keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

One for all and all for one

Kaikilla meillä on omat pienet luurankomme kaapissa ja usein ne pysyvät siellä ihan hyvin, mutta joskus tulee hetkiä, jolloin kaapin ovet avataan ja zombiesirkus näkee päivänvalon. Minun unohdettu ihastukseni (keskiajan) Ranskaa kohtaan on vuosien myötä hälvennyt enkä enää ole varma ovatko Pariisin kadut enää ne samat, jos siellä joskus pääsisinkin käymään. Nuorempana olin varma, että Ranska, Pariisi, Versailles tulee olemaan mun ensimmäinen ulkomaan kohde.Ystäväni Hannatic on ollut hyvin tietoinen tästä mun Pariisi- ja muskettisoturifaniudestani, mutta en ole siitä pahemmin jutellut noin muuten hetkeen. En edes itsekseni ole ajatellut. Kun Rautanaamio ja se viimesinkin muskettisoturielokuva on tullut nähtyä pariin otteeseen. Olen kuvitellut, että Alexandre Dumasin tarinaa ei enää pystyttäisi kertomaan uudestaan. Olin väärässä.musketeers.jpg

Pitkän päivän päätteeksi olin juuri rämähtänyt sohvalle lautasen kanssa, kun mies osoitti sormella Netflixistä muskettisoturisarjaa ja minä menetin järkeni siltä istumalta. En ollut kai koskaan kertonut, että muskettisoturit ovat asia, jota en jätä välistä mistään hinnasta.Jotenkin tässä tasapaksussa arjessa on yhtäkkiä paljon enemmän toivoa ja elämälläkin taas tarkoitus, kun on olemassa 2 kautta muskettisoturisarjaa, jotka saan ahmia. Ah! Aion nauttia jokaisesta minuutista!Asiat, joiden takia olen innoissani muskettisoturien tarinasta:
  1. Muskettisoturit taistelevat hyvän puolesta pahaa vastaan.

  2. Heidän sloganinsa yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta on nerokas ja kuvastaa sitä hyvyyttä, jossa haluan elää.

  3. Ne tuon ajan vaatteet ovat ihania! Ainakin valkokankaalla.

  4. Hahmojen nerokkuus ja äly kiehtoo.

  5. Ovelat naiset ovat aina plussaa, vaikka puhtaasta pahuudesta en välitä.

  6. Muskettisoturien taistelutaidot ovat mahtavat, kukapa sellaista ei jaksaisi katsella?

  7. Hevosella pääsee.

  8. Ei luovuteta koskaan.

  9. Versaillesin kauneus, arkkitehtuuri. Siksi tykkään myös Turusta, täällä on joissakin rakennuksissa sellaisia piirteitä, joista pidän.

  10. Kievarit/krouvit. Hyvä meininki!Täysillä innostuminen jostain herättää aina eloon ihanalla tavalla! :)

2 kommenttia :