lauantai 4. helmikuuta 2017

TPS - IFK Mariehamn 3.2.2017

Melkein liukastuin. Olin juuri nousemassa autosta Veritaksen pihassa, kun jalka luisti altani. En yllättynyt. Torstaina Turussa satoi alijäähtynyttä vettä ja kaikki paikat olivat edelleen vielä eilenkin sen jäljiltä normaalia liukkaampia. 

Pääsin silti autosta ulos kaatumatta, kaivoin takapenkiltä kuvausrepun sekä muut kamat ja lähdin kipittämään tien yli kohti Kupittaa vitosta. Ah, keltaiset valot, ah!

Pelin alkamisaika oli hieman aikaisempi kuin viimeksi, 17:00. Se antoi toivoa jo monta viikkoa sitten, ettei tarvisi ihan koko matsia kuvata niin kamalassa valossa kuin viimeksi, mutta ei se loppujen lopuksi paljon auttanut. Kun peli alkoi, oli jo melkein pimeää. Päivä ei ehtinyt vielä pidentyä tarpeeksi.

tpsifkm

tpsifkm-2

tpsifkm-3

tpsifkm-4

En ollut jotenkin koko viikolla ajatellut pelipäivää. Olen vain elänyt päivä kerrallaan eikä edes eilen aamulla käynyt mielessä, että olisi jotain jännitettävää. En osannut ajatella yhtään mikä mahtaisi olla matsin lopputulema. Niinpä siirsin kaikki mahdolliset ajatukset sivuun ja keskityin vain hetkeen. Mun koko eilinen päivä oli nimittäin hurjan hektinen enkä edes kotona ehtinyt pahemmin hengähtää ennen peliä, kun piti sutia naama kuntoon, syödä, pakata, ladata akkuja ja sitten vaan lähteä.

tpsifkm-5

tpsifkm-6

tpsifkm-9

tpsifkm-10

tpsifkm-11

Kun peliä oli pelattu joku vartti ja minä olin valunut sivurajalla kulmaa kohti, tajusin kuinka vaikeaa oli hengittää taas. Aivan saaterin jännittävä peli! Tepsijätkät taistelivat kuin viimeistä päivää. Nauratti muutenkin oma keskittyminen, kun tajusin Blomqvistin uuden tukkamuodin vasta kun hän tuli potkaisemaan kulmapotkun. Jotenkin ihan tyypillistä meikäläiselle, etten huomaa mitään ennen kuin joku juttu tapahtuu siinä hetkessä.

tpsifkm-12

Tuo kuva on mielestäni tosi huono väriensä takia. En kokeillut miltä se olisi näyttänyt mustavalkoisena, mutta uskon, että paremmalta. Menköön nyt kuitenkin noin, sillä mitään muita kuvia tästä setistä ei ole tarvetta säätää värittömäksi. Kuvan pointti on se, että satun vaan tykkäämään noista sivurajaheittojen kuvaamisista jostain syystä, jota en oikeastaan tiedä.

tpsifkm-13

Vaikka istuin kuvaamassa ihan toisessa päässä kenttää, noteerasin Tepsin uuden puolustajan Siirtolan. Hän pelasi hyvin omalla tontillaan. Luultavasti hän oli vastapuolen mielestä yhtä ärsyttävä kuin minun mielestäni IFK:n Da Cruz, joka ehti aina väliin, kun Tepsijätkien oli tarkoitus syöttää toisilleen.

Samaa tapahtui kyllä muillakin kentän puoliskoilla. IFK ehti aika useinkin väliin ja TPS:llä meni energiaa ryöstää pallo aina takaisin. Silti he ryöstivät sen joka kerta ja niin he hallitsivat ekaa puoliaikaa kuin kuninkaat. Ja siksi minua myös jännitti ihan samperisti. Tuskin olin ainoa? Ehkä se jännitys tarttuikin katsojista minuun?

tpsifkm-15

tpsifkm-16

tpsifkm-17

Oli mukavaa nähdä Rassekin taas kentällä. Jätkä puskee palloa päällään niin, että vastustaja varmaan pyörtyisi, jos osuisi vahingossa liian lähelle.

tpsifkm-18

tpsifkm-19

tpsifkm-20

Menin lopulta ihan päätyyn kuvaamaan, koska sieltä saa hyökkääjistä usein hienoja kaksintaistelukuvia, kun juoksevat rinta rinnan. Nyt ei tullut sellaista, mutta jotain kuitenkin.

tpsifkm-21

Lopulta Ärtsi tuli jostain ja teki maalin. Minä vahingossa kiljaisin ääneen. Sitten hävetti vähän, kun tiesin IFK-jätkän seisovan mun vieressä, koska oli lämmittelemässä siinä ja jäi seuraamaan peliä välittömään läheisyyteeni. Kun seuraavan kerran vilkaisin, tyyppi oli kadonnut. Höhö! Se kiljuminen oli niin spontaani reaktio, että yllätin itsekin itseni. Eihän kuvaajien saa tunnustaa väriä, joten ehkä maalijuhlintakaan ei ole kovin hyvä asia. Nyt kuitenkin kävi näin ja onneksi VeikkausTV oli asentanut mikkinsä muualle kuin päätyihin, joten ei lähetyskään häiriintynyt meitsin takia.

Sätin myös vähän itseäni turhasta jännittämisestä, koska tietysti tuollaisella pelillä tulee maali. Kun hallitsee, siinä vain käy sillä tavalla aika usein, että se maali lopulta tulee.

tpsifkm-22

tpsifkm-23

Maalihalikuvista tuli vähän pimeitä, mutta kuten tiedätte olosuhteet, en ala tästä sen enempää selostamaan.

tpsifkm-24

tpsifkm-7

Kulta Katriinalle vähän ilmaista mainosta. Mun kahvitauko taas venyi vähän ja missasin tokan puoliajan alusta parit minuutit. Se puoliaika oli vähän enemmän IFK:n hallintaa ja he pääsivätkin tekemään yhden maalin. Silti TPS taisteli edelleen ja ihan loppuun asti.

tpsifkm-8

tpsifkm-25

tpsifkm-26

tpsifkm-27

tpsifkm-28

tpsifkm-29

tpsifkm-30

tpsifkm-31

tpsifkm-32

tpsifkm-33

tpsifkm-34

tpsifkm-35

tpsifkm-36

Nää kuvat oli niin hauskoja, kun ilmassa näkyy pelaajien hengitys. Siksi näitä piti viljellä tähän niin monta kuin irtosi.

tpsifkm-37

tpsifkm-38

tpsifkm-39

tpsifkm-40

tpsifkm-41

tpsifkm-42

Toinen puoliaka oli täynnä hyviä mahdollisuuksia kiskaista pallo maaliin, mutta ohi se piru pyöri tai sitten IFK:n maalivahdin syliin. Tepsin uudella maalivahdilla oli myös sellainen syli, johon pallo pyrki mieluummin kuin hänen taaksensa maaliin. Hyvä niin. Hienoja torjuntoja!

Eilen illalla vain hymyilytti koko ajan. Mieletön matsi!! Suomen mestareita vastaan! Huhhuh Tepsijätkät! Ei nää mun kuvat mitään, vaan se itse peli! En jaksa edes avautua valo-olosuhteista tai mistään, keskityn vain olemaan onnellinen.

TPS-IFK Mariehamn 1-1.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti