sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

TPS - KTP 25.3.2017

Kuvauslauantait jatkuivat eilen Turun Urheilupuiston yläkentällä. TPS:n vieraana harjoitusottelussa oli tällä kertaa KTP. Matsi piti alunperin pelata Kupittaalla, mutta siirtyikin yläkentälle. Juuri pari päivää sitten ajattelin Paavo Nurmi Stadionia, kun en ole nähnyt sitä pitkään aikaan ja kuinka siitä tulee aina mieleen TPS ja viime kesä. Nyt sain sitten kävellä sen ohi kuvaamaan juuri niitä samoja jätkiä, jotka Paavo Nurmi Stadionilla juoksentelivat viime kesänä.

Viime kesä oli kuvaamisen kannalta mun paras futiskuvauskesä. Samaa toivon tältä vuodelta ja sellainen siitä kyllä tuleekin, mikäli tepsijätkät jatkavat samalla tyylillä kuin eilen. KTP oli heille paha viime vuonna, mutta eilisen perusteella siitä pahuudesta ei ole enää jälkeäkään. TPS vei mennen, tullen ja palatessa!
Siinä missä matsi oli kiinnostava, oli meillä kuvaajillakin omat juttumme. Yläkentän tekonurmi on uusittu viime syksynä ja tämä oli nyt eka matsi itselle, kun pääsin kuvaamaan vihreällä alustalla alajärveläisen tekonurmifirman lippujen liuhuessa kulmissa. Aiemmin yläkentän alusta muistutti melkein jo enemmän sinistä kuin vihreää, siitä siis tämä vihreydestä johtunut ilo ja autuus.

Iloa tuotti myös aurinkoisen päivän myötävalo. Ai vitsit! En muistanutkaan kuinka upealta futiskuvat näyttävät myötävalossa! Ja silti kuvasin osan matsista sivuvaloon, vastavaloon ja kaikkiin valoihin..Kuvista huomaa kyllä heti kuinka paljon kuvaajaystävällisempi myötävalo on. Ymmärrän vastavalon houkuttelevuuden ja toki itsekin sillä viime vuonna leikin, mutta kyllä mun silmää näissä kuvissa miellyttää eniten ne, joissa aurinko oli mun takana.
Toisen puoliajan kuvissa taitaa vilahdella pari samaa naamaa, vaikken mitenkään erityisesti sitä tavoitellut kuvatessa. Jätkät vaan teki maaleja niin paljon, että koko ajan oli joku maalihali ja niitä on tietysti mukava aina kuvata. Just joku aika sitten ikävöin maalihalihymyjä!

Matsi oli muutenkin toisella puoliajalla sellainen, että tuli naurettua ääneen kaikille lopuille maaleille. En muista milloin viimeksi olisi tullut naureskeltua noin paljon kentän laidalla.Tämä seuraava kuva Waltsusta on ihana värien puolesta. Hänen ihana kiharatukkansa loistaa kivan värisenä auringossa ja sattumalta tausta sopii siihen ihan täydellisesti. ♥

Futisryhtikuva tuo yllä oleva, höhö!

Okei, aika monta Blunkkaa ja Waltsua, hupsis! Olen selkeästi päässyt yli siitä, ettei peräkkäisissä kuvissa voi olla sama tyyppi. En tiedä oletteko te koskaan kiinnittäneet siihen huomiota, mutta mä en jotenkin vaan aiemmin pystynyt tekemään postauksia niin. Ehkä on ihan hyvä, että olen opetellut pois siitä säännöstä.


Kyllä tuollaista jalkapalloa mielellään katsoo ja kuvaa. Oli sen verran viihdyttävää! Näiden jätkien seuraava harkkamatsi on ensi viikolla Helsingissä, mutta itse en pääse sitä kuvaamaan valitettavasti. Olisin todella halunnut, mutta mun täytyy olla muualla tuolloin. Niinpä ensi kerran kuvaan näitä tyyppejä vasta huhtikuun puolivälin paikkeilla. Niin paljon kuin haluaisinkin tepsiukkeleita kuvata, tulee pieni kuvaustauko hyvään väliin, sillä tämä oli nyt kolmas kerta putkeen, kun olin kuvaamassa puolikuntoisena. 

Onneksi se puolikuntoisuus ei tällä kertaa haitannut vaan pieni tuulettuminen yläkentällä taisi tehdä jopa hyvää. Ympäristön havainnointi oli vain vähän heikompaa, kun en huomannut vaihtoja ollenkaan, mutta kuvausrefleksit palloa seuratessa sentään toimivat jotenkin.

Tästä matsista jäi hyvä mieli :)

TPS - KTP 8-0.

2 kommenttia :