maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen

Onpas jotenkin tosi kivaa olla taas intternetissä ja etenkin kotona! Ollaan tässä pari tuntia jo röhnötetty sohvalla ja oon miettinyt kuinka ihanaa on ensi yönä nukkua niin, että on tilaa. Ja ylipäätään edes nukkua, heh. Olen myös sitä ihmetellyt kuinka nopeasti Turusta ajaa Ähtäriin tai toisin päin, jotain 3 ja puoli tuntia vaan! Kun Ähtäriin päin mennessä näkyi vain eri lintulajeja, Turkuun päin tullessa tielle kirmasi yksi itsemurhapeuraeläin, joka ihme kyllä säilyi hengissä, vaikka auton nokka oli ehkä metrin päässä. Ei meidän auto vaan erään vastaantulevan. Tapaus herätti sen verran, ettei enää tarvinut pysähtyä Huittisiin hakemaan lisää kahvia vaan pystyi ajamaan suoraan Turkuun.Kun kuvaan niin paljon jalkapalloa, en jaksa enää valokuvata muuten vapaa-ajallani. Näen kyllä paljon asioita, joista saisi hyvän kuvan, mutta siihen se jää. Ajattelen tai jopa sanon ääneen "tuosta saisi kuvan", mutta syystä tai toisesta jätän kuvan ottamatta. Uskon tämän olevan terve piirre valokuvaajassa, vaikka treeni tekeekin mestarin. Silti luovalla alalla luovuus tarvitsee taukoja, jotta voi kukoistaa sitten taas, kun on tosi kyseessä.

Tänään jossain Huittisten jälkeen näkyi kaukaa pari mäntyä taivasta vasten jollain aukealla ja se oli yksi näistä "tuosta saisi hienon kuvan" -hetkistä. Jäin hymyilemään koko asialle, koska on tavallaan tosi siistiä tunnistaa kuvan arvoiset tilanteet, mutta silti jättää tekemättä. Vähän kuin näkisi luonnossa jääkarhun pennun, mutta antaisi sen vain jatkaa matkaa villinä eikä edes yrittäisi tehdä siitä itselleen lemmikkiä, vaikka se niin hurjan söpö olisikin.

Luonnon keskellä olemisesta saa kyllä akut täyteen, ei voi muuta sanoa. Tänä aamuna kävin kävelyllä eläinpuiston hirviaitauksella, josta sitten palasin takaisin rantaan kuuntelemaan kuinka jäät paukkuu. Hassu ääni, jota en ollut varmaan ikinä ennen kuullut. Me kaupungissa asuvat missataan kyllä niin paljon, kun suhataan päivästä toiseen asfaltilla betonirykelmien keskellä. Kyllä tässä täytyy itsekin alkaa jossain metikössä käymään, jotta saa lepuuttaa sieluaan.

Toivottavasti teidänkin pääsiäiset sujui hyvin! Minä taidan seuraavaksi kaatua sänkyyn. Pari päivää töitä ja sitten pari vapaata, jes!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti