sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

SalPa - Kiffen 8.4.2017

Kevään ja valoisuuden myötä autolla ajaminenkin tuntuu erityisen mukavalta. Etenkin, jos saa ajaa vähän pidempää matkaa mielellään peltojen keskellä auringon paistaessa ja hyvän musiikin soidessa. Niinpä lähdin eilen keskellä päivää ihan itsekseni pienelle retkelle Saloon.

Salon Palloilijoilla oli päivällä harjoitusottelu FC Kiffeniä vastaan ja kun turkulaisessa jalkapallossa ei ollut mulle mitään, päätin lähteä kuvaamaan SalPaa ja toisaalta Jääskeläisen Jereä, joka Kiffenissä pelaa. Jere on tuttu naama takavuosilta Seinäjoelta, kun pelasi futsalia Mustissa Kissoissa. Tuttu ääni hän on niille, jotka kuuntelevat NRJ:n iltaa arkisin.

Tietysti myös SalPassa pelaa tällä kaudella muutama tuttu naama, kuten Ilari Koljonen, Lucas Gabrielsson ja Anton Lepola. Kaikki entisiä tepsijätkiä, kuinkas muutenkaan!


Aurinko paistoi, kun lähdin Saloon, mutta meni pilvien taakse piiloon juuri pelin alkaessa. Olin lähtenyt ehkä hieman liian ohuella takilla liikenteeseen ja mietinkin milloin sitä olisi sen verran aikuinen, jotta osaisi pukeutua olosuhteiden vaatimalla tavalla. Vanha vimpeläinen sananlaskukin sen sanoo: katsomossa on aina kylmä.
Oli tosi hauskaa kuvata taas niin, ettei koti- tai vierasjoukkue kumpikaan herättänyt mitään tunteita. Vaikka olin kuvaamassa SalPaa, kuvasin silti kovin neutraalina muijana, koska en tunnistanut puoliakaan SalPan tyypeistä.


SalPan kahvi- ja makkaravastaavat olivat erittäin mukavaa väkeä, vaikka TPS:n mainitseminen saikin heiltä nousemaan tukan kohti taivasta, höhö! Mulla kun ei muuta kuvausliiviä ollut mukana, mutta en mä sitä sitten edes tarvinut, kun tuomarille taisi riittää mun vaaleanpunainen takki. Emännät tarjosivat mulle kahvin ihan pyytämättä, vaikka olin kyllä valmistautunut ihan maksamaan, kun ei sitä nyt aina kehtaa vieraissa käyttäytyä niin reteästi kuin yleensä.

Ajatelkaa, että parilla eurolla saa jalkapallomatsissa pullakahvit ja viihdykkeeksi urheilua livenä - mikä sen parempi kahvittelupaikka? Suosittelen kokeilemaan!Tuli se Jääskeläinenkin sieltä bongattua lopulta toisella puoliajalla. Ei oikein ehdi aina tsekkailla toisen joukkueen tyyppejä, kun pallon seuraaminen vie kaiken huomion. Tässä matsissa keskityin ilmeisesti muutenkin vain kuvaamiseen, kun mulla ei ollut mitään havaintoa violettihanskaisen jätkän ulosajosta enkä muutenkaan osaa oikein sanoa mitä matsissa tapahtui. Kiffenin 90 minuuttia putkeen karjunut maalivahti vei myös huomiotani kiitettävästi. Inhoan kovia ääniä ja etenkin, jos se ääni negailee paljon.

En ole pitkään aikaan kokenut sitä, kun futiskentällä jonkun huutamiseen menee hermot. Kyllähän maalivahdit huutelee ohjeita, ei siinä mitään, mutta tämä tapaus läpätti ihan koko ajan. Milloin Kiffenit olivat liian flegmaattisia ja milloin muuten vaan paskoja. Usein ihminen tietää olevansa paska ilman, että sitä hänelle kertoo joku ulkopuolinen.

Valokuvaaminen sujui muuten ihan ok, mutta lopussa huomasin tarkennuksen tekevän kummallista jälkeä. Eli ei mitään. En tajua mitä tapahtui!! Kokeilin kyllä matsin aikana kaikkia eri tarkennussysteemejä, koska 70D:ssä on 3 eri vaihtoehtoa tarkennuspisteisiin. Saa valittua yhden pisteen, jota olen enimmäkseen viime vuoden jäljiltä käyttänyt, mutta sitten on 2 sellaista vaihtoehtoa, jossa kamera valikoi itse pisteen tai useampia pisteitä. Esimerkiksi tarkennuspisteet on jaettu 5 eri osioon, vasen, oikea, ylös, alas, keskelle. Jokaisessa osiossa on tietty määrä pisteitä ja kamera siis käyttää niitä sen osion pisteitä mielensä mukaan. Voisi ajatella sellaisen toiminnon olevan ihan kiva urheilussa, mutta loppujen lopuksi tykkään kyllä enemmän yhden pisteen taktiikasta. Silloin tarkennusvahingot ovat täysin oma vika eikä voi syyttää kameraa. Mutta tosiaan, en nyt sitten tiedä onko objektiivini rikki vai oliko se minusta itsestäni johtuvaa. Toisaalta tuli sekin mieleen, että ehkä vasemmasta hauiksestani vain loppui pito siinä lopussa? Olin 2 viikkoa pitänyt taukoa ja sen lisäksi kuvasin koko matsin maassa istuen. Juuri nyt en ole varma kuinka istun yleensä pilkkijakkarallani, mutta musta tuntuu, että sen kanssa otan tukea polvistani? Nyt en ottanut vaan vedin vapaalla kädellä koko ottelun. Kahden kilon putki vasemmalla kädellä kannateltuna 90 minuuttia saattoi vain olla liikaa? Noh, ensi viikolla sen näkee kummassa oli vika. Minussa vai objektiivissa.

Tää Salon reissu oli kyllä erittäin mukava kaikin puolin, vaikka salpajätkät eivät niin tyytyväisiä suoritukseensa olleetkaan. Keli oli ihan ok, tarjoilu toimi, pulla oli hyvää, en eksynyt Halikossa, sain olla yksin omassa rauhassani ja ylipäätään rentoutua.

SalPa - Kiffen 0-3.

4 kommenttia :

 1. Just silloin tulit tänne kuvaa kun mä olin Turussa! :D Oisit ollut aika mestari jos oisit onnistunut eksymään täällä Halikossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :D Joo, tää oli tällainen reissu, kun kyselin jo pari viikkoa sitten yhdeltä, jotta millos niitä pelejä on ja lauantaiaamuna tein lopullisen päätöksen lähdenkö vai en :)

   Googlemaps ajatti mut Halikon kautta tonne Urheilupuistoon enkä yhtään tiennyt mitä on tulossa :D Lähdin sit pois samaa kautta, vaikka en todellakaan tiedä oliko se yhtään sen nopeampi.

   Poista
 2. Hei upeita kuvia sait ottelusta. Tuuli oli kyllä aikamoinen joten en ihmettele ,että kylmä tuli.Kahvi toivottavasti lämmitti vähän.
  T.Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Onneksi oli hupullinen paita, se suojasi sen verran, että pärjäsi :) Kiitos vaan tarjoiluista, kahvi oli just hyvä!

   Poista