sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ennen ja jälkeen ilta-auringossa

Kävin perjantai-iltana Telakanrannassa tarkoituksena valokuvata auringonlaskua ja taivasta, mutta huomasin olevani amatööri ajoituksen suhteen. Lähdin aivan liian aikaisin ja tulin pois juuri silloin, kun taivas vasta alkoi esitellä värejä. Totesin taas erehdysten kautta voittoon -mallin toimivan tässäkin minun kohdallani.Sain kuitenkin kuvia pikkulokeista, jotka äitinsä oli jättänyt hetkeksi yksin. Kun äitilokki tuli takaisin, oli meikäläisen parempi kadota. Jos mulla olisi ollut lintubongaukseen paremmin soveltuva putki mukana, olisin todennäköisesti kuvannut lokkien halipusuttelutkin.Näiden kuvien tekemisen jälkeen mietin, että nyt voisi kyllä esitellä kuvat ennen ja jälkeen, sen verran ne nimittäin muuttuivat väreiltään. Eikä se nyt sinänsä mikään ihme ole, sillä raakakuva on aina raaka ja niistä onkin tarkoitus kaivaa värit esiin itse.ukkopekka

lokki

satama

Käsittelin kuvat aluksi lightroomilla, mutta totesin niiden jäävän valjuiksi ja siirryin photariin. Photarilla pystyy muokkaamaan eri värejä hauskemmin ja saa lisättyä "utuisuutta", jos haluaa. Viime aikoina olen halunnut.Näissä kaikissa kuvissa valotus kuvaa otettaessa ei ehkä ollut aivan oppikirjojen mukainen, mutta aika hyvin sain silti irti niistä. Ekassa kuvassa oli hieman ylivalotusta ja siksi aurinko on palanut puhki. Jos se ei olisi palanut puhki, olisin saanut tehtyä siitäkin jonkun värisen.Nyt mun täytyy lähteä valmistautumaan työkeikkaan, joten tässä vielä päivän valokuvaustipsit:
 1. valota oikein (opettele lukemaan histogrammia)

 2. kuvaa RAWia

 3. säädä namiskoja kuvankäsittelyssä rohkeasti, vain sillä tavoin voit oppia enemmän (tai ole nykyajan nuori: katso youtube läpi)

2 kommenttia :

 1. Taidetta! Ei kai mitään filttereitä tarvi olla, jos opettelee säätämään nappuloita kohilleen. :D Kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. No minusta paljon mukavempi osata itse nää jutut :)

  Hyvä, kun miellytti :)

  VastaaPoista