lauantai 17. joulukuuta 2016

TPS - LASB 15.12.2016

Tein torstaina syrjähypyn. Kävin kuvaamassa salibandya.

Idea ei ollut oma, en nimittäin ollut ajatellut mennä kuvaamaan salibandya tai jääkiekkoa tänä vuonna. Tässä on jatkuvasti riittänyt muutenkin tekemistä. Kun futistepsin maskotti Tixu pyysi mua lähtemään hänen mukaansa torstaina, lupasin tietysti. Salibandya on kuitenkin tullut kuvattua joka talvi edes kerran. Pääsipähän taas kokeilemaan miltä se tällä kertaa tuntuu.

Luonnollisesti stressasin tietysti etukäteen miten se menee ja osaanko kuvata salibandytepsejä, koska mulla on tässäkin lajissa pieni pohjalainen esto vielä päällä. SPV on salibandyssa aiemmin ollut se mun kuvauskohde, mutta nyt tosiaan täytyi tyytyä mustavalkoisiin.

Salibandya ei myöskään tule pahemmin seurattua, mutta tiesin sentään Suomen voittaneen juuri MM-kultaa lajissa. Nää kuvat on siis otettu hyvin puolueettomasti, koska en todellakaan tiedä ketä kaikkia olen edes ollut kuvaamassa. Tavallaan kaikki tietämättömyys oli ehkä hyvä tähän väliin, kun futistepsin kanssa tulee ensi kaudella olemaan aivan erilainen tilanne.

Kuitenkin sitten torstaina päivällä tuli muutaman kerran ajateltua kuinka ihanaa päästä kuvaamaan urheilutapahtumaa, koska kuvatessa ei tarvitse ajatella mitään muuta kuin sitä mitä on tekemässä. Saa olla läsnä siinä hetkessä ja se on mulle elämässä yksi tärkeimmistä jutuista. Kun astelin pimeään halliin musiikin pauhatessa, tuli vaan taas niin hyvä fiilis. Mikään ei voita liveurheilutapahtumaa! Vaikka laji olikin mulle vieraampi, olin silti aika innoissani lopulta.

tpslasb

tpslasb-2

tpslasb-3

tpslasb-5

tpslasb-6

tpslasb-7

tpslasb-8

Eikä se kuvaaminen nyt niin vaikeaa kuitenkaan sitten ollut. Taisin tehdä koko homman aika samalla idealla kuin miten kuvaan futistakin. Seurasin palloa minkä pystyin ja painoin nappulaa.

tpslasb-9

tpslasb-10

Näiden kuvien tekeminen sitten ei ollutkaan aivan niin helppoa. Olin ekojen pelitilannekuvien kohdalla ihan pihalla minkä mukaan mun kuuluu ne suoristaa, kun taustan penkkirivistöistä ei saanut mitään järkeä ja pystysuunta ei ainakaan toiminut. Ihan sopivaa jumppaa aivoille, kun vähän erilaista ärsytystä välillä. Kun mikään ns. sääntö ei saanut kuvaa näyttämään hyvältä, jouduin tukeutumaan silmääni ja vain testaamaan niin kauan, että osui kohdalleen.

tpslasb-11

tpslasb-12

tpslasb-13

Kun tää maalihali lävähti nenän eteen, tuntui erittäin kotoisalta. TPS-paidat samassa kasassa, siitä tulee aina hyvä mieli. Ei lajil välii sanois joku tepsiläinen varmasti tähän.

tpslasb-14

Ennen matsia Tixu laittoi viestiä missä menee ja repesin nauramaan, kun hän luetteli.. "Täällä on Mehukatti, Harri Hylje ja joulupukki.."

Tauolla keskellä kenttää esiintyi paikallinen Kodols ja veti Turku-biisiä, josta minäkin valitettavasti jo osaan pari sanaa. Turku tarttuu, ei voi mitään.

tpslasb-15

tpslasb-16

tpslasb-17

tpslasb-18

tpslasb-19

tpslasb-21

tpslasb-22

tpslasb-23

tpslasb-24

tpslasb-25

tpslasb-26

tpslasb-27

Kuten näkyy, loppua kohti ei taas montaa pelitilannekuvaa. Kyllähän niitä siis tuli otettua, mutta kuvia tehdessä silmä aina turtuu enkä vain pysty tekemään samanlaisia kuvia montaa samaan settiin.

Mitään salibandyanalyysia en tarjoile todellakaan, koska en osaa sanoa lajista oikein yhtään mitään. Pitäisi kai hommata tähänkin lajiin joku assari viereen selittämään mitä tapahtuu ja miksi. Vai onko kuvat parempia, kun kuvaaja on ihan pihalla?

Mitä tykkäätte näistä otoksista? Toimiiko tämä futisbloggaaja goes salibandy yhtään? Pahoittelen kuvien laatua, en nimittäin pääse vieläkään karkuun sitä koko syksyn jatkunutta ISO 6400 -juttua.

TPS-LASB 6-4.

2 kommenttia :

  1. Lisää salibandykuvia, kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas :) Kovasti mua on houkuteltu jo seuraavaan TPS:n kotipeliin, täytyy nyt sitten laittaa harkintaan :)

      Poista