lauantai 4. maaliskuuta 2017

TPS - EIF 3.3.2017

Alkaa sujua jo rutiinilla futiskentän laidalle kuvaushommiin lähteminen, kun ei tarvinnut montaakaan ajatusta uhrata etukäteen kamojen pakkaamiselle ja pukeutumiselle. Tulin töistä, tein jotain pientä evästä, korjailin meikkiä vähän, vaihdoin objektiivin toiseen runkoon ja pakkasin kamerat laukkuun. Sitten yritin ladata vara-akkuun virtaa, mutta juuri lähdön hetkellä tajusin, ettei koko laturi ollut seinässä kiinni. Onneksi olin edellisenä iltana ladannut toisen rungon akun, joten hätää ei sinänsä ollut.

Vaikkei mulla ollutkaan aikaa puuhailla kuin joku vajaa tunti, pääsin ekaa kertaa jopa ihan ajoissa lähtemään Kupittaalle. Ehdin kerrankin höpöttää Ellun kanssa ja pyydystää kuvattavaa ennen peliä.

tpseif

tpseif-2

tpseif-3

tpseif-4

tpseif-9

Kyllä Mettälääkin hymyilytti vielä ennen peliä!

tpseif-10

tpseif-11

..mutta pelin edetessä taisi hymy hyytyä kaikilta tepsiläisiltä..

tpseif-12

tpseif-13

Me kuvaajat lähes kehräsimme päivänvalon ansiosta, mutta kyllä me vähän Tiinan kans mietittiin kuinka paljon valoisampaa olisi ollut, jos ei olisi ollut pilvistä. Ennen kuutta alkoi jo hämärtämään eikä enää ollut olemassa mitään muuta kuin ISO 6400. Antaisin mitä vaan, jos saisin kuvata arvolla ISO 100.

tpseif-14

tpseif-15

tpseif-16

tpseif-17

tpseif-18

tpseif-19

tpseif-20

Punasen kortin kohdalla istuin pilkkijakkarani päällä monttu auki ja ihmettelin mitä muka tapahtui. En itseassa vieläkään tiedä. Tuomarihommat olivat muutenkin vähän outoa katseltavaa. Toisella puoliajalla istuin liian lähellä EIFin kannattajia (liian lähellä = kun menee hermot ja kommentoin huutoja suomalaisin kirosanoin) ja tuntui, että päätuomari meni aina heidän huutoihin? Tai sitten ne vaan huusi joka kohdassa eikä tuomarin touhuilla ollut mitään tekemistä taustajoukkojen kanssa.

tpseif-21

tpseif-22

tpseif-23

tpseif-24

tpseif-5

tpseif-6

tpseif-7

Tauolla löysin niin kirkkaat nappikset, etten oikein uskonut saavani niistä jälkikäteen oikean värisiä, kun kuvatessakin ne lähinnä paloivat puhki. Jollain tuurilla löysin oikean valkotasapainon eikä sen jälkeen kuvankäsittely ollutkaan niin vaikeaa kuin kuvittelin.

tpseif-8

tpseif-25

Oltiin toisella puoliajalla Tiinan kans samassa paikassa kuvaamassa, mutta ei voitu tällä kertaa juoruta samalla hirveästi, kun Tiinan korvan vieressä oli TPSTV:n mikki. Kovasti olisi ollut kuitenkin juteltavaa, koska ne EIFin kannattajat, EIFin koutsin kiroamiskieli (epäiltiin pelkkää ruotsia, mutta kyllä hän suomeksikin tykitti) ja edessämme juoksennellut avustava tuomari, joka on myös The Voice of Finlandista tuttu. Hän olisi ihan hyvin voinut lopettaa sen juoksentelun ja kääntyä laulamaan meille. Ei meitä olisi yhtään haitannut.

tpseif-26

tpseif-27

tpseif-39

tpseif-28

tpseif-29

tpseif-30

tpseif-31

tpseif-32

Kuten näkyy, toisella puoliajalla oli jo pimeää ja joukkueenjohtaja Tuomala oli keksinyt mistä nappulasta saa maailman järkyttävimmät valot päälle. Valikoin eilen näitä kuvia ja tiputin aika monta pois juuri toiselta puoliajalta, kun kuvien muokkaaminen tuntui pään seinään hakkaamiselta. Nyt aamulla kävin ne vielä uudestaan läpi ja nostin julkaistaviin muutaman takaisin.

Matsi oli tässä vaiheessa jo todella masentavassa mallissa, kun EIF oli tehnyt jo pari tai jopa 3 maalia. Hyyrynen oli kentällä, mutta hänkään ei saanut tehtyä Tepsille yhtään maalia. EIF oli terävämpi kuin TPS.

Onneksi huomasin tämän..

tpseif-33

tpseif-34

tpseif-35

..ja pääsin edes vähän hymyilemään. Harmittaa, ettei tuota pompottelua pysty ikuistamaan kameralla ikinä niin siistin näköiseksi kuin mitä se livenä on!

tpseif-36

tpseif-37

tpseif-38

Yritin johonkin kuvaan saada osumaan erään hassun hauskan EIF-jätkän Olli Jallin! En muuten tietäisi koko tyyppiä, mutta hän tuli vastaan Tepsin päätösbileissä viime syksynä.

Tepsin Suomen Cup oli tässä ja nyt sitten homma jatkuu harkkapeleillä, kunnes kausi alkaa. Seuraava peli onkin jo viikon päästä Eerikkälässä! Todennäköisesti aion olla mukana meiningeissä, koska olen jo pitkään ollut kiinnostunut näkemään tuon Eerikkälän. Ja mikäpä mut saisi pysymään poissa, jos on mahis kuvata jalkapalloa?

TPS - EIF 0 - 3.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti