tiistai 8. marraskuuta 2016

Blogimuutto takaisin bloggeriin

Työpaikan vessassa maanantaiaamuna se iski! Ei mikään mahatauti vaan idea! Idea siitä, että haluaisin siirtää mun blogin takaisin bloggeriin.

En kovin tarkasti sinänsä tiedä mistä tämä yhtäkkiä kumpusi, koska en ole ajatellut blogia ulkonäöllisesti pitkään aikaan vai juuri sekö siinä olikin se ongelma. Olen miettinyt julmetusti vain sisältöä ja olikin hyvä huijata itsensä miettimään hetkeksi kauneusvirheitä sisällön sijaan.

Jo eilen illalla bannerin paikoilleen asentamisen jälkeen tiesin tämän olevan oikea ratkaisu. Nyt toivon, ettei teidän kannalta lukeminen mitenkään häiriintynyt vaan osaatte tänne aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Osoite on kuitenkin sama kuin ennenkin. Olettaen, että se toimii. Nimipalvelin-asia huipentui ammatikseen koodarin ja minun väliseen sanailuun siitä mitä dns tekee vai eikö tee. Katsoin paremmaksi olla hiljaa ja ojentaa läppärin miehelle.

IMG_0769

En välttämättä osaa käyttää tätä tekstieditoria kuin ennen vanhaan enkä tiedä saako bloggerille mitään hyvää appia puhelimeen, joka ilmoittaisi mahdollisista kommenteista, mutta pikkuvikoja! Onhan tämä silti aika kotoisa.

Wordpressin ongelmaksi koin lopulta sen, että muokatakseen ulkoasua aika pitkälti kaikki olisi vaatinut rahaa. Bloggerissa rahaa ei tarvitse kuin koodariin, mutta itselläni se onkin kotietu.

IMG_0798 
Nyt toivon vain, että tuo domainsäätö meni kerralla kuntoon eikä kukaan vahingossa enää eksy wordpressiin, kun siellä ei ole enää mitään uutta nähtävää. Somenappulat pitäisi myös toimia. Ainoastaan ne, jotka tilasivat wordpress-blogiani sähköpostiin, joutuvat nyt varmaan päivittää tilauksensa täällä bloggerin puolella.
  IMG_0776

Tiedän, että ihmisluonteeseen kuuluu kammoksua muutoksia, mutta sanokaa, että tykkäätte tästä?! Joohan? Toimiiko kaikki?
Follow my blog with Bloglovin

6 kommenttia :

 1. Hienosti löysi tänne. Ainoa vain, että vanhan blogisi "banneri" ei vie oikeaan paikkaan, ilman www-alkua domain ei toimi, www-alkuinen domain on aika ysäriä. Toivottavasti saat säädettyä tästä yhtä hyvännäköisen kuin se Wordpress-blogi oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin :) Koodari vielä sääti vähän päivällä ja domainin pitäisi nyt ainakin toimia :) Blogger ei hyväksy domainia ilman www:tä, joten sen kanssa on elettävä.

   Täs on tänään vähän mietitty, josko mobiiliin ainakin säätäisi ulkoasua vielä. Näin koneella haluan itse ainakin pitää sivupalkin, kun olen elänyt ilman sitä vähän turhan pitkään.

   Poista
 2. Jes! Nyt sun blogin uusimmat jutut näkyy heti Bloggerin lukuluettelossa! Hyvä juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! :) Minäkin oon vastaavasti tutkinut omaa lukuluetteloa :) Se onkin aika kätevä nykyään, jos ei käytä mitään muita blogilistoja :)

   Poista
  2. Mä olen laiska seuraamaan blogeja, jotka joutuu muualta käydä tilaamassa, joten tuo bloggerin lukuluettelo on mulle ollut aina bueno-juttu! :D

   Poista
  3. Mä en edes muista mitä kaikkia blogei mulla on bloggerin kautta luennassa :D Käytän nimittäin itse Bloglovinia eniten :)

   Poista