keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Miten laihdutus etenee


Yksi elämäni ikuisuusaiheista on tuntunut olevan laihduttaminen. Joskus 10 vuotta sitten minun ei olisi saanut puhua koko asiasta, koska mun sen aikainen ulkomuoto oli kaikella tavalla ok, mutta eipä sitä silloin tietenkään ymmärtänyt. Se oli opittu tapa, kun aikakauslehdissä ei muusta puhuta edelleenkään ja muutenkin ilmeisesti suosittu harrastus. "Kaikki" yrittävät onnistua projektissa omilla tavoillaan ja jotkut toki löytävätkin ne oikeat rutiinit. En myöskään pystynyt hyväksymään sitä, etten enää ollut 50-kiloinen rimpula niin kuin teininä. Sitä on vieläkin vähän vaikea hyväksyä välillä, mutta olen toisaalta päässyt jo ajatukseen, ettei puntarin lukemalla ole oikeasti mitään väliä.

Koska elämässä tapahtuu muutakin kuin laihduttamista ja energiaa tarvitaan aivan muihin juttuihin, iskee aina tuskastuminen ja joka kerta olen päättänyt lopettaa sen ikuisen laihduttamisen. Että mieluummin vain olen syömättä suklaata ja laihdun, jos laihdun. Yleensä on käynyt niin, ettei mitään ole tapahtunut, höhö!

Paitsi nyt parina peräkkäisenä syksynä. En ole välttämättä syönyt mitenkään fiksusti, mutta olen saanut tilaa inspiraatiolle. Minä ihan oikeasti käynnistyn todella hitaasti joissakin jutuissa! Oma ruokavalio ja muotikotkotukset vaatteissa ovat sellaisia asioita.

IMG_6020

Blogit ovat siitä kivoja, että joistakin niistä todella saa sitä inspiraatiota. Jutan innoittamana marraskuussa päätin lopettaa puntarilla käymisen. Olo parani viikossa kohisten! Sekä fyysisesti että henkisesti olevinaan. Kun ei kontrolloi, on olo paljon rennompi - luonnollisesti. Kuvittelin kuukauden sisällä jopa laihtuneeni, vaikka ainoat ruokavaliomuutokset rajoittuivatkin suklaan rajoittamiseen.

Jouluna päätin, että vuosi 2017 on se vuosi, jolloin liikunta palaa mun elämään. Liikunta ensin, sitten muut jutut.

Se toimi taas hyvin ekat pari viikkoa, kunnes viime viikolla tapahtui jotain ja nyt olen ollut saikulla pari päivää. Mulla on siis tapana aloittaa aina liian lujaa ja sitten kolmannella viikolla tulen kipeäksi. Ja sitten tulee tauko. Viimeksi se tauko kesti 2 kuukautta.

Tiesin tän vaaran ja tossa joku aika sitten sopivaan saumaan luin Pajusen Piian blogista siitä kuinka naisten pitäisi tajuta syödä kunnolla. Kuitenkin viime viikolla mulla oli töissä aamuviikko ja mä en kertakaikkiaan nukkunut koko viikolla kunnolla. Mun pää ei tajua noita aamuviikkoja enkä osaa mennä ajoissa nukkumaan, sitten en myöskään jaksanut kokata iltaisin ja sen jälkeen kroppa olikin valmis.

Mulla on päässä heittänyt puoli viikkoa, kunnes maanantaina oli pakko lääkäriin. Ei selvinnyt sinänsä mitään (ristus se influenssatesti on kaamea!!), mutta niskat oli kuulemma vähän turhan jumissa (voitteko suositella mulle jotain hierojaa Turusta?!). Kotona ihan ekana etsin toisen tyynyn itselleni ja nyt parin yön jälkeen pysyn taas aika hyvin tolpillani. Ei tää kaikki kyllä pelkästään niskoista voinut johtua vaan kyllä mulle selkeästi oli joku flunssa tulossa jo viime viikolla. Viime kerrasta viisastuneena päätin syödä kaikesta huolimatta kunnolla, jotta elimistö jaksaisi taistella. Nerokas suunnitelmani on toivottavasti toiminut ja huomenna pystyn kävelemään ihmisten ilmoilla ilman, että seinät kaatuu päälle. Ainakaan juuri nyt ei tunnu mitenkään erityisen pahalta.

IMG_6040

Tuossa maanantaiaamuna viihdytin itseäni käymällä puntarilla pitkästä aikaa, koska olihan se nyt aika selkeää, että olen laihtunut hieman. Se oli virhe!! Puntari näytti ihan hirveitä lukuja ja mä ihan tosissani masennuin siitä vähän. Tuli sellainen mitä väliä -fiilis treenaamista ja syömistä kohtaan, että mitä tässä mitään yrittää, kun ei tää homma ookkaan toiminut. Järjen ääni koitti samaan aikaan kuiskia "niin mutta muista et sun housut ei kiristä".

Sen verran toi vaivasi, että eilen illalla oli pakko käännellä ja väännellä koko puntaria, jos sen alle on vaikka jäänyt jotain kakkaa ja sitten se näyttää mitä sattuu. Ja se toimi!! Astuin puntarille ja se näytti monta kiloa vähemmän kuin maanantaina tai edes silloin marraskuussa!! Ai hitto mikä fiilis!!

Tarinan opetus:

1. Älä käy puntarilla.
2. Harrasta liikuntaa.
3. Syö kunnolla!!

IMG_6048

Flunssan pelkääminen johti siihen, että olen vakavamielisesti päättänyt monipuolistaa ruokavaliotani ja sen seurauksena aion nyt todella alkaa tehdä smoothieita muun syömisen tueksi. Tilasinkin tässä yksi ilta Foodinin niittyheraa, vaniljaheraa ja kookoslastuja. En malttaisi odottaa, että paketti tulee!!

Ilmeisesti vuosi 2017 on vuosi, kun mä aion osata syödä hyvin.

Ps. olen myös jättänyt vehnän lähes kokonaan, koska valitettavasti se ei vaan taida sopia mulle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti