sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Blogipalkinto

bloggerrec_award

Ooh, Mielekäs Miellekartta lahjoi blogipalkinnolla. Viimeksi, kun olen saanut jonkun tällaisen tunnustuksen, unohdin postata siitä. Hupsis! Tähän palkintoon liittyy pari kysymystä ja sitten se täytyy antaa eteenpäin 10 muulle ilahduttavalle blogimaailman hahmolle.1. Kuinka aloitin bloggaamisen? Oli tarve kirjoittaa päiväkirjaa, mutta vuonna 2008 oli nykyaikaisempaa harjoittaa sitä internetissä. Niinpä aloitin blogin. Huomasin pian asukuvien olevan kuuminta hottia ja yritin päästä itsekin mukaan siihen skeneen, mutta hemmetti olin ihan paska!! Kamera ei ollut mikään paras mahdollinen eikä ollut ketään kelle nakittaa kuvaaminen. Itselaukaisin oli silloin ihan ok, mutta mulla oli tosi huonot viritykset silti.2. Mitä vinkkejä antaisin aloitteleville bloggaajille? Onkohan musta ketään neuvomaan? Olkaa aitoja, kirjoittakaa siitä mikä on teidän intohimonne, älkää olko toistenne kopioita (ellei se ole luontaista), opetelkaa hieman atk:ta ulkoasun luomisen takia ja opiskelkaa kuvankäsittelyä. Valokuvia voi ottaa miljoonalla eri tavalla, mutta kuvankäsittelyllä pystyy tekemään vaikka mitä taikoja. Luulen, että verkostoituminen muiden bloggaajien kanssa on myös hyvä juttu.Voisinkin tässä samalla sanoa pari sanaa siitä miksi koen kuvankäsittelytaitojen olevan ihan terveitä. Aina ei tarvitse kalliita värkkejä, jos tietää mitä nappuloita painella Lightroomissa. Ja kunhan kuvaa RAWina.Ei tosin haittaa, jos ei tiedä etukäteen mitä nappuloita painella vaan on vaikka jokin visuaalinen tavoite. Esimerkiksi olen itse aika ihastunut vähän väliä Rikun tekemiin kuviin ja mulla oli eilen selkeästi mielessä millasia futiskuvia haluaisin tehdä. Niinpä testasin mistä nappuloista pitää väännellä ja kyllähän se sieltä sitten löytyi.Tänään kävin kuvaamassa Ruissalossa ja kotona tein taas taidetta. Nämä kuvat ovat alkujaan ihan tavallisia "laitan kameran tähän maahan melkein, tarkennan sinivuokkoon ja otan kuvan". Kotona leikkasin ja liimasin. No okei, leikkasin. Liimasin niihin värejä sekä terävöintiä parilla eri tavalla ja lopputulos on tässä:20160424-IMG_5375

20160424-IMG_5380

20160424-IMG_5383

Myönnän toki, että olihan mulla välineet, jotka ehkä maksavat keskivertoa enemmän, mutta eivät silti yhtään enempää mihin joku muu ei voisi sijottaa. Runkoni on maailman ihanin 70D ja linssinä oli melkein blogitaipaleeni alkuajoilta mukana menossa ollut 50 mm/1.4.Monella bloggaajalla on heittämällä meikäläisen kalustoa paremmat värkit, täyskennoiset kamerat ja kunnon ammattilaislinssit, mutta eipä niillä mitään tee, jos niitä ei osaa käyttää. En tarkoita etteikö bloggaajat osaisi käyttää vaan lähinnä vinkkinä aloitteleville bloggaajille, että oma kalusto pitää tuntea, sitä pitää osata käyttää kuin myös käsitellä kuvia. Ei siis ensimmäisenä kannata juosta kamerakauppaan parempien kuvien toivossa vaan harjoitella sillä kalustolla mikä just nyt on.20160424-IMG_5418

20160424-IMG_5423

Tää mun kuvausreissu oli täys fiasko siinä mielessä, että melkein rantaan päästessäni alkoi mieletön raekuuro. Odotin ukkosen jyrisevän ja salaman iskevän lähimpään puuhun, mutta ei sentään. Hanhet vain lentelivät laumoittain paikasta a paikkaan b ja kamera kastui.Kävelin takaisin autolle, jolloin sade jo vähän lakkasi ja ajattelin, että no eipä siinä, jos se loppuu nyt, niin käväsempä vielä tossa lähipusikossa.. Kun pääsin metikköön ja löysin valkoisia kukkasia, sade alkoi taas. Tuli mieleen, että jokin ukkosenjumalanpoika ei varmaan halunnut mun kuvaavan luontoa. Annoin periksi ja lähdin kotiin.20160424-IMG_5440

Mitäs tykkäätte kuvista? 

Mää ajattelin haastaa seuraavat 10 sankaria palkitsemaan itsensä ja muut:

Hannatic
Jenna ja Riikka
Siiri
Reetta
Susanna
Maria
Ansku
Noora
Riikka
Iina

Ja säännöthän kuuluu näin:


 1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen

 2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen

 3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

 4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi

 5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi

6 kommenttia :

 1. Tätä oli kivaa lukea ja kuvat olivat tosi kauniita! <3

  VastaaPoista
 2. Hei kiitokset haasteesta! Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkasia ja hyviä kameravinkkejä! Itse pidän kovasti ajatuksesta, että huonommillakin vehkeillä pärjää, jos/kun niitä osaa käyttää. Välillä valokuvausasiat tuntuvat kyllä tosi paljon makukysymyksiltä, eli minusta ei useinkaan ole selvää, mikä on hyvä ja mikä huono kuva ja miksi. Selviä tapauksia ovat suttuiset/epätarkat kuvat, yli- taikka alivalottuneet kuvat ym. eli onnistunut kuva on totta kai aina epäonnistunutta parempi. :) Mutta heti kun mennään kuvien käsittelyyn, voi olla että joku pitää aidosti enemmän luonnollisemman näköisestä kuvasta kuin esim. teräväpiirtoisesta mainoskuvasta. Samaten jos kuvaa rumia tai karuja asioita, kuvien ei välttämättä sovi olla kiiltokuvamaisen ehostettuja. Näistä asioista voisi kirjoitella paljonkin, nämä olivat vain muutamia esimerkkejä. :)

  VastaaPoista
 4. Jes, kiitti! :)

  Kyllä mä ainakin koen, että kuvankäsittelytaitojen parantuessa saan enemmän irti vaikka kalusto olisi kuinka vanhaa mallia.

  Tuo onkin vaikea, että mikä on hyvä tai huono kuva. Luulen, että siihen juuri liittyy se kuinka paljon itse tietää kuvaamisesta. Kun kuulin henkilökuvauskursseilla juttuja siitä miten naama pitää irrottaa tai että kasvaako puu päästä, aloin katsella blogeissa kuvia ihan eri silmällä. Joku kuva saattoi olla ihan ok, mutta sitten päästä kasvoi portaiden kaide? Jos en olisi koskaan kuullut näistä säännöistä, olisin varmaan vain katsonut kuvaa, että onpa hienosti otettu ja nätti bloggaaja.

  Ennen mulle riitti, että kuvan kohde on tarkka ja ettei se ole yli- tai alivalottunut. Oon myös yrittänyt hioa omaa silmääni näkemään milloin kuvan kohde on oikeassa kohdassa ja milloin se ei ole.

  Luulen, että kuvissa se kauneus tosiaan on katsojan silmässä, joten joku mun mielestä huono kuva saattaa jonkun toisen mielestä olla tosi hyvä.

  Sit se itessään, että miten kuvaa on käsitelty.. Laivakuvat meni ihan yli eilen itelläni, mutta kukkiin se sama käsittely toimi kyllä. Joskus kaipaan terävyyttä ja värejä, vihaisena teen mustavalkoista. Ihailen myös sellaisia kuvia, joiden pinta näyttää sileältä, mutta jotka kuitenkin ovat teräviä. Sellaisia en osaa vielä tehdä ja se onkin seuraavaksi varmaan pakko opetella.

  VastaaPoista