalla ainakaan kannattaisi niillä juosta, mutta toivottavasti kävelyretkiin soveltuisivat hyvin. Tänään juoksin asfaltoitua mäkeä alas ja mietin, että hyvin tärähtelöö :D Jalassa oli kuitenkin ihan hyvät vaimennukset ja silti maa tömisi..

  VastaaPoista
 5. Kahdet Freet käytössä! Ekat ostettu -13 keväällä ja vieläkin käytössä. En toki ole mikään jokapäivä juoksulenkillä kävijä, mutta esim nuo uudemmat on ollut ihan päivittäisessä käytössä normikäpyttelyssäkin. Itsellähän on plantaarifaskiitti molemmissa jaloissa, lättäjalka ja kymmeniä kiloja ylipainoa. Ja en kyllä lenkille muita kenkiä pukiskaan! On kuin sukka, hengittää, antaa tarpeeks vaimennusta kantapäälle, ei purista ja mitä vielä. Itsehän myös asfaltilla kävelen lähes koko ajan ja ainoa huono puoli on, että noihin pohjan rakoihin menee kamalasti kiviä. Ne on kyllä ihan helppo putsata siellä, sillä rakojen ansioista kengän vois melkein vetää solmuun! :D Juoksemista en oikeastaan harrasta, mutta ne harvat juoksuaskeleet mitkä oon noiden kanssa ottanu on kyllä vakuuttanut, että vois toimia. Niken kengistä en kyllä ole vaihtamassa mihinkään, sen verran hyvä kokemus! Ainiin ja parasta on, että kengät voi pestä pesukoneessa! Jos oot ahkera pesijä, niin suosittelen ottaa puol kokoo isommat, vähän kutsahtaa kyllä. Toki virahtaakin vähän sit käytössä :)

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän! Kantapäävaimennus taitaa meikälle olla se tärkein valmennus, kun oon niin mieletön kanta-astuja. Siitä täytys opetella pois :)

  En oo millään tavalla ahkera pesemään mitään mun kenkiä :D Pitäs kyllä joitakin putsailla, mutta lenkkarit saa mun puolesta olla sen näköset et niitä on käytetty. :)

  VastaaPoista