lauantai 15. huhtikuuta 2017

TPS - MuSa 13.4.2017

Hauskaa pääsiäistä! Hurautin eilen pösöllä Turusta Ähtäriin pääsiäisen viettoon. Matkan varrella näkyi paljon joutsenia, pari kurkea ja 1 musta kissa.

Kiirastorstaina sen sijaan näkyi mustavalkopaitaisia mieshenkilöitä kameran etsimessä! Pääsin kuvat tekemään vasta tänään matkustamisesta ja muusta oheistoiminnasta johtuen. Hyvää kannatti jälleen kerran odottaa, sillä reilusta 900 kuvasta valikoin julkaistavaksi melkein 70 kuvaa!! Ihan mieletön määrä, en ole koskaan aiemmin tehnyt yhdestä matsista näin montaa kuvaa!

Julkaistavien kuvien määrä matseista on lisääntynyt muutenkin, koska olen muuttanut työskentelytapaani. Käyn nykyään kuvat läpi Lightroomissa ja samalla merkkaan tehtävät kuvat. Sen jälkeen on helppo ottaa vain merkatut kuvat samaan riviin, tehdä niistä ensimmäinen ja sen jälkeen kopioida samat asetukset seuraavaan, mikäli kuvien valo on sama. Pieniä säätöjä tietysti joutuu välillä tehdä, koska ei kaikkiin kuviin tietenkään sovellu aina täysin samat jutut kuin toisiin.
Niin Turussa kuin täällä Ähtärissäkin on ollut mielenkiintoiset kelit, kun välillä paistaa aurinko ja välillä tulee sankkoja lumikuuroja. Voisi kuvitella lumisateen ärsyttävän tässä vaiheessa kevättä, mutta kuvatessa hymy leveni! Niin siistejä kuvia, kun sataa lunta!!

Oon tässä vähän mietiskellyt tuota Peltolan Waltteria sillä tavalla, että jätkästä on tullut aika hurja tekemään maaleja! Kolmessa edellisessä matsissa kaikissa hän on laittanut pallon maaliin!

Tauolla en ehtinyt syödä eväitä kokonaan, kun tuo Siirtolan poika tarjoili pallon pompotteluhommia keskellä kenttää. Pitihän sitä nyt kuvata! Pitäisi palkata joku jalkapalloilija opettamaan tuota touhua mulle, kun en vaan pääse yli siitä kuinka siistin näköistä se on!
Escape To Suomi twiittasi torstaina musta mm. näin: "the Tarantino of futis with a mild foot fetish". Ymmärrän, että nappiskuvat ehkä viittaavat jalkafetissiin, mutta oikeasti kyse on vain kengistä. Kuinkas muutenkaan, kun olen kuitenkin nainen, höhö!

Ennemmin mulla on aika vakavamielinen silmäfetissi. Se on kehittynyt tässä vuoden sisään eikä rajoitu pelkästään jalkapalloilijoihin vaan mietin nykyään kaikkien kohtaamieni ihmisten silmiä. Värejä ja ripsiä ja kaikkea.
Justiin ennen yläkentälle kipuamista pikkuveljeni laittoi viestiä, että Valakari siirtyy Tepsiin. Kyse oli Valakarin Simon pojasta, Onnista.


Keskityin taas niin kovin kuvaamiseen, ettei mulla ole jalkapallosta sanottavaa. Se oli aika helpon näköistä peliä jotenkin.

Mulle teki hyvää käydä kuvaamassa edellisenä päivänä matsia, joka ei itsessä aiheuttanut mitään tunteita. Keskityin pallon seuraamiseen ja vain kuvaamiseen. Tepsin matsin alussa syttyi lamppu päässä ja keksin, että voisinhan myös Tepsiä kuvatessa keskittyä ihan vaan siihen peliin eikä siihen kuka palloon koskee tai että kenestä haluan mitäkin kuvia. Puoli vuotta kestänyt kuherruskausi tän jengin kanssa alkaa siis selkeästi olla ohi ja pystyn keskittymään olennaiseen.


Olennaista futismatseissa on tietysti myös kahvitarjoilut. Tällä kertaa tarjolla oli todella hyviä mokkapaloja! Kyllä kelpasi kuvatun pelin jälkeen!

Oli tosi hyvä fiilis kyllä kuvata tätä peliä. Kiirastorstai, aurinkoa ja lunta, maaleja ja sitä paitsi matsin jälkeen pääsin vaihtamaan kuulumisia itse Simo Valakarin kanssa!

TPS - MuSa 3-0.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti