maanantai 15. toukokuuta 2017

TPS - AC Oulu 13.5.2017

Vihdoin saatiin TPS:n kausi käyntiin myös täällä Turussa päin. Ei tullut räntää eikä ottelua keskeytetty. Sen sijaan aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja kaikki oli kaunista Tepsin avauskokoonpanoa myöten, vaikka W. Peltola kentältä vielä uupuikin.
En yleensä kuvaa pelaajien kentälle kipittämistä toisesta päädystä, mutta silloin kun kuvaan, kannattajilla on ristuksen isoo ja komia tifo. Jos oltaisiin Pohjanmaalla, nyt kuuluisi naapurin tehdä vielä isompi.

Kuvasarja alkaa yhdellä hienoimmista kuvista, jonka olen Mettälän pojasta koskaan ottanut. Ajattelin ottaa vastaavia lisää kuluvana kesänä.

Todennäköisesti tuo AC Oulun ukkeli ei ole ainoa, joka haluaisi roikkua Jampan housuissa. Mitä luulette? Jamppa on siinä mielessä arvoasteikollani jalkapalloilijana aika korkealla, sillä hän ei kentällä paljon kysele, hän vain menee ja harhauttelee ja pystyy kuljettamaan palloa ihan ihmeellisistä paikoista kohti maalia. Aivan sama onko hänen ympärillänsä 2 vai 4 miestä. Hän tekee sitä, mitä mä ajattelin jalkapallosta vuonna 2013: aja niiden päälle, kyllä ne väistää.

Seuraavassa kuvassa joku oli ajanut Ärtsin päälle, mur.
FREE ONNI! Kyllä! Jos tätä postausta eksyy lukemaan joku, joka ei Tepsiä sen enempää seuraa, tiedoksi tämä: Onni Valakari on edustuskelpoinen Tepsissä vasta 10.7., koska Palloliitto on linjannut niin. Olen minäkin tiennyt jalkapallossa olevan siirtoikkunat, mutta tämä Onnin tapaus on kyllä aika surullinen. Tämän siirron kanssa oltiin vähän myöhässä. Jos Onni olisi ollut ammattilaisstatuksella SJK:ssa, ongelmaa ei olisi, sillä: "Liiton kilpailutoiminto voi hyväksyä ammattilaispelaajan edustusoikeuden siirron 11.4. – 9.7. välisenä aikana, jos pelaajan entinen seura ja pelaaja esittävät luotettavan kirjallisen selvityksen siitä, että pelaajan sopimus aikaisemman seuran kanssa on päättynyt ennen 11.4. ja että hän ei ole pelannut missään seurassa virallisessa ottelussa Suomessa tai ulkomailla 10.4. jälkeen. Tällaisia edustusoikeuden siirtoja voidaan hyväksyä seuraa kohti korkeintaan kaksi ajanjaksolle 11.4. – 9.7." (lähde: Palloliiton kilpailumääräykset, sivu 16). Ymmärrän tietysti, että joku roti näissä pelaajasiirroissa täytyy olla, mutta nuoren lahjakkaan Suomen oman juniorin kohdalla täysi vääryys! Sitä paitsi, en tykkää ajatuksesta, että Suomessa on jollain instituutiolla sellaiset säännöt, joilla pystyy estämään Suomen kansalaista saamaan työpaikan. Tämä Palloliiton sääntö siis kaipaisi kipeästi pientä viilausta Suomen omien junnujen kannalta!
Ihan matsin alussa tifohommien jälkeen minä tein sellaisen tempun, että ostin kannattajilta huivin! Se on hieno! Ja ei, en kuvannut se kaulassa vaan otin tämän kuvan ekan puoliajan jälkeen. Kyllä minäkin jotain sääntöjä noudatan sentään.Tepsillä oli kulmapotkuja mukavasti ja hämmästyttävän hyviä sellaisia! Harmi vaan, ettei se pallo kierähtänyt maaliin asti, mutta mukava noita yrityksiä oli kameran kanssa seurata. Hyvin hoidettuja erikoistilanteita.


Taistelu oli niin kova, että maailman kiltein Jakonen (hän kertoi talvella haastatellessani häntä olevansa turhan kiltti kentällä) hankki liian monta keltaista ja lensi ulos koko matsista. Ihan tyhmää! Minusta joku AC Oulun jätkä olisi voitu ennemmin pistää suihkuun. Tai ne kaikki! Ja varsinkin niiden kannattajat! Tässä alemmassa kuvassa he ovat lääppimässä Jakoa:


..onhan Jako tietysti sen verran silmää miellyttävä ja pitkä tapaus, että toki ymmärrän oululaistenkin haluavan palan hänestä.Matsi päättyi Oulun voittoon, mikä kyllä oli suuri harmi tietysti. Minusta TPS pelasi kuitenkin hyvin. Pallo vaan ei pyörinyt maaliin, vaikka kuinka TPS yritti.

Tämä oli taas sitä jalkapalloa, kun edellisillan nukkumisen jälkeen olin ihan innoissani ja hihkuin kuvaajakollegalleni "ne elää, NE ELÄÄ TUOLLA KENTÄLLÄ", vaikka kuvaajakollegallani ei ollut mitään hajua mitä jalkapalloa olin edellisenä päivänä ollut todistamassa. On se vaan sekin niin suuri harmi, että nousu Ykkösestä Veikkausliigaan on äärettömän vaikeaa verrattuna Veikkausliigassa pysymiseen. Onneksi se nouseminen on kuitenkin mahdollista ja eihän tässä Tepsi ole sössinyt vasta kuin 2 matsia. Nyt vaan voittoputki päälle ja Mettälälle maalintekolasit päähän, eikje?!

TPS - AC Oulu 0-1.

PS. Kuvat otettu yhdistelmällä 5D Mark 2 + Sigma 150-600 mm. Kyllä sillä tarkkaa saa, kun pitää käden vakaana.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti