maanantai 6. helmikuuta 2017

TPS - FC Inter 4.2.2017

Ystäväni yrittävät silloin tällöin muistuttaa maailmassa olevan muutakin kuin TPS. En kyllä oikein ymmärrä mistä tällainen huoli meikäläisen mustavalkofanitusta kohtaan, koska olen ihan hyvin kartalla siitä mitä muita futisjoukkueita lähistöltä löytyy. Esimerkiksi Inter!

Kävin viime vuonna kerran kuvaamassa Interin B-junnuja ja myöhemmin sain kuulla olevani erittäin tervetullut kuvaamaan myös A-junnuja. Siinä vaiheessa syksyä se oli kuitenkin myöhäistä. Tavallaan lupasin mennä joskus ja tämä tietysti on jäänyt vaivaamaan.

Mahdollisuus kuvata A-junnuja tuli aika sopivasti jo varhaisessa vaiheessa tätä vuotta, kun lauantaina pelattiin SM-karsinnan ottelu ihanalla Kupittaa vitosella, TPS vastaan Inter. En kuitenkaan täydellisesti lunastanut lupaustani vielä, koska kuvatessa on valittava puoli ja kuvasin tietysti Tepsijunnuja. Tuntuu siltä, että pitäisi selittää miksi TPS ja miksei Inter, mutta toisaalta en vain halua. Lupaan nyt kuitenkin ihan julkisesti, että menen vielä kauden aikana kuvaamaan erikseen myös Interin A-junnuja, koska lupaus on lupaus.

Kun sanon, että kuvatessa on valittava puoli, tarkoitan sitä, ettei samaan aikaan kahden eri joukkueen kuvaamisesta vain tule yhtään mitään. Olen joskus yrittänyt, mutta ei vain pysty. Mieluummin keskittyy vain toisen joukkueen pallonhallintaan. Niinpä nämä kuvat ovat enemmän TPS-näkökulmasta, joskus eri kerralla sitten enemmän Interiä.

tpsinterasm

tpsinterasm-2

Siinä on kuvaajakollegani Tiina, jota fanitan yhtä paljon kuin kaikkia muita Tepsejä yhteensä. Hän saa kuvata jalkapalloseuralle ja on ihan huipputyyppi! Ilman Tiinaa olisi moni seikkailu viime vuodelta jäänyt kokematta, höhö!

tpsinterasm-3

Nämä A-junnut eivät tietenkään ole mulle mitenkään tuttuja. Pari edustuksen mukana nähtyä naamaa siellä seikkaili seassa toki, mutta en silti ole perehtynyt kovin tarkasti heihinkään (vielä). On ihan fiftysixtyhomma kumpi on hauskempaa, kuvata pelaajia, jotka tuntee vai kuvata niitä, joita ei tunne edes vähää alusta. Molemmissa on puolensa.

Tavallaan olen enemmän sen puolella, että tuntee kohteensa, koska silloin koko kuvaaminen on jotenkin henkilökohtaisempaa? Tätä on ihan supervaikea selittää! Vastapainoksi on sitten kuitenkin mukava välillä käydä kuvaamassa joukkueita, joita ei tunne, sillä silloin valitut kuvat on valittu vain siksi, kun ne näyttää mun silmään parhailta. Milloin mistäkin syystä. Kirjoitan tästä uudestaan joskus sitten, kun osaan avata koko asian myös itselleni kunnolla, heh!

tpsinterasm-7

tpsinterasm-8

tpsinterasm-9

tpsinterasm-10

Itselle uuden joukkueen kuvaaminen laittaa myös aistit eri tavalla päälle. Havannoin ympäristöä silmät auki kunnolla, jotta näen kaiken mistä mahdollisesti voisi ottaa kuvan. Sitten on myös yllätykset, joihin ei ole osannut varautua, kuten Lindqvistin Antonin maalivoltti! Kun näin jätkän vetävän voltin mun nenän edessä, menin ihan lukkoon enkä tiennyt mihin suuntaan mun olisi pitänyt zoomirinkulaa pyörittää. Pyöritin väärään suuntaan enkä todellakaan saanut jätkää kokonaisena kuvaan. Paitsi sitten, kun hän oli jo ilmassa.

tpsinterasm-11

tpsinterasm-12

TPS:n värinen maalihali tietysti myös:

tpsinterasm-13

tpsinterasm-14

tpsinterasm-15

tpsinterasm-16

tpsinterasm-17

tpsinterasm-18

tpsinterasm-19

tpsinterasm-20

Meinasi ihan unohtua päivänvalon hehkutus! Ihan oikea päivänvalo ja mun pitkä Sigma! Pääsin kuvaamaan ilman, että on ISO 6400 ja olin siitä kyllä ihan superonnellinen!

tpsinterasm-4

tpsinterasm-5

tpsinterasm-6

Mies katolla on kaikkien Tepsimielisten sankari! Hän on Tumpero, jota moni kiittää TPS TV:n lähetyksistä ja koosteista.

tpsinterasm-21

tpsinterasm-22

tpsinterasm-23

Siinä onkin sitten sellainen suora, jota nappiskuvaaja ei vain voinut vastustaa. Tämä on niitä kuvia, joiden nerokkuudelle todennäköisesti hihittelen yksinäni.

tpsinterasm-24

tpsinterasm-25

tpsinterasm-26

Tämä seuraava kuva on mun suosikki. Ihastuin siihen jotenkin ihan täysillä, vaikkei se edes ole täydellinen. Siinä on silti kivat värit taustalla ja tyypillä tuollainen jalkapalloilijalle ominainen päänroikotus.

tpsinterasm-27

tpsinterasm-28

tpsinterasm-29

tpsinterasm-30

tpsinterasm-31

Päivänvalokuvien tekeminen oli jotenkin vähän turhankin helppoa. En säätänyt kuin ihan paria namiskaa, suoristin ja osaa saatoin joutua rajaamaan. Ei kuitenkaan ollut mitään tosi hankalia kuvia eli en joutunut pähkäilemään rajauksia kovinkaan paljon, toisin kuin joskus. Huomioitavaa oli myös se, ettei mun hauiksessa kyllä ole vieläkään tarpeeksi voimaa Sigman kannatteluun. Toki se on varmaan vähän myös talviterässä, kun ei ole tullut kuvailtua kahen kilon putkella niin säännöllisesti kuin viime kesänä. Lisää treeniä tarvitsee, niin salilla kuin ihan kuvaamallakin. Edelleen nimittäin osassa kuvissa pelaajalta puuttui pää. Tarvitsen tasaisemman käden sarjatulitukseen.

Pitäisi kai olla tyytyväinen, että pystyy tekemään kuvia jopa aika nopeasti jo nykyään. Toisaalta sitä aina kaipaa vähän haastetta, vaikka onhan tässä ihan tarpeekseen jo saanut valittaa pimeistä kuvausolosuhteista.

Huikean perjantaisen Suomen Cup -matsin jäljiltä ASM-futis ei tuntunut ihan yhtä hurjalta taistelulta enkä jotenkin osaa sanoa pelistä oikein mitään järkevää. Tuomariin kyllästyin eniten, kun koko ajan piti peli keskeyttää milloin mistäkin syystä.

Kommentteja kuvista? Onko kiva välillä nähdä normaalissa tasaisessa valossa otettuja kuvia eikä pelkkää kohinaa?

TPS - FC Inter 3-2.

2 kommenttia :

  1. Aaahh tuo valo on niin ihanan näköistä! Sopii hyvin harmaan ja sumuisen taustan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :) Siellä satoi jotain tihkua koko matsin ajan ja sekin toki vaikutti kuviin hieman :)

      Poista