sunnuntai 28. toukokuuta 2017

TPS - FC Lahti/YJ 27.5.2017


Ajattelin pienen lauantairentoutumisen kannalta käydä eilen kuvaamassa Tepsin A-junnujen matsia Lahtea vastaan Kupittaalla. Kaikki menikin hyvin siihen asti, kunnes asettauduin retkijakkarani kanssa toiseen päätyyn ja kuuluisa Kupittaan tuuli tuntui sopivasti osuvan koko ajan toiseen silmääni. Se vuoti kuin Niagara. Samaan aikaan takanani seisoskelleet paikallisen jalkapallon asiantuntijamiehet kävivät läpi edustustepsin kauden matseja ja pelaajia. Jakonen sitä, Jakonen tätä ja hei onko muuten toi tuolla kentällä se Mauro.. En jotenkin olisi halunnut kuulla niitä juttuja, vaikka toisaalta setämiesten analyysit ovat omalla tavallaan kiehtovia kaikessa mustavalkoisuudessaan.

Matsia oli pelattu jo jonkun aikaa, kun päätin lopettaa silmän vuotamisen miettimisen ja keskittyä kuvaamiseen. Miehetkin taustalla olivat jo edenneet Valakarin pojasta pesikseen, vaikka siinäkin kohdassa olin vähän tukka pystyssä valmiina huutamaan ihan mitä vaan, jos uskaltavat sanoa yhdenkin poikkipuolisen sanan Vimpelistä. Mrr.

Niin pitikö mun rentoutua kuvatessa? No juu sitä ei sen koko 90-minuuttisen aikana tapahtunut.
Siinä mun saalis ekalta puoliajalta. Oli se matsikin jotenkin vähän erikoinen kuvattava. Oli siinä pari hyökkäystä, mutta enimmäkseen just siltä toiselta laidalta, jota en ollut kuvaamassa. Kaikki mitä tapahtui keskellä, minä sössin ihan huolella. En vaan ajoittanut oikein ja tarkennus aina väärässä miehessä.Ei voittaneet junnutepsit tätä matsia enkä kyllä minäkään. Jos ei joukkueilla aina mene ihan putkeen, ei kyllä tarvi mullakaan aina mennä. Tällaiset ovat opettavia tilanteita. Jatkossa on siis parempi kuskata piilarikoteloa aina mukana, vaikkei mitään sattuisikaan. Tässä myös nähtiin kuinka tärkeää keskittyminen vain on. Jotta saa kuvia kunnollisen määrän, täytyy palloa seurata koko ajan. Ikinä ei voi tietää milloin kotijoukkue ryövää pallon vastustajalta tai joku lähtee hyökkäykseen toisesta päästä. Kuvaajan täytyy aina olla valmiina.

TPS ASM - FC Lahti YJ 1-3

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti