tiistai 2. toukokuuta 2017

TPS - EIF 29.4.2017

Okei Turku, pidä toi! Kaikki tuo ulkona vallitseva auringonpaiste nimittäin eikä hemmetti vieköön enää ikinä samanlaista pelleilyä kuin menneenä lauantaina! Muistatteko vielä lauantain? Itsehän en muistaisi (katala ihmistauti nimeltä stressi on ilmeisesti syönyt muistikapasiteettini joskus aikoinaan) muuten, mutta luontoäiti teki siitä ikimuistoisen tarjoamalla parastaan. Joko luontoäiti tykkää lumisateesta eikä se toki väärin ole siitä tykätä, mutta hei jotain rajaa, kesäkuuhun on enää kuukausi.Pamahdin Veritakselle hyvissä ajoin ennen TPS:n kauden avausta, jota kovasti mainostettiin kesän alkuna. Olin todella viluissani naisten pelissä yläkentällä värjöttelystä. Söin evääni ja otin teetä, jotta edes vähän lämpenisin ennen kuin täytyisi uudestaan ulos. Lumisade oli siinä vaiheessa jo todella sankkaa ja vähän jopa nauratti, koska kyllähän lumisade on ehdottomasti yksi parhaista kuvaussäistä mitä on olemassa! Eihän se siis mukavaa ole fyysisesti, mutta ne kuvat..
Olin odottanut sitä päivää, jolloin pääsen näkemään Tepsin Veritaksella. En ole osannut ajatella Veritasta heidän kodikseen enkä ole tottunut siihen, että käytävällä vilisee mustavalkoasuisia ihmisiä. Tuli sekin nyt sitten nähtyä ja koettua ja sanoisin, että se on oikein. On oikein, että TPS pelaa jälleen Veritaksella, koska missä muuallakaan perinteikäs turkulainen jalkapallojoukkue pelaisi?

Oman elämän kannalta Veritas on hyvä, koska sen sisuksissa kaikki oleellinen on lähellä. Pressissä on useimmiten ainakin tilaa touhuta (paitsi kv-matseissa) eikä vessaa tarvitse metsästää toiselta puolen laitosta ja se vessa edes ylipäätään on olemassa.


Kuten näkyy, lunta oli! Se tarttui palloon kiinni eikä pallo lopulta oikein edes kulkenut, vaikka miehet yrittivätkin kovasti liikutella sitä. Olimme myös kaikki kuin uitettuja koiria, niin pelaajat, me kuvaajat, kamerat kuin myös tv-tuotantokin. Mikään tuossa kelissä ei puoltanut sitä, että siellä kuuluisi kenenkään olla tekemässä yhtään mitään.
Ekan puoliajan jälkeen pressikäytävällä käytiin keskustelu, jossa pelaajilta kysyttiin onko pelaaminen tuossa säässä turvallista. Keskustelu johti siihen, että otteludelegaatti päätti keskeyttää pelin. Pelaajien terveys on aina etusijalla.

Olin itsekin salaa helpottunut keskeytyspäätöksestä, sillä kosteus ja vilu olivat vahvasti läsnä koko ajan. Edes toppatakki ei riittänyt vaan olisi pitänyt olla vielä enemmän päällä. Eipä sitä oikein pystynyt ennakoimaan, kun tuli taas vaan katsottua kalenteria eikä säätiedotusta. Sitä paitsi vastaavalla vaatetuksella on ihan hyvin pystynyt kuvaamaan tammikuussa, joten miksei sitten huhtikuussa?

Kuvista yllättävän moni jopa onnistui, vaikka tarkennus saattaa tuossa kelissä osua mieluummin lumihiutaleisiin. Kiva tuollaisia kuvia on myös tehdä, mutta kuvien hankkiminen ei tosiaan ollut ihan mielekkäintä puuhaa. Sää myös vaikutti tosi paljon intoon kuvata, joten nostin kameran valmiuteen vain silloin, kun tiesin saavani jotain julkaisemisen arvoista enkä todellakaan käyttänyt energiaani yksittäisten henkilökuvien hankintaan. Kaikki ylimääräinen joskus paremmissa olosuhteissa sitten.


Ymmärrän, että katsojia ja kannattajia takuulla harmitti keskeytetty ottelu, kun kuitenkin oli kyseessä kauan odotettu kauden avaus. Itse kuitenkin kentän tasolla istuskeltuani ymmärsin myös hyvin keskeytyspäätöksen, koska ei tuossa kelissä vain ollut oikeasti mitään järkeä. Jotenkin edelleen ihmetyttää se, että millä todennäköisyydellä huhtikuun lopussa iskee tuollainen myräkkä johonkin kauden avaukseen?! Uskomatonta.

Eipä siinä sitten auttanut kuin pakata kamerat laukkuun ja lähteä kotiin lämpenemään. Reisipaloissa alkoi kiertää veri joskus parin tunnin päästä ja kameratkin jopa toimivat vielä. Molemmat rungot olivat ihan kosteita, kun otin ne laukusta ja se kyllä vähän säikähdytti. Tekniikka ja vesi, ei niin hyvä yhdistelmä yleensä.

Tepsijalkapallo näytti siellä lumipyryn keskellä siltä, että Mettälä olisi ihan hirmuisasti halunnut tehdä maalin, mutta ei sitten koskaan kerennyt, kun peli jäi kesken. Ehkäpä ensi kerralla sitten!

Keskeytetty matsi pyritään pelaamaan uudestaan mahdollisimman pian, mutta vielä ei ole tiedossa milloin se päivä on. Toivottavasti se on joku sellainen milloin ei todellakaan sada lunta.

TPS - EIF 1-1 (keskeytetty).

Ps. Kuvani ovat saaneet kritiikkiä viime aikoina, joten mielelläni kuulisin kommenttiboxin puolella mitä mieltä olette näistä? Kaipaatteko enemmän värikylläisyyttä vai onko taiteilijan tulkinta ihan ok? Onko Jakosesta tarpeeksi monta kuvaa vai pitäisikö olla enemmän Hyyrystä?

4 kommenttia :

 1. Ensinnäkin: mun mielestä kuvaajan, kuten muidenkin taiteilijoiden, tulisi tehdä itsensä näköisiä teoksia ja pyrkiä tyydyttämään omat vaatimuksensa. Se mikä miellyttää itseä, on hyvä. Jos muutkin tykkää, niin se on plussaa.
  Tästä päästäänkin seuraavaan osioon: mä diggaan sun tyylistä! Mulla on tapana tehdä kylläisempiä tekeleitä, mutta mä kyllä pidän kovasti tästäkin tyylistä. Sopii erityisen hyvin mun mielestä tähän winter wonderlandiin, joka on kaiken kaikkiaan aika epätodellinen ja unenomainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä ihan oikeassa! Valitsen kaikki kuvat omien sääntöjeni mukaan aina ja onneksi useimmiten muutkin tykkäävät :)

   Kiva myös kuulla, että tyylini miellyttää!! Mäkin tein ennen paljon kylläisempiä kuvia, mutta nyt menneen puolen vuoden aikana saturaatio on vain vähentynyt. Ehkä se siitä, kun tulee kunnolla vihreää ja aurinkoa. Kesään jotenkin sopii värit paremmin kuin tällaisiin talvikuviin.

   Poista
 2. Hyyrystä ei voi olla koskaan liikaa!

  VastaaPoista