tiistai 28. maaliskuuta 2017

Futiskuvan perussäädöt aurinkoisella kelillä

Tekniikka - jotkut rakastaa ja jotkut ei. Minä olin atk:sta kiinnostuneempi silloin, kun harrastin pelaamista ja touhusin kotona päivät pitkät pöytäkoneen kanssa. Nykyään delegoin kaiken atk:n miehelle, jos se vain suinkin on mahdollista. Mielelläni käytän toimivaa tekniikkaa ja jos se ei toimi, en tykkää siitä.

Valokuvaajana kehittyäkseen on ollut pakko kiinnostua atk:sta sen verran, jotta olisi parempi kuvankäsittelijä. Viime vuoden suurin oivallus valokuvauksessa oli kuvan oikea valotus, jolloin kuvankäsittely on helpompaa ja nopeampaa.

Ai miksi kuvankäsittelyn pitäisi olla nopeaa? Entä, jos tykkää taiteilla? Jos haluaa näprätä yhden kuvan kanssa koko illan, eihän se mitään haittaa. Sillä tavalla oppii kaikista parhaiten kuvankäsittelyä ja pystyy tekemään vaikka mitä taideteoksia. Nopeat säädöt valokuvaaja tarvii silloin, kun on urheilutapahtumassa ja kuvien tilaaja/työnantaja haluaa kuvat välittömästi. Esimerkiksi futispelissä kaikki palkkatyössä olevat käyttävät taukonsa kuvien valikointiin, tekemiseen ja eteenpäin laittamiseen. Sillä aikaa minä hiihtelen etsimässä vessaa ja valittamassa kuinka pressissä ei taaskaan ollut keksejä, mutta muistan kuitenkin kiittää siitä, että kahvia sentään oli.

Ajattelinkin nyt näyttää miten aurinkoisessa kelissä kuvatusta raa'asta kuvasta saa julkaistavan version. Ei tarvita montaakaan nappulaa, kun on oikea valotus.


Videolla käyrän säätämisen jälkeen testaan highlightsilla alt pohjassa palaako valkoinen puhki, siitä se yksi outo kohta.

Tässä vielä tuo Jonnin viiletys kuvana:


Haluatteko nähdä lisää tällaisia pätkiä kuvien tekemisestä?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti