tiistai 12. heinäkuuta 2016

Nilikka

Joskus mietin..

20160706-IMG_0851-Edit-Edit

..kuinka futareiden nilkat pysyy kasassa?

20160706-IMG_0852-Edit

..ja miksi mun ei? Yksi kuoppa tiessä, huolimaton askel ja ikuisesti kestävät epämääräiset ongelmat?Tänään taas lenkille lähtiessä tuntui kuin olisin ihan vinossa lantiosta ja jalat eri paria enkä tiennyt onko vika ihan varpaissa asti vai vaan lonkankoukistajissa tai muuten vaan huonossa toimistotyöläisen ryhdissä. Joskus tämä ärsyttää enemmän ja joskus taas ei yhtään.Jokaisella lenkillä muistan vatsalihakset (omat ;D), mutta pääkin varmaan pitäisi pitää pystyssä ja koko kroppa siitä alaspäin. Pitäisi ehkä myös mennä välillä uimaan ja toisaalta sinnikkäästi bodata lihaksia tukemaan jokapäiväistä elämää. ..mutta mitä pitää oikeasti tehdä, että nilkat saa kestämään?Pikainen googlettaminen muistuttaa asioiden poimimisesta varpailla maasta sekä mulle uutena juttuna tasahypyistä. Pieniä, nopeita hyppyjä ilman polvien koukistamista ja niin, että nilkat ojentuu ilmassa.

4 kommenttia :

 1. Mä huomasin polvea kuntouttaessa, että monet niistä tasapaino- ja linjausharjoituksista teki hyvää nilkoillekin. Viitisen vuotta sitten nyrjäytin nilkan pahasti ja silloin tuli lääkäriltä komennus tasapainolautailuun. Nyt oon polven merkeissä hyppinyt bosu-pallolle, sekin on hyvä. Tai pari fyssarikäyntiä et saa henkkoht opastukset.

  VastaaPoista
 2. Juu, polville kans pitäs tehä jotain, kun taidan edelleen usein yliojentaa. Paha tapa :(

  VastaaPoista
 3. Tuttu juttu, mulla on reilusti yliliikkuvuutta ja se oli kaiketi yksi syy miksi se ristiside pamahti. Tällee vanhemmiten ei voi enää keskittyä liikunnan tuomaan iloon vaan pitää koko ajan miettiä vammojen ehkäisyä :D

  VastaaPoista
 4. Joo, täytys olla lihakset hyvässä kunnossa siinä ympärillä, jottei tuu vammoja.

  Oon monesti miettiny et ollapa vielä parikymppinen ku ei pal vammoi ollu..

  VastaaPoista