lauantai 13. toukokuuta 2017

FC Inter - VPS 12.5.2017

Pelipäivä perjantai-iltaan sopii yllättävän hyvin. Vaikka kiireisen työviikon jäljiltä olo olisi kuinka nuutunut, Kupittaan raikkaassa kevätillassa piristyy väkisin. Näin minulle ainakin kävi eilen.

Oikeastaan piristyin jo pressissä ennen peliä nii pal kauhiast, että turkulaisia taas koeteltiin. Tällainen nuori pohjalaisakka kälättämässä ja viemässä huomiota, kun miehet yrittävät keskustella keskenään. Mutta kun musta on niin hauskaa nähdä tuttuja ja tuntemattomia! Sitä paitsi eilen paikalla olleista osalla oli pohjalaistausta enemmän tai vähemmän. Oli Suomen Vetelin toimittaja ja yhdelle järkkärille sai huutaa jo kaukaa "hyvä Vaasa!", vaikka kuulemma kentällä oli just se väärä vaasalainen joukkue. Täytyy ottaa uusiksi sitten, kun SJK on kylässä.

Tiedättekö ketä siinä käpsyttelee kentälle? No tuo vähän taaempana tuleva tuomari on ihana Juuso! Se, joka kävi laulamassa The Voice of Finlandissa! Kyllä te nyt Juuson tiedätte? Olen edelleen samaa mieltä kuin aiemmin, kun Juuso oli tuomaroimassa: hän voisi vähän laulaa siinä samalla. Ei haittaisi yhtään.

Tuo JJK:sta Interiin siirtynyt Markkula sekottaa mun pään. En pysty päättämään mitä haluan hänestä. Kun viime kesänä hän juoksenteli Paavo Nurmella Tepsiä vastaan, joku hänessä oli olevinaan niin valokuvauksellista ja oli pakko kuvata. En kuitenkaan julkaissut ikinä niitä kuvia, koska joku niissä mätti. Nyt teen samaa, kun jätkä porhaltaa kentällä Interin väreissä. Kuvaan ja kuvaan, hän varastaa huomioni joka kerta. Eilen hän harhautti minua harhauttaessaan Vepsun Hakolaa. Oikeasti! Seurasin zoomi pitkällä Markkulaa, hän harhautti Hakolaa ja mua. Siitä yhdestä sivuttaisesta liikkeestä tuli epätarkka kuva. Tarkennus jäi katsomoon, koska mä liikuin liikkeen mukana. Mun ei olis kuulunu heilauttaa kameraa oikeastaan mihinkään tai ei ainakaan niin paljon. Kaikkea sitä.Vetelin ekalla puoliajalla puolet toisesta päästä kenttää ja sitten siirryin sinne toiseen, jossa joutuu kuvata aina vastavaloon. Näitä vastavaloon otettuja kuvia on vaikeampi käsitellä jälkikäteen, koska pitäisi saada varjoa auki, muttei kuitenkaan liikaa, ettei mikään pala puhki ja väritkin vielä säilyisi jotenkin.

On sinänsä harmi juuri valokuvauksellisesti, että Veritaksella katsomoista puolet ovat kiinni aina. Tässä seuraavassakin kuvassa ottaisin mieluummin ihmisiä taustalle kuin DHL:n lakanan.
Toisella puoliajalla oli tarkoitus kuvata enemmän myötävaloon, mutta ei se nyt aivan mennyt sitten niin. Kenttä alkoi olla jo vähän varjossa osaksi, mikä tekee hommasta haastavaa asetusten osalta, mutta se on sitä perushommaa. Sellaista futiskuvaaminen on silloin, kun aurinko paistaa.Matsihan oli sen 90 minuuttia aika tappavan tasaista. Kumpikin pää yritti jotain, mutta mitään ei tapahtunut. Toivoin edes jotain hyökkäystä siihen päätyyn, jossa olin kuvaamassa ja sellainen onneksi sitten tulikin välittömästi, kun pääsin sanomasta. Sen jälkeen läpsyttely jatkui. Miehiä vaihdettiin, mutta silti mikään ei muuttunut.

Kun päästiin sen 90 minuutin yli, kentällä tuli riitaa. Pelin päätyttyä joutuivat tuomarit pitämään pelaajat erillään toisista, jottei mitään sattuisi. Vaasalaiset juhlivat voittoaan ja turkulaisia harmitti.


Taisin kallistua tällä kertaa enemmän vaasalaisten puoleen, mutta veri vetää Pohjanmaalle päin. Ei voi mitään.

Puhutaanko sitten valokuvaamisesta tähän väliin? Tein eri tavalla kuin ennen. Kuvasin koko matsin täyskennolla Sigman putken kanssa. Välillä tarkennus on ok ja välillä se on kaikkea muuta. En tajua. Alkaa tuntua vahvasti siltä, että tuo linssi on lähetettävä huoltoon. Jos siinä ei ole vikaa, sitten se vika on mussa.

Meinasin, että kuvaisin tänään takuuvarmalla yhdistelmällä eli 70D:llä ja 70-200:lla, mutta en mä tiedä! Ehkä mä vedän vielä yhden matsin täyskennolla, laitan suljinajan sellaiseksi, ettei mun omat heilunnat varmasti voi vaikuttaa lopputulokseen ja sitten totean mikä on totuus. Kuitenkin tämänkin kuvasetin myötävaloon otetut kuvat näyttää ihan hyvältä? Sitten taas tuo viimeinen kuva Strandvallista on ihmeellinen omaan silmääni.

FC Inter - VPS 0-1.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti