tiistai 9. toukokuuta 2017

Kuinka olla yhtä positiivinen kuin Robin

Mä olen aina ollut ja tulen aina olemaan iloinen, positiivinen ja enimmäkseen optimisti. Koska mä voin. Koska mä oon kasvanut siihen, vaikken ole ihan varma miten, missä ja miksi. En koe, että mua on erikseen kasvatettu sellaiseksi vaan tää juttu luonnostaan elää mussa.

Yläasteella ihmeteltiin kuinka mä jaksan olla aina niin iloinen. Myöhemmin on ehkä ollut vaikeitakin kausia, mutta silti, muiden ihmisten seurassa mä yleensä olen kuin viini - pirskahteleva ja makea. Kai se on osittain jotain sosiaalisuuttakin. Haluan viihdyttää ja kiihdyttää.


Tässä mun vinkit positiivisuuteen:

1. Iloitse pienistä asioista arjessasi! Kun on vihreä aalto, kun tee ja/tai kahvi maistuu hyvältä, kun pääset kotiin töistä, kun saat kivaa postia, kun löydät kaupasta jotain haluamaasi, kun näet kauniin hymyn.. Ihan mitä vaan! Pieniä juttuja on vaikea nähdä, jos ei ole läsnä ja elä hetkessä.

2. Muista vetovoiman laki! Hyvä vetää puoleensa hyvää, raha tulee rahan luo jne.. Vaikka tämä ehkä kuulostaakin hihhulihommilta ja on uskon asia, tähän kannattaa uskoa. Huonoilla hetkillä elämään kannattaa luottaa, sillä kaikki aina järjestyy ja asiat, joiden on tarkoitettu tapahtuvan tietyllä tavalla, tapahtuvat. Robin sanoi Vain elämää -jaksossa ajattelevansa keskustassa ajaessaan, että on vihreä aalto ja sitten se on! Tämä on juuri vetovoima-ajattelua, sitä saa mitä tilaa. On vain todella uskottava itseensä ja elämään, jotta kaikesta tulee totta. Itse en todellakaaan aamuisin muista toivoa vihreää aaltoa, vaikka ehkä pitäisi. Niitä tarinoita on useita, kun olen mennyt kauppaan ja toivonut siellä olevan vaikka jonkun muumimukin ja sitten niitä on jäljellä se tasan 1. Saan AINA jostain asiasta sen viimeisen ja joka kerta mulle tulee onnistunut fiilis. Se olotila on ihan paras ja siksi minunkin pitäisi muistaa vetovoima sekä ennen kaikkea osata se paljon paremmin!!


3. Pyri tekemään mahdollisimman paljon sellaista, mistä nautit. Lue kirjoja, lue blogeja, laiskottele, katso Netflixiä, ole ulkona.. Tee joka päivä jotain, mistä tulee rentoutunut olo! Ihminen tarvitsee omaa aikaa ja omia harrastuksia. Kun rentoutuu, saa tilaa luovuudelle ja voimaa seuraavaan päivään.

4. Ratkaise ongelmat nopeasti. Elämä ei ole aina pelkkää iloa, vaikka se onkin tietysti tavoite. Iloisena kaikki on vaan niin paljon helpompaa ja mukavampaa. Elämä on kuitenkin mielestään vitsikäs otus ja heittelee meille kaikille haasteita tiellemme. Haasteet tulevat, jotta voisimme oppia niistä, kasvaa ja voittaa ne. Elämän ei ole tarkoituskaan olla helppoa kenellekään. Kun itselleni tulee jokin ongelma, pyrin ratkaisemaan sen heti. Jos sitä ei voi ratkaista heti, teen toimintasuunnitelman ja siten pystyn taas jatkamaan elämää.


5. Siivoa ympäristösi, kaikki negatiiviset rasitteet pois. Seura tekee kaltaisekseen. Jos ystäväsi valittaa koko ajan etkä jaksa enää kuunnella, sano se hänelle tai yksinkertaisesti hankkiudu positiivisempaan seuraan. Jos taas työsi vie enemmän kuin antaa, siinä ei auta kuin etsiä uusi työpaikka. Mustavalkoista, mutta aika pitkälti ainoa tie pysyä järjissään. Kevyt elämä vaatii raskaita valintoja joskus.

6. Ole kiitollinen. Jotkuthan kirjoittelevat kiitollisuuspäiväkirjaa, mutta itse en sitä ole ikinä kokeillut. Sen sijaan mulle tulee joskus jossain sellasia hetkiä, kun koko kehon valtaa mieletön onnellisuuden ja usein myös kiitollisuuden tunne. Ne hetket jää aina mieleen ja siksi en erikseen kirjoittele niitä ylös.


Robinilta kysyttiin tv:ssä eikö positiivisuus ole koskaan taakka. Huusin kotikatsomossa EI samaan aikaan, kun Robin vastasi myös ei. Ei positiivisuus todellakaan ole ikinä taakka, miten ihmeessä se voisi olla?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti