sunnuntai 19. helmikuuta 2017

FC Legirus Inter - TPS 18.2.2017

Toivottavasti ette liian malttamattomina ole odotelleet matsipostausta, kun meitsi on täällä yrittänyt potea väsymystään pois ja löytää ehkä myös jotain punaista lankaa eilisestä FC Legirus Interin ja TPS:n kohtaamisesta. Entä jos kirjoitankin vain, että paremminkin olisi voinut mennä ja lopuksi vain ihaillaan kuvataidetta?

Mä pohdin varmaan jo kuukausi etukäteen lähdenkö tuonne Vantaalle kuvaamaan. Lähinnä siis eniten mietitytti kyytipoliittiset seikat, sillä yritän edelleen vältellä itse ajamista Turun ja Helsingin välillä. Jostain syystä motari ei oikein ole mun mukavuusalueella. Olinkin iloinen viikko sitten, kun tuli Tiinan kanssa puheeksi tuo matsi ja päätin lähteä hänen kanssaan samalla kyydillä reissuun. Alunperin meidän piti mennä kannattajien kanssa bussilla, mutta loppuviikosta tuli muutoksia suunnitelmiin ja pääsimmekin hovikuskin kyydissä ihan henkilöautolla edestakaisin. Bussi kun olisi jatkanut matkaansa kannattajien kanssa Vantaalta vielä Hämeenlinnaan lätkätepsiä kannattamaan.

Kun kuulin, että saamme pitää vieraissa TPS:n kuvausliiviä, olin ihan lapsellisen iloinen. Jostain syystä vaan tosi siistiä saada kantaa kuvaamansa joukkueen logoa myös vieraspelissä! Ehkä on jäänyt vähän hampaankoloon jotain Valkeakoskelta vuodelta 2013 ;)

Matkalla alkoi vähän jännittämään ehditäänkö me ennen pelin alkua asemiin. Tryykättiin hallin ovista sisään just, kun tuomarit ja joukkue jo pönöttivät pukuhuoneen edustalla ja niinpä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin reteästi astella kuvauspaikalle keskeltä kenttää joukkueenjohtaja Tuomalan perässä. Vaihtopenkkien välissä oli nimittäin just hyvä seinusta kahdelle TPS-liiviselle kuvaajalle pitkien putkien kanssa (no okei, mun 70-200 mm ei ole kovin pitkä).

Ihanaa vaihtelua myös pitkästä aikaa kuvata vaihtopenkkien välissä!! Vaikka tavallaan olen sitä tehnyt tänä vuonna myös Kupittaa vitosella, mutta siellä etäisyydet ovat suuremmat eikä se tunnu samalta. Tuossa kuuli selkeästi molempien joukkueiden koutsien ohjeet pelaajille. Tiina suomensi mulle välillä Legirus-koutsin espanjaa enkä voinut taaskaan kuin ihmetellä monttu auki mistä näitä kieliälykköjä ympärilleni pesiytyy. Itsehän olen vasta menneellä viikolla oppinut sanomaan englanniksi ulkomaisille rekkakuskeille, että niiden täytyy kiertää rakennus ympäri, jotta ne pääsee purkamaan oikealle ovelle.

fclegirusintertps-6

fclegirusintertps

fclegirusintertps-7

fclegirusintertps-8

Legiruksen halli oli niin kummallisen värinen, etten vieläkään tiedä mikä se vallitseva pääväri oli. Ihmiskielellä: halli oli siis kuin mikä tahansa halli, valkoiset seinät ja vihreä kenttä. Valokuvaushörhökielellä: tavallaan se vihreä kenttä hehkui kattoa kohti, mutta ulkona paistava aurinko taas antoi keltaisen säväyksen sisätiloihin? Toisesta päästä hallia oli myös valot rikki, joten se nurkka oli tosi pimeä ja keltainen. Kuvat olivat siis valkotasapainoiltaan mitä sattuu. Osa ihan ok, mutta osa todella keltaisia. Siksi kuvien käsittelyynkin meni aikaa tällä kertaa enemmän, kun ei vain voinut kopioida edellisen kuvan asetuksia seuraavaan vaan piti säätää.

fclegirusintertps-9

Hassua oli se, kun viime viikkoisen pelin jälkeen tuli juteltua parin tyypin kanssa siitä, jos nyt sattuisi tulemaan kentältä pallo päin tai mies syliin, jottei se nyt ehkä niin hauskaa olisi, jos kamerakamat saisi osumaa. Eilistä peliä ei oltu pelattu kovinkaan kauaa, kun miehet taisteli naaman edessä ja sieltä kimposi pallo ihan päin meikäläistä.

fclegirusintertps-10

Mä olen ihan hirveä pallomagneetti, joten tämä ei sinänsä yllättänyt mua. Ton yllä olevan kuvan tilanteesta se pallo tuli ja näkeehän sen kuvastakin aika hyvin mihin pallo on menossa. Mä otin ton kuvan, tajusin jo silloin, että nyt osuu, suojasin omaisuuteni ja pallo pamahti keskelle erittäin paljon bodattua hauistani. Tuon jälkeen säikyinkin noita tilanteita koko ajan, kun miehet tulivat siihen eteen ja kyllähän sieltä pallo toisenkin kerran tuli uhkaavasti meikäläistä kohti, mutta osui onneksi jonnekin ylemmäs seinään.

fclegirusintertps-11

fclegirusintertps-12

fclegirusintertps-13

fclegirusintertps-14

fclegirusintertps-15

fclegirusintertps-16

Legirustyypit teki ensimmäisenä maalin. Sen jälkeen aloin kahta kauheammin jännittämään saavatko Tepsijätkät palloa maaliin ollenkaan. Ihmeellistä säheltämistä siitä kentän laidalta oli havaittavissa. Legirus Inter nappasi pallon vähän väliä ja voi luoja miten lujaa ne pinkoi sen kanssa karkuun. Siinä sai TPS:n miehet tosissaan juosta.

fclegirusintertps-17

fclegirusintertps-18

fclegirusintertps-2

fclegirusintertps-21

fclegirusintertps-22

fclegirusintertps-23

fclegirusintertps-24

fclegirusintertps-3

Tauolla meitä kävi moikkaamassa kuvaajakollega Suomen Porvoosta, joka Janneksi itsensä esitteli. Oli kyllä twitteristä tuttu nimi meikäläiselle hän. Kivaa nähdä muita kuvaajia myös välillä!

fclegirusintertps-25

fclegirusintertps-26

fclegirusintertps-27

fclegirusintertps-28

fclegirusintertps-29

Pääsin tällä reissulla ottamaan taas muutamia kuvia, jotka aiheuttavat itsessäni hykertelyä. Tykkään tuosta tokan puoliajan alusta otetusta Blunkan kuvasta sekä tuosta yllä olevasta jollain erikoisella tavalla. Siinä on just ne elementit, joista kuvissani tykkään. Jotain tarkkaa taustalla ja edessä hahmoja.

fclegirusintertps-30

fclegirusintertps-4

fclegirusintertps-31

Sitten vähän erilaista taidetta. Kuva oli valottunut alunperin jo niin, että Ilun naama oli varjossa, joten päätin kokeilla millaisen siitä saa vähän korostamalla sitä varjoa ja toisaalta tuomalla valoa kontrastiksi muihin kohtiin. Kun sain kaivettua Ilun ripsetkin näkyviin, päätin julkaista kuvan.

fclegirusintertps-32

fclegirusintertps-5

Ja toinen ääripää. Tämä seuraava oli pakollinen ottaa messiin, koska maalikuva, jossa ihmetellään jäikö kentällä makaava Miro henkiin vai tarvitaanko lääkintämiestä. Kuva on kaikkea muuta kuin hyvä, sillä tein siitä jotenkin liian.. Noh, väärän värisen, näyttää joltain karkkiväreiltä.

fclegirusintertps-33

fclegirusintertps-34

fclegirusintertps-35

fclegirusintertps-37

TPS siis teki yhden maalin, mutta FC Legirus Inter rankaisi ja nostivat itsensä takaisin johtoon lopussa. Siinä sitten mukavasti myös pelleilivät loppuminuuteilla. Kyllä otti niin kipeää, kun piti maassa kieriskellä ja kyllä ihan jääpalapussia sekä laastareita vaativat ne tilanteet. Heidän maalivahtiinsakin sattui niin kovin, ettei Legiruksen vaihtomaalivahti tiennyt mihin suuntaan olisi juossut kentän laidalla. Kun yritti kentälle, koutsi karjaisi no change ja pinkkipaitainen poika katosi takaisin päätyyn ravaamaan ympyrää.

Ei siis mikään mieltä ylentävä matsi tällä kertaa. Kuvaaminen sen sijaan taisi olla parempaa, kun näissä kuvissa ei ole ihan kaikissa maksimi-ISO. Seuraava matsi on melkein jo valoisassa, kun tässä on 2 viikkoa aikaa ja päivä pitenee mukavasti koko ajan. Uskomantota, että sanon tämän, mutta kyllä on mukavaa päästä ulos Kupittaa vitoselle kuvaamaan näiden kahden hallikeikan jälkeen.

FC Legirus Inter-TPS 2-1.

2 kommenttia :

  1. Ärtsi alkaa olla kyllä niin Rapan näkönen että he voivat vaihtaa salaa identiteettejä eikä kukaan huomaa mitään pelin tiimellyksessä. Tuossa muurikuvassa vielä ihan erityisesti.

    VastaaPoista