torstai 18. toukokuuta 2017

Päivitystä tarkennusongelmaan ja muita kuulumisia

Ei varmaan ole jäänyt epäselväksi mulla olevan vähän hankaluuksia tällä hetkellä Sigman zoomiputken tarkennuksen kanssa. Se aiheuttaa levottomuutta, sillä haluan tietysti mun tärkeimmän futiskuvausyhdistelmän eli 70D + 150-600 mm olevan täydellisessä kunnossa, jotta voin keskittyä olennaiseen eli kuvaamiseen. Olin jo ihan valmis lähettämään putken huoltoon ja niinpä pyöräilin tänään kiireesti töiden jälkeen keskustassa Rajalassa käymään.

Sielläpä sitten olikin niin asiantunteva myyjämies tiskin toisella puolen, etten minä mitään putkea mihinkään lähettänyt vaan lähetin itseni kotiin tutkimaan kameran säätöjä. Kyllä muuten kaikuu Koivusen Vesan "tunne kalustosi" -lausahdus taas päässä, voin kertoa. 70D:stä voi nimittäin säätää tarkennusta eri objektiivien kanssa.

Tuossa sitten kotimatkalla testailin vähän kirsikkapuihin.
Alkaa jo näyttää ihan hyvältä, eikö vaan? Silti koneella katsottuna ja zoomattuna pientä säätöä täytyy tehdä. Haluan myös jonkun testihenkilön kuvausuhriksi, koska haluan testata johonkin liikkuvaan vielä. Harmillista tässä on se, ettei epätarkkuutta tunnu erottavan kovin hyvin kameran takanäytöstä vaan koneella vasta tulee ilmi koko totuus.

Kaiken kaikkiaan nyt on erittäin hyvä mieli, sillä on ollut jotenkin perushyvä viikko! Kokeilin omia rajojani tiistaina, kun kävin lähes 10 kilsan lenkillä ja eilen sain pitkästä aikaa katsoa jalkapalloa tv:stä. Oon sopinut myös treffejä ihmisten kanssa ja tänään tupsahdin Wikkelle hiustenhellimisviikoille sopivasti. Mikä parasta, huomenna on perjantai!! Toivottavasti teillä on kivoja suunnitelmia viikonlopulle! Turussa on ainakin parikyt astetta lämmintä lauantaina 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti