tiistai 24. tammikuuta 2017

Jalkapallon valokuvausunelmia

* kaupallinen yhteistyö Jalkapallomatkat.com & Jalkapallolippuja.com -sivustojen kanssa

Unelmat, haaveet ja tavoitteet - asioita, joiden pyörittely lähinnä vain huvittaa, kun ovat osa sen verran kaukaisilta tuntuvia. Ei ilmeisesti kuitenkaan kannattaisi naureskella, koska yllättävän moni juttu on toteutunut ja on muistunut mieleen legendaarinen "varo mitä toivot". En harrasta mitään aarrekarttoja, mutta mun päässä kyllä suhisee toinen toistaan hurjempia haaveita mitä tähän futiskuvausharrastukseen tulee. En puhu niistä ääneen oikeastaan koskaan, sillä tykkään pitää unelmat itselläni. Sillä tavoin pidän myös jalat maassa, koska en halua liikaa liihotella yläilmoissa. Optimistina sitä taitaa muutenkin olla välillä jalat irti maasta enemmän kuin keskivertorealistilla.

Osittain kyse on myös siitä, etten ole tajunnut haaveilla. Lähdin kuvaamaan jalkapalloa sattumalta enkä todellakaan ajatellut, että olisin koskaan päässyt valokuvauksessa edes näin pitkälle. Uskallan sanoa näin, vaikken elätä itseäni sillä. Esimerkiksi eilen sain kommentin twitterissä jotenkin näin: "ei musta sun tasosta hetkessä tuu". Jäin miettimään tätä! Mun tasoista? Musta tuli mun tasoinen kuvaamalla 4 futiskautta (lasken nää vuodet aina väärin) ja nyt alkaa viides. Viime vuosi oli näistä merkittävin kuvankäsittelyrintamalla ja kaiken kehittymisen myötä on niitä unelmiakin alkanut pompsahdella päähän.

20160719-IMG_1984

20160804-IMG_7356

1. Valioliiga

Ei ole paha aloittaa listaa heti ekana suurimmasta? En tiedä mistä tämä ajatus tuli, mutta keksin viime kesänä haluavani joku päivä kuvaamaan Valioliigaa. En todellakaan tiedä miksi juuri Valioliiga eikä La Liga tai Bundesliiga. Ehkä siksi, että Englannissa mun iho ei kärtsäisi niin pahasti kuin Espanjassa?

Pidän tätä sen sortin haaveena, että aika paljon täytyy tapahtua ennen kuin tämä voisi olla mahdollista. Pidän tätä myös sellaisena hassutteluhaaveena, koska kyllähän jokaisella täytyy joku sellainenkin olla.

Sillä välin, kun en ole vielä päässyt kuvaamaan Valioliigaa, voisin ihan hyvin kuvitella lähteväni jonnekin ihan oikealle jalkapallomatkalle! On nimittäin olemassa sellaisia sivustoja, jotka tarjoavat jalkapalloreissuja (esim. jalkapallomatkat Real Madrid)  ja -lippuja (..tai vaikka Manchester United liput).

20160730-IMG_3912-Edit

20160906-IMG_6637

2. Futisjoukkueen mukana

Olisi ihan ylisiistiä päästä joskus jonkun joukkueen mukaan reissuun ja taltioida kuvina kaikki kuvan arvoinen, mikä vastaan tulee. Matkustaminen ja kaikki elämä ennen peliä. Tämä ei edes käsittääkseni ole aivan mahdotonta, sillä jääkiekkopuolella on ainakin vastaavaa tehty?

20160905-IMG_5644

3. Pukuhuone

Koska rakastan epäjärjestyksessä lojuvia futiskamoja ja niiden aidoimpien hetkien taltioimista, mikään ei kutkuta niin paljon kuin pukuhuoneen kuvaaminen. Pukuhuoneessa kaikki on takuulla vielä enemmän sekaisin kuin vaihtopenkin lähistöllä, joten olisi kyllä aivan meikäläisen valtakuntaa koko koppi.

intertps-1

4. Oma joukkue

Jos voittaisin lotossa, ostaisin oman joukkueen ja sitten käyttäisin jätkiä vain valokuvaustarkoitukseen eikä niiden futishommista tulisi mitään.

20160906-IMG_6063

5. Tietyt kuvat

Haluaisin ottaa kuvan jonkun pelaajan pään yläpuolelta pelipaidan logosta. En tiedä milloin muistaisin tämän. Toivottavasti pian, sillä tää kummittelee mun päässä! Sitten on miljoona muuta kuvaa jostain nappiksista ja muutenkin sellaisista kuvakulmista, että mun pitäisi maata maassa ja kuvan kohteen täytyisi pysyä paikoillaan. Plus punnerruskuva pitäisi saada ottaa uudestaan ihan ulkoilmassa.

tixu-10

20160905-IMG_5720

Kertokaahan kokemuksia, jos olette olleet ulkomailla fanittamassa jalkapalloa! Kiinnostaa paljon nimittäin, vaikken kuvaamaaan olisikaan ihan heti pääsemässä.

2 kommenttia :

 1. Rieppa täällä huutelee, että futis on paljon siistimpää muualla kuin Suomessa :) Lennot paikan päälle, joku kiva reitti kaupungista toiseen ja etukäteen vilkaisu otteluohjelmaan, mitä missäkin paikkakunnalla olisi tarjolla. Lippuja saa pienempiin matseihin paikan päällä, suosittujen joukkueiden kohdalla kannattaa toki hyödyntää nettiä. Valmispelimatkoista ei ole kokemusta, on muihin reissuihin näitä yhdistelty (Kroatia, Bosnia, Espanja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo Rieppaaaa! Miten menöö? :)

   En tosiaan tiedä niistä ulkomaista, mutta onneks Suomessa Huuhkajien matseissa on jo sitä kuuluisaa tunnelmaa :) Silti tosiaan pakko päästä kokemaan isot stadionit vielä joku päivä!! :)

   Poista