torstai 12. tammikuuta 2017

Huomenna jalkapalloa - mitä täytyy ottaa huomioon?

* postaus sisältää mainoslinkkejä

Voitteko uskoa huomenna olevan se päivä, kun on taas jalkapalloa? Minä olen kovin epäuskoinen! En vain pysty ymmärtämään, että huomenna mä otan kamat kantoon ja suuntaan Kupittaalle kentän laidalle!

Kun kerran olen henkisesti hieman hukassa tän jutun suhteen, ei auta kuin katsominen kalenteriin ja niinpä tässä on vähän täytynyt tietysti valmistautua eri tavoin koko hommaan. Eli mitä kaikkea, käydäänpä läpi!

IMG_6355

1. Kamerakalusto on tullut kaivettua sohvan uumenista ja kaikki omistamani akut olen ladannut täyteen. Nyt on talvi ja nuo akut tuntuvat kuluvan kylmässä herkästi, joten saapi nähdä kuinka virta riittää huomenna. Tässä on jännitettävää jo kerrakseen. Pakko toivoa vaan, että akut pysyvät hengissä ja saan kuvattua molemmat puoliajat.

Erona aiempaan mä omistan nyt 2 runkoa. Tämä tuo paljon uutta kuvaamiseen, sillä enää ei tarvitse säätää eri linssien kanssa ja saan kuvamateriaalia enemmän, kun ei myöskään jää enää linssin vaihtamiseen liittyvästä laiskuudesta kiinni tietyt otokset.

IMG_6360

2. Puuhasäkki täytyy muistaa ottaa mukaan, jossa on siis monopodi ja mun pilkkituoli. Ilman pilkkituolia on huono kuvata huomenna, sillä on edelleen talvi eikä maassa istuminen oikein käy. Lisäksi pakkaan mukaan sadesuojan kameralle ja objektiiville, koska huomenna saattaa sataa lunta tai räntää tai mitä vaan.

Pitää muistaa myös pari muovipussia, jos päätän verhoilla kamerat kuvaamisen jälkeen niillä ennen kuin tuon ne sisälle. En tiedä teenkö niin, mutta olen joskus lukenut jostain, että sillä tavoin ei välttämättä hajota kameraansa kosteuden takia, jos on kuvaillut pakkasessa.

IMG_6363

3. Oma pukeutuminen on melkein eniten päänvaivaa aiheuttava asia tässä hommassa. Talvi, kylmä, Kupittaalla tuulee AINA. Kävin tänään itse asiassa katsastamassa Kupittaa vitosen ja mietin vaan mitähän ihmettä sinne pitäisi pukea päälle. Mulla ei riitä vaatteet?! (Aika naurettava väite henkilöltä, joka omistaa edelleen liikaa vaatteita.)

Kaivoin nyt kalsarit, jotkut tuulihousun tapaiset ja hiihtohousut varastosta ja ajattelin kokeilla mahtuuko ne kaikki päällekkäin. Sitten mulla on toki vielä talvijuoksuhousut. Ja ihan viimeisenä tekona taidan ottaa toppahousut autoon mukaan myös. Yläosaston voisi kuvitella olla helpompi kerrostaa, mutta en voi tehdä liian paksua sekoitusta, jotta paksuin toppatakkini menee kiinni ja pystyn jotenkin päin edes liikkumaan.

Tää pukeutumisasia pelottaa mua enemmän kuin se, että akuista loppuu virta kesken kaiken.

IMG_6379

4. Eväitä on pakko ottaa mukaan, vaikka sitä en ole pahemmin kesällä tehnyt. Tämä ei siis ole mikään vanha tapa, mutta nyt on pakko, sillä en ole vielä päättänyt teenkö ruokaa huomenna päivällä ennen peliä vai vasta sen jälkeen. Oma termospullo olisi myös kova, sillä kahvinkeittäjää ei ole paikalla.

IMG_6402

5. Vaikka matsi pelataan talviolosuhteissa ja voisi kuvitella, ettei meikkaaminen ole kovin fiksua, kyllä se itse asiassa on! Talvella naama kannattaa pakkeloida kunnolla, koska meikki suojaa sitä pakkaselta.

Olen muutenkin kehittänyt jalkapallomatseihin liittyvän meikkirutiinin sen verran syvästi, etten vain pysty lähtemään kuvaushommiin meikkaamatta koko settiä eli luomivärit ja kaikki. Urban Decayn Naked Ultimate Basics tuli just sopivasti postissa ja tällä viikolla kävin hakemassa kaupasta vedenkestävän ripsivärin tätä touhua varten.

Lisäksi hain tänään vielä vedenkestävän eyelinerin ja kulmavärisudin Anastasian kulmaväriä varten. Se on kuin juhlaa, kun on matsipäivä!

IMG_6424

6. Ja mikä tärkeintä, pääsen lakkaamaan kynnet oikeilla väreillä! Vaikka eihän kukaan mun kynsiä näe, kun aion pitää lapaset visusti käsissä. Hrr.

Silti on ihan hauska testata tuota Bowin thermopäällyslakkaa, joka on siis kylmässä musta ja lämpösessä joku vaaleampi. Huomenna nään millainen siitä tulee ja näyttääkö essencen valkoinen lakka vielä valkoiselta tuon Bowin alla.

..tämä talvi tuo siis vähän enemmän ajateltavaa koko touhuun ja huomenna on eka kerta, kun kuvaan talviolosuhteissa. Kun on lunta ja kaikkea. Erittäin jännää! Eniten toivon, että tosiaan olisi vähän pöllyävää lunta, koska tulisi upeita kuvia!! Erilaisia ja upeita. Toivottavasti niistä tulee jokatapauksessa upeita. Aika kova ikävä muutenkin ihmisten silmiä ja hymyjä ja niiden kuvaamista. Huomenna on kiva päivä oli sää mikä tahansa, TPS-SalPa Kupittaa 5 klo 14:30.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti