perjantai 28. huhtikuuta 2017

Turun uuteen palloiluhalliin tutustumassa

Pääsin keskiviikkona leikkimään mestaria!

No ei vaan! Rakennustyömaalla vieraillessa täytyy aina olla kypärä ja huomiovaatetus, vierailijoilla yleensä liivi. Pääsin siis vierailemaan turkulaisten urheilutoimittajien kanssa Kupittaalle nousevaan uuteen palloiluhalliin.

Halli valmistuu loppuvuodesta 2017 ja tältä siellä näytti nyt:

Eli juuri siltä, miltä keskeneräiset rakennustyömaat näyttävät. Hallin katto on 12,5 metrin korkeudessa ja katsojia hallin sisuksiin mahtuu yhden Vimpelin verran eli noin 3000 palloilulajifanittajaa. Hauskoina yksityiskohtina pidän sitä, kun katsomon penkit tulevat olemaan eri värisiä ja katsomon valot voidaan myös himmentää. Tällöin kuvissa ei taustalla loista kirkkauttaan ainakaan tyhjyys, mikä on todella hyvä urheilukuvausta ajatellen.

Itse tietysti olin liikenteessä omaa lajiani ajatellen, joten ensimmäinen kysymys oli kuinka kirkkaat valot halliin tulee. Kuulemma 1500 lx. Täytyy sanoa, että nämä luksit eivät sinänsä ole mun mukavuusalueella terminä, mutta otin selvää ja lopulta nyökyttelin hyväksyvästi. Ehkä tuolla pärjää.

Toinen tärkeä kysymys koski pressitiloja. En tavallaan saanut ihan niin suoraa ja selkeää vastausta kuin olin ajatellut. Pressitilakysymys oli puoliksi heitto, mutta vakavoiduin, kun tajusin, että asiaa ei välttämättä oltu oikein edes ajateltu?! Voi toki olla, että pressitila terminä oli yhtä vieras kuin ne luksit minulle ja olisi pitänyt puhua ennemmin vaikka mediatilasta, tiedä sitten.

Vaikka huutelenkin aika paljon twitterissä pressin kekseistä, olen ihan tosissani tämän mediatila-asian kanssa. Ei se ole yksi lysti mistä ovesta media kulkee koko kamerakalustonsa kanssa. Kulkemisen täytyy olla vaivatonta, koska työtehtävissä ne valokuvaajatkin liikkuvat yhtälailla kuin toimittajatkin. Jos on ajatus järjestää kansainvälisiä lento- ja koripallomatseja, kannattaa varmaan ottaa tässä vaiheessa huomioon mitä kautta valokuvaajat sun muut laskeutuvat kentän tasolle. Esimerkiksi UEFAn matseissa Veritaksella en pidä siitä, että monen tuhannen euron kaluston kanssa täytyy kentälle mennä katsomon kautta. Se on kaikkea muuta kuin hyvä järjestely.

Se vähän harmittaa, etten vimpeliläissyntyisenä muistanut kysyä pystyykö hallissa pelaamaan pesistä. Puhuttiin lähinnä koriksesta, lentopallosta, salibandysta sekä voimistelusta. Noh, eiköhän tuosta hyvä tule silti!

Ps. pointsit Lindabin ilmastointiputkista, meitsin CV:ssä on kohtansa niillekin ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti