torstai 22. joulukuuta 2016

Toinen kunniamaininta

Huikeita juttuja taas tänään valokuvaamiseen liittyen!! Ensinnäkin meidän Matsipäivä oli arvosteltu hollantilaisessa futislehdessä ja myöhemmin iltapäivällä huomasin Veikkausliigan tiedotteen sähköpostissa. Rajalan ja Veikkausliigan syksyisen kuvakisan voittaja oli valittu. Tiesin heti, etten itse ainakaan ole sitä kisaa voittanut, kun ei pahemmin ole kukaan soitellut, höhö! Voittajaksi oli valikoitunut Jarno Vuorinen.

Kun selasin viestiä alemmas, huomasin oman nimeni mainittuna kuitenkin. Sain 2. kunniamaininnan!! Raati arvioi kuvaani Matej Hradeckysta ja Roope Riskistä näin: "vahvaa tunnepitoista ilmaisua jalkapallon syvimmästä olemuksesta".

Kuvakisan aiheena oli sykähdyttävä futishetki tai jotain sinne päin, sykähdyttävä kuva kuitenkin. Mietin pitkään mikä sykähdyttää ja tulkitsin asian niin, että nyt tarvitaan tunteita, syvältä. Olin juuri aikaisemmin jäänyt tuijottamaan twitterissä ollutta bannerikuvaani, jossa Matej ja Roope olivat maalin jälkeen ja tajunnut, että se kuva on oikeasti aika herkkä. Siinä oli sitä kuuluisaa tunnetta, jota kuvissani kuulemma usein on. Se kuva kuvastaa myös vähän sitä, mikä minä pohjimmiltani olen silloin, kun taiteilijana uin jossain syvissä vesissä (vähän kuin tuossa marraskuun lopulla tuli tehtyä).

Koska ajattelen julkaistavia kuvia usein blogipostauksen kannalta, multa jää tosi paljon julkaisematta perushyviä kuvia. Urheilukuvaamiseen kuuluu myös sarjatulitus, joten mä valitsen aina tietyistä tilanteista sen parhaan kuvan, vaikka sarjan joku toinen kuva voisi olla ihan yhtä paras. Niinpä tämän kunniamaininnan innoittamana kävin kaivamassa sen kuvasarjan, johon tuo kisakuva kuuluu ja tein siitä sarjasta pari muutakin nyt näkemään päivänvalon (jota siis oikeasti ei ole olemassa näin vuoden pimeimmän päivän jälkeisenä päivänä).

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kuvakisan kuva on siis tämä viimeinen näistä. Siinä jotenkin vain aika pysähtyy ja siksi se päätyi nettiin näistä vaihtoehdoista.

Voin muuten kertoa, että futiskuvaamista on ihan superikävä!! Ei auta, että on nähnyt jalkapalloilijoita juuri livenä, se vaan oikeastaan pahentaa ikävää. Se sen sijaan auttaa, että ekaan matsiin on enää 3 viikkoa. Kolome!

Kiitos superpaljon kuvakisan raadille, Veikkausliigalle, Rajalalle ja kuvan jalkapallomalleille! Terkkui myös SJK:lle, sillä ilman teitä en olisi koskaan alkanut kuvata jalkapalloa. Pus! Kyllä nyt kelpaa huomenna ajella Seinäjoen läpi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti