perjantai 15. heinäkuuta 2016

Blogiajatuksia

Olen sama kuin ennen, mutta silti muuttunut.



Aloitin aikoinaan bloggaamisen, kun halusin alkaa kirjoittaa päiväkirjaa julkisesti, tietokoneella. Sitä bloggaamiseni vuosia olikin - päiväkirjatyylistä hassuttelua, mieluiten asukuvien kera.



Sitten lihoin niin äärettömän paljon, etten enää voinut postata asukuvia. Minusta minä itse ylipainoisena ei ole kovin kaunis eikä varsinkaan millään tavalla inspiroiva asia. Piti postailla jotain muita kuvia sitten, vaikka päiväkirjamaisuus säilyi silti.



Vuosi sitten ensimmäisen kerran huomasin kyllästyneeni blogeihin, joissa ei oikeastaan ideana ollut muu kuin asukuvat. Jotkut tietyt, joissa niiden asujen ympärille rakennettiin tekstiä muusta elämästä, olivat kiinnostavia.



IMG_9442

Vuosi meni ja tyytymättömyys on täällä taas. En ota enää kameraa mukaan kaupungille kahville lähtiessä, sillä en halua asukuvia itsestäni. En jaksa panostaa pukeutumiseen niin paljon, että kokisin asuni olevan kuvaamisen arvoisia. Haluan kulkea tavallisessa tyylissäni, jossain vaan mikä aamulla tuntuu hyvältä idealta. Jos jonkun mielestä tavalliset farkut tavallisen paidan kanssa on kuvaamisen arvoisia asioita, voihan sitä joskus innostua kuvailemaan. Etenkin, jos tarvitsee kuvituskuvia postauksiin.



Haluaisin kirjoittaa blogia, jonka jokaisen postauksen edes 1-2 ihmistä haluaa lukea suurella mielenkiinnolla. Ei pelkkiä asuja, koska ihan rehellisesti: siivosin juuri mun Bloglovin-listalta ne asukuvablogit, joiden otsikot lähinnä vain ärsyttävät nykyään siksi, etten halua lukea niitä postauksia. Haluan mun Bloglovin-lukulistalla olevan blogeja, joista luen jokaista. Omassa elämässäni pelkät asukuvat eivät todellakaan enää anna mitään. Pitää olla joku muu juoni, jotta blogi on kiinnostava.



IMG_9508

Olen kriiseillyt tämän asian takia tällä viikolla jo pari päivää. En oikeasti osaa sanoa suoraan millaisia blogeja sitten haluan lukea tai mikä se aihealue olisi. Suomesta ja maailmalta ei ole tullut vastaan vielä yhtäkään niin futishöynähtäneen blogia kuin minun oma. Onko ainoa vaihtoehtoni alkaa tosissaan rakentamaan tätä blogia enemmän jalkapallon ympärille, sillä jalkapallon valokuvaaminen on todella tullut jäädäkseen?



Päädyin tänään aika pitkälti siihen, että on. Miksi sekoittaa tänne mitään muuta kuin jalkapallon ja sen valokuvaamisen ympärille liittyviä asioita? Talvella saatan olla eri mieltä tästä, mutta ehkä suren sitä sitten lokakuun jälkeen. (Ja ainahan voin talvella vaihtaa the ultimate kuningaslajiin futsaliin ja kertoa teillekin mitä hienoa siinä on!)



IMG_9524

En ole koskaan jotenkin sopinut sellaiseen normaaliin bloggaajamuottiin. En oikeasti jaksa tehdä smoothieita paria iltaa enempää ja vaikka tekisinkin, en jaksa kuvata niitä mihinkään. Onhan ne ihan hienoja ja maistuu hyvältä, mutta mitä sitten? En halua yrittää inspiroida ketään tekemään smoothieita, mutta mieluummin pitäisin puheen suomalaisten marjojen puolesta, joita meistä jokainen varmasti kyllä osaa syödä ilmankin blogipostauksia?



En osaa inspiroida ketään olemaan ahkeria ja reippaita sisustusihmeitä, sillä itsehän olen kaikkea muuta. Olen tänä iltana lätrännyt puuöljyn kanssa ja vieläkin ahdistaa, kun purnukassa lukee "itsestään syttyvää". Luulin, että mun elämässä UN-koodit kuuluu vain töihin, mutta toisin kävi tuon mönjän kanssa.



Nykyään on kuitenkin olemassa pari juttua, joihin haluan teitä ihmiset inspiroida. Jos olette kuvaamisesta kiinnostuneita, haluan kirjoittaa teille joskus ehkä kuvankäsittelystä ja toisaalta kaikista niistä jutuista, joita mahdollisesti kuvatessa tulee vastaan tuolla kentillä. Toinen asia onkin sitten itse jalkapallo ja sen fanittaminen. Ihmiset istuu nykyään liikaa näyttöjen takana, vaikka kaikki urheilutapahtumat ovat parasta paikan päällä. Ei tarvitse olla urheilija mennäkseen sinne missä urheilu tapahtuu.



Seuraava tehtävä itselläni tämän blogin suhteen on kirjoittaa jonkinlainen lukujärjestys. Postausaiheideat ja aikataulut johonkin ylös, ettei enää tule maanantaita, jolloin takki on tyhjä. Lisäksi tästä lähtien surutta poistan blogeja lukulistaltani, jos näyttää siltä, etten löydä itseäni lukemasta niitä. Toivon tietysti löytäväni uutta hyvää luettavaa joskus jostain päin internettiä. Ehkä liikuntaan, urheiluun tai jopa jalkapalloon liittyvää.



Uusi blogielämä, uusi minä ♥

13 kommenttia :

 1. Ihana kuva tuo missä aurinko paistaa, värit täydelliset.:)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen teksti, jonka mä luin ajatuksella alusta loppuun, kun yleensä päädyn lähinnä pikaisesti selailemaan :) Hyvin samankaltaisia ajatuksia täällä. Mä olen alkanut lukea blogeja enemmän vasta hiljattain, kun aloin pitää omaa. Muakaan ei yhtään inspiroi väsätä terveellisiä reseptejä ja kuvata niitä, eikä näin loppujen lopuksi oikeestaan ottaa asukuviakaan. Sen myötä mun blogi onkin nyt väistämättä muuttumassa vain tankotanssiblogiksi niin kuin sulla näköjään jalkapalloblogiksi :) Mä ainakin olisin kiinnostunut kuvankäsittelypostauksesta!

  Täytyykin jäädä seurailemaan :)
  Elämää tangolla ja sen ympärillä

  VastaaPoista
 3. Ehkä erikoistuminen ei yhtään haittaa? Sillä tavalla on helppoa rajata kaikki muu elämä blogista pois eikä tarvitse miettiä voiko jotain paljastaa vai ei.

  Täytyy miettiä mitä ja miten niitä kuvankäsittelyjuttuja toteuttaisi :) Varmaan perusjutuista aina hyvä lähteä.

  VastaaPoista
 4. Erikoistuminen on musta ihan jees. Tai ylipäätään kirjottaa just siitä mikä itseä eniten kiinnostaa.

  Ja kuvankäsittely 101 vois sopia myös mulle :D

  VastaaPoista
 5. Blogin on erittäin suotavaa muuttua bloggaajan mukana...kas kummaa kun just mie olen sitä mieltä ;) Mukana pysyn vaikka kirjoittaisit pikkukivistä :D

  VastaaPoista
 6. Ps. Miksi valikoitui noin masentuneen näköinen kuvake, hahah :D

  VastaaPoista
 7. Joo :) Miks väkisin yrittää mitään muuta? Kaikista helpointa, kun on joku juoni, jonka mukaan menee.

  Katotaan mitä tosta kuvankäsittelystä keksis :)

  VastaaPoista
 8. Haha :D

  Kun bloggaa vuosia, taitaa kaikille tulla se muutos vastaan jossain vaiheessa. Vakavasti mietin tänään pitäisikö käydä Vimpelissä ensi viikolla kuvaamassa pirunpeltoa, että siinä mielessä pikkukiviäkin saattaisi olla tulossa ;)

  VastaaPoista
 9. Sinun blogi, sinun tekemiset, sinun ajatukset! Ihminen muovautuu vuosien varrella,joten on aivan luonnollista, että kiinnostuksen kohteetkin muuttuvat tai ainakin saavat ehkä vähän erilaisen asun. Ole oma ittes - olet just hyvä tuommosena. :) Fiilispohjalta!

  VastaaPoista
 10. Olen lukenut blogiasi jo useita vuosia, mutta silti kommentoinut vain kerran tai kaksi. Olen lukenut sitä kun asuit vielä kerrostalossa Seinäjoella, sitten muutit omakotitaloon ja taas kerrostaloon. Olen lukenut Provinssi-seikkailut ja kahvihumala-hetket Hanskan kanssa sekä katsonut monet monet asukuvat. 😊 Vaikka tyyli on viimeisen vuoden aikana muuttunut, ei välttämättä niin itseä kiinnostavaan suuntaan, niin silti aina luen blogiasi. Se on koukuttanut minut. Ja miten hauskaa, että sattumalta Turkuun muuttaessasi muutit samalle asuinalueelle. Hih, maailma on niin pieni! Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 11. Noniin. Miten musta tuntuu, että joku vastaavan oloinen kriisi käytiin läpi jo tässä keväällä aiemmin :P

  Ainahan moon oma itteni, se ei oo ongelma :D Ongelma on lähinnä nämä aihealueet.. :)

  VastaaPoista
 12. Kääk!! Siis kiitos ensinnäkin ihanasta kommentista! :)

  Voi Provinssi, ennen sitä osattiin juoda viskiä festareilla het kunnolla :D ..vaikka kahvihumala oli kyllä ihan paras humala. Enää se ei vaikuta muhun sillä tavalla, kun juon sitä nykyään enemmän kuin teetä.

  Vaiks tosiaan tyyli muuttuu, onneksi kirjoittaminen ja kuvaaminen vaan paranee ;D

  VastaaPoista