sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

TPS - FC Haka 11.3.2017

Kun kello löi eilen 10 aamulla, minä peruutin ranskattareni parkkiruudusta kylmän yön jälkeen ja ajoin suoraan tankkaushommiin. Tankattuani tankin täyteen alkoi ranskatar taas kehrätä ja minä naputtelin googlemapsiin osoitteen, josta valokuvaajakollegani Tiina halusi minun hänet hakevan.

Tiina istahti autoon taas TPS-takki päällä ja mietin mikähän show me tällä kertaa saadaan jollain huoltoasemalla aikaiseksi. Viimeksi Lohjalla pysähdyttäessä jotkut miehet veikkasivat Tiinan edustavan jotain mimmiliigaa. Hassuja ihmisten oletukset toisista. Jos on nainen edustamassa Tepsiä, täytyyhän hänen automaattisesti kuulua naisten joukkueeseen. Tepsissähän nää valokuvaushommat on vähän hassusti jakaantunut, kun naiset kuvaa miehiä ja miehet naisia, vaikka kyllähän me Tiinan kanssa toki käydään naistenkin pelejä kuvaamassa. Nyt vain kuljetaan miesten pelien perässä.

Tavallaan olen joka kerta vähän kateellinen Tiinalle siitä hienosta takista, vaikka toisaalta yritän muistuttaa itseäni omasta vapaudestani. Kun en virallisesti kuulu minkään jalkapalloseuran palkkalistoille, voin tehdä tätä hommaa omilla ehdoillani. Teidän lukijoiden onneksi tai harmiksi seuraan vain eniten Tepsiä, vaikka kyllä kauden alkaessa käyn sitten muitakin kuvaamassa. Lupaan!

Joka tapauksessa, eilen tiemme vei Eerikkälän Urheiluopistolle Tammelaan. Eerikkälään pääsee Turusta kahta eri kautta lähes samoilla kilometreillä ja ajoajalla, joko Forssan tai Salon kautta. Me valitsimme eilen yöllisen pakkasen jäljiltä Forssan ja se oli kyllä tosi mukava reitti ajaa. Ihanat maalaismaisemat Liedon jälkeen Forssaan asti auringon paistaessa lähes pilvettömältä taivaalta. Ai että! Kyltti Ypäjälle sai tämän entisen heppatytön hihkumaan ääneen. Jotenkin niin outoa olla näin lähellä Ypäjän kaltaista paikkaa, josta on kuullut koko heppatyttönuoruutensa puhuttavan.

Koska enää en ole heppatyttö vaan jalkapallotyttö, jatketaan sillä jälkimmäisellä.

Eerikkälässä meitä odotti valoisa halli. Harmittelimme vielä matsin jälkeenkin miksei sitä peliä voinut pelata ulkona upeassa auringossa vaan jälleen jouduimme kuvata asetuksilla, joista ei enää jaksaisi puhua ääneen. Hallissa kuitenkin mentiin ja olihan se toki meikäläisen puolikuntoselle ololle ihan jees, sillä tuntui välillä hieman kuumeiselle.

tpshaka-2

tpshaka-48

Heti matsin alkuun tekivät maalin sekä Haka että TPS. Hakan maali sai taas leuan putoamaan maahan asti ja miettimään mitä ihmettä nyt taas. En ole yhtään tottunut tällaiseen! Kun aloin viime vuonna kuvata Tepsiä, heillä oli kova meno päällä ja oli Suomen Cupin ekojen pelienkin ajan, mutta nyt yhtäkkiä tällaista. Ikuisena optimistina en lähtisi tässä kohtaa heittämään nappiksia nurkkaan, sillä menestyksen tiellä välillä vaan menee huonommin. Kun käy pohjalla, sieltä ei ole muuta suuntaa kuin ylöspäin.

Uskon kaikkien näiden heikompien matsien jälkeenkin näihin jätkiin, sillä heillä on taitoa, luonnetta ja erinomainen koutsi. Siksi en ottanut eilistä häviötä niin raskaasti vaan keskityin fiilistelemään mukavia juttuja kuten kiharoita (arvaatteko kenen?), aurinkoa, hyvää matkaseuraa ja koko retkeä. Oli niin kivaa ajaa ja etenkin pysähtyä Forssassa pari kertaa.

tpshaka

tpshaka-4

Siinä on mun lempparikuva näistä eilisistä. En taas osaa selittää miksi, mutta on vaan. Siis tuo edellinen. Tämä seuraava on vain joku tällainen..

tpshaka-5

tpshaka-49

tpshaka-7

tpshaka-9

tpshaka-10

tpshaka-11

tpshaka-50

tpshaka-13

tpshaka-14

tpshaka-16

tpshaka-17

tpshaka-18

tpshaka-19

Kuvauspaikkamme oli jälleen vaihtopenkkien välissä, minkä varmaan huomaa kuvista ja ne, jotka katselivat matsia netistä eilen, näkivät sen muutenkin. Kuvasin tuon ekan puoliajan täyskennolla, jossa oli kiinni niinkin laaja linssi kuin 70-200 mm. Ei ollut vaihtoehtoja, sillä Sigman vitosesta alkava aukko ei vaan sovi pimeisiin olosuhteisiin tuolla rungolla. Sen verran epäilytti tuo 5D, että vaihdoin toiselle puoliajalle 70D:n kehiin. Onhan näissä kuvissa eroa, mutta varmaan makuasia kummasta tykkää enemmän, ISO-arvo oli molemmilla rungoilla sama.

tpshaka-21

tpshaka-22

tpshaka-23

tpshaka-24

tpshaka-25

tpshaka-26

tpshaka-27

En osannut taas päättää kumpaa fanitan enemmän, Peltolan poikaa vai Blomqvistia (tuskin osaan päättää tätä ikinä). Waltsu oli ylihyvä, kun ryösti pallon joka kerta vastustajalta itselleen ja muutenkin pelasi sellaisella päättäväisyydellä, että pääni yläpuolelta todennäköisesti nousi jotain sydämiä, kun kuvasin sitä touhua. Blunkka sitten taas potki pari kertaa palloa maalia päin kovin voimakkaasti, mutta koko Tepsikansan harmiksi eivät osuneet.

tpshaka-28

tpshaka-29

Tällä kertaa en saanut palloa päin itseäni kertaakaan. Sen sijaan Waltsu melkein tormasi syliin kentältä. Näköjään se on meikäläisen tuurilla joko pallo tai mies, aina saa jotain väistellä. Tuossa tilanteessa en vain päässyt mihinkään, sillä istuin selkä hallin seinää vasten. Pitäisi varmaan vakuuttaa kalustoa lisää ennen kuin sattuu jotain.

tpshaka-30

tpshaka-31

tpshaka-33

tpshaka-36

tpshaka-15

tpshaka-37

tpshaka-38

tpshaka-39

tpshaka-40

tpshaka-20

tpshaka-41

tpshaka-42

tpshaka-43

tpshaka-44

tpshaka-46

Simmottiis sanos turkulaine.

tpshaka-47

Vaikka Tepsille tulikin taas pataan, tämä oli jotenkin erilainen peli silti kuin ne 2 aiempaa. Kahdessa aiemmassa tepsijätkien syötöt meni aina vastustajalle, mutta tätä matsia kuvatessa mulla ei noussut niskakarvat pystyyn sillä tavalla, sellainen ei siis ottanut silmään. Jotenkin tuntuu, että tässä kyse oli enää yhteistyöstä ja pienistä asioista, joista tuli isompia lopputuloksen kannalta. Toisaalta pari maalipaikkaa meni Tepsillä ohi, kun ei ollut toisella laidalla ketään viimeistelemässä oikeassa kohdassa.


TPS - Haka 1-4.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti