perjantai 13. tammikuuta 2017

TPS - SalPa 13.1.2017

Nyt mä oon vihdoin saanut jalkapalloa ihan olan takaa yhdelle päivälle. Jaksoin kammeta itseni aamulla sängystä ylös vasta kymmeneltä, kun jostain syystä väsytti törkeän paljon. Mulla on usein lenkkipäivän jälkeen tuollainen raskas aamu ja eilisen taloyhtiön vesiepisodin (taloon ei tullut vettä useampaan tuntiin) jäljiltä mulla meni sekä ulkoinen että sisäinen nesteytys hieman perseelleen, joten en yhtään ihmettelisi, vaikka olisikin ollut vähän nestehukkaa. Enivei, aamukahvia juodessa piti kovasti jo lakkailla kynsiä enkä mä lopulta montaakaan hetkeä ehtinyt hengähtää rauhassa, kun piti alkaa pukea ja vaan lähteä.

Niin kiire ei ollut, etteikö olisi vähän ehtinyt panikoida. Ensin jotain höpöhöpöä, sitten sitä montako kerrosta puen ja vähän niitä akkuja. Ihan viimeisenä Veritaksen parkkipaikalla tajusin, etten ole ajatellut mitä mä kuvaan. Päässä ei pyörinyt mitään ovelia taidekuvaussuunnitelmia, toisin kuin viime kesänä Paavolla useinkin. Tiedättehän - ne kaikki ennen matsia otetut kivat yksityiskohtakuvat. Luulen, että nämä kuvausolosuhteet hieman vaikuttivat. Kun päällä oli 3-4 kerrosta vaatteita, ei liikkuminen ollut kovin ketterää ja ei hirveästi tehnyt mieli kieriskellä maassa kameran kanssa. Niinpä taidekuvasaldoni rajoittuu yhteen otokseen:

tpssalpa

Suoraan asiaan?

tpssalpa-2

tpssalpa-3

tpssalpa-4

tpssalpa-5

tpssalpa-7

tpssalpa-9

Tässä seuraavassa kuvassa taitaa olla veljekset!

tpssalpa-10

tpssalpa-11

Jokaisen toive on varmasti saada itsestään kuva, jossa kieriskelee maassa tuskissaan..

tpssalpa-12

..mutta minkäs sille voi, jos Mettälä pyyhältää paikalle kuin pyörremyrsky ja pistää maalivahdin maihin. Saipahan SalPan lääkintäosastokin hommia.

tpssalpa-13

tpssalpa-14

tpssalpa-15

Mä erikoistuin tällä kertaa jotenkin näihin puskuhommiin. Alkumatsistakin oli pari, joissa Blunkan hiukset levisi joka ilmansuuntaan, mutta harmikseni niistä puuttui pallo ja osa oli epäteräviä.

tpssalpa-16

tpssalpa-17

Miro ansaitsee kaksi kuvaa perätysten, koska liian harvoin julkaisen hänestä pelitilannekuvia. Noita toisenlaisia otan hänestä useammin.

tpssalpa-18

tpssalpa-19

tpssalpa-20

tpssalpa-21

tpssalpa-22

W. Peltola näyttää ihan joltain mallilta taas:

tpssalpa-26

tpssalpa-23

tpssalpa-24

Mitäpä elämä olisi ilman nappiskuvia? Nämä jonkun nuoren tepsijätkän nappikset loistivat enemmän kuin lumikinos niiden alla ja niitä oli paljon mukavempi kuvata hämärtyvässä päivässä kuin peliä. Pelistä ei siinä vaiheessa enää saanut oikein mitään irti valokuvauksellisesti. Jakosesta yksi räpellys loppuun, koska ei postausta voi tehdä ilmankaan?

tpssalpa-25

Tuosta kuvasta kyllä huomaa erittäin hyvin kuinka pimeää jo oli. Ensi kerralla on pakko kuvata keltaisissa valoissa, mutta otan sen haasteena.

Mä keskityin niin kovin pelkästään kuvaamiseen ja jätkien tukkamuoteihin, etten tiedä yhtään mitä ne siellä kentällä teki. Kai ne maaleja yritti, mutta Mettälä potkaisi ohi ja Juri kirosi kovaan ääneen. Siinäpä mun havainnot. Ehkä ensi kerralla pystyn jo sitten keskittymään peliinkin enkä kaikkiin oheisasioihin ja ehkä ensi kerralla enemmän niitä maalejakin? Lopussahan Miro teki maalin eli kyllä siellä lopulta jotain tapahtuikin.

Pitkän tauon jälkeen eka peli on aina hankala, kun ei oikein tiedä miten päin olisi. Aiemmin tauon jälkeen on ollut vaikeaa saada kiinni kuvaamisesta ja se itse kuvaaminen on ollut se suurin peikko, mutta tällä kertaa kyse ei ollut siitä. Kuvaamiseen luotin eikä mun tarvinnut edes mitään ajatella, kun otin kameran vaan käteen ja kävin asetukset läpi. Sen jälkeen katsoin missä pallo menee ja aloin ottaa kuvia. En vain pystynyt rentoutumaan oikeastaan ollenkaan eikä Kupittaa 5 tuntunut missään vaiheessa kotoisalta. Olihan siellä kentälläkin muutamia uusia naamoja, joten ehkäpä kyse oli osaksi siitäkin.

Onko talvisista futiskuvista sanottavaa? Itsehän tykkään näistä, vaikka osaan kuvista olisin kaivannut vähän syvempiä värejä. En kuitenkaan alkanut etsiä niitä vaan päätin mennä yksinkertaisella linjalla.

TPS - SalPa 1-1.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti