torstai 4. toukokuuta 2017

Blogi hunningolla

Olen blogannut jo niin monta vuotta, etten enää pysy edes laskuissa mukana. Vasta nyt ensimmäistä kertaa poden huonoa omatuntoa siitä, etten ole kirjoitellut postauksia varastoon/ajastettavaksi arki-illoiksi tai ylipäätään niihin iltoihin, kun en ehdi postata ns. livenä. Olen tähän asti kaikki nämä vuodet halunnut kirjoittaa kaiken ajastamatta.

Silti, nyt ensimmäistä kertaa on alkanut tuntua, että tarvisin jonkun postausvaraston. En haluaisi blogissa olevan kovin paljon päiviä, kun uutta sisältöä ei ilmesty luettavaksi, sillä edelleen kaikesta muun maailman youtube-hurmoksesta huolimatta rakastan itse lukea blogeja. Ja kyllä, joka päivä, mikäli vain millään ehdin.

Ennen valitsin elämässäni tehtäväksi vain kivoja asioita. Siivosin vain silloin, kun oli pakko, koska eihän siivoaminen ole kivaa. Mieluummin kirjoitin blogia, pelasin tietokoneella ja hengasin kavereitten kanssa. Nykyään joudun tekemään valintoja. En voi vain jättää tiettyjä juttuja tekemättä joka päivä ja tässä futiskauden kunnolla alkaessa mulla tulee olemaan paljonkin iltoja, etten ole kotona. Niinä iltoina blogipostausten synnyttämiselle ei valitettavasti jää aikaa.


Eilen kävin kuvauskeikalla ja tulin kotiin vasta yhdeksän jälkeen. Kaikki luovuus jäi futiskentälle, kuten sen kuvauspäivinä kuuluukin ja kotona keskityin avokadoleipien mussuttamiseen. Sitten pian saikin jo mennä nukkumaan. Mietin pitkään pitäisikö postata jotain vai ei, mutta pää oli ihan tyhjä. Niin se on nytkin, olen vain hymyillyt ihanalle Robinille Vain elämää -jaksossa ja miettinyt pääni puhki kirjoittaisinko ammattivalokuvaajajutuista vai siitä kuinka helppoa on olla yhtä positiivinen kuin Robin. Päätin lopulta olla kirjoittamatta kummastakaan noista ja säästää ne aiheet johonkin myöhempään ajankohtaan - sellaiseen, kun olen ihan oikeasti suunnitellut ja ehkä jopa ajastanut.


Ainoa ongelma kaikessa suunnitelmallisuudessa on enää löytää se päivä, kun ehdin kirjoittaa postauksia varastoon. Joka viikonloppu on joku matsi ja olen muutenkin äärimmäisen hyvä täyttämään päiväni ohjelmalla. Ehkäpä se aika silti löytyy pian, kun olen tajunnut tarvitsevani sellaisen kirjoittelupäivän. Pakko vaan järjestää!

Näin se oma blogiharrastuskin muuttuu ajan myötä, vaikkakin hyvin hitaasti. Usein on kevään aikana käynyt mielessä kuinka erilaista tämäkin olisi, jos tätä tekisi päätyönään. Olisi ihan eri tavalla aikaa kuvata muutakin kuin jalkapalloa. Tai ehkä jopa enemmän jalkapalloa. Silti ehkä ennen kaikkea kirjoittaa postauksia sekä suunnitella mistä kirjoittaa. Ilman suunnitelmaa en vain enää pärjää.

Jos siellä ruudun toisella puolella on muita bloggaajia, mitkä teidän vinkit on tässä kaikessa ajanhallinnassa? Onko teillä kirjoituspäivä?

Ps. Mä niin haluan vielä joku päivä kuvata Robinia!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti