maanantai 26. kesäkuuta 2017

FC Inter - KuPS 21.6.2017

Kävin viime viikon keskiviikkona kuvaamassa pitkästä aikaa Veikkausliigaa täällä Turussa. KuPSissahan pelaa tällä kaudella Interistä aiemmilta vuosilta tuttu Solomon Duah eli Solmu, jonka kanssa mulla on yksi yhteinen harrastus: suklaa ja kaikki muu makea. Solmu on se jätkä, joka söi vuoden 2016 Veikkausliigan media-avauksessa jäätelöitä enemmän kuin kukaan. Jännä juttu, ettei tänä vuonna media-avauksessa jäätelöitä pahemmin näkynyt, krhm.

Jos Solmulla ei olisi ollut pelilupaa keskiviikon peliin, en todennäköisesti olisi raahautunut paikalle. Juuri tuona keskiviikkona mua väsytti enemmän kuin pientä jyrsijärotuista eläintä. En meinannut ensin viitsiä ottaa edes Sigman putkea mukaan, mutta parin tunnin sohvaloikoilun jälkeen nostin itseni ylös ja tuumasin, että jos kerran menen ja otan kuvia, otan ne kunnolla. Niinpä vaihdoin 70-200:n Sigmaan ja otin monopodin mukaan.


Ja kunnolla tosiaan otinkin sitten kaikki otokset.

En vielä silloin kuvatessa täysin pystynyt arvioimaan kameran näytöltä kuvien tarkkuutta, mutta kyllähän nämä nyt paljon parempaa jälkeä ovat kuin aiemmat tänä vuonna! Näitä voi alkaa jo sanoa tarkoiksi! Olin niin onnellinen keskiviikkoiltana pelin jälkeen kotona, kun vihdoin ratkaisin tämän asian!

Kyse oli juuri siitä, mitä kaikki viisaat lähistölläni puuhailevat valokuvaajamiehet sanoivat: Sigman zoomi on niin pitkä, että se vaatii monopodin. 600 millimetrissä näkyy kaikki heilahdukset niin helposti.

Hassuinta tässä on se, että juuri jossain toissaviikon matsissa puhuin jonkun kuvaajakollegan kanssa kuinka monopodi on ihan tyhmä, kun se rajoittaa liikaa liikeratoja. Ja mitä vielä? Sain tästä interkupsista ihan erilaisia kuvia kuin ennen. Kaikki toistensa yli pomppivat miehet osuivat etsimeen, vaikka yleensä missaan ne aina. Pääpuskukuva ekalta puoliajalta on ihan erilainen kuin mitkään tätä ennen.

Luulen, että rakastuin kuvaamiseen jälleen kerran uudelleen. Jos se suinkin on mahdollista.Tiedättekö kenen putki siinä pöydällä? Legendaarisen Tammisen Juhan! Hän on mies, joka tietää ennen matsin päättymistä kuinka siinä matsissa käy ja joka pystyy puhumaan samalla, kun ottaa kuvia. Jos kuvattava matsi on tosi tylsä, voi Juhan kanssa lörpötellä kentän laidalla pesäpallosta.

Tässä nuori Nissinen teki juuri ensimmäisen liigamaalinsa!

Siitä melkein tuli KuPSin voitto, mutta heti tuon maalin jälkeen Inter pääsi rankaisemaan tekemällä myös maalin. Tasapeli ei pal hymyilyttänyt sitten enää. Itselläni ei sinänsä ollut ajatusta kumman pitäisi voittaa vaan kerrankin pääsin kuvaamaan puolueettomana. Se tuntuu ihanalta välillä.

Muutenkaan ei ole mitään pahaa sanottavaa tällä kertaa oikeastaan mistään, sillä en kuullut yhtäkään paskahuutoa katsomosta kentälle. Ei tarvinnut vihata mitään, kuten Seinäjoella kävi. Kaikin puolin hyvän mielen matsi tämä minulle itselleni ja hyvä niin.


Coulibaly näyttää pyllyä lopputulokselle.

FC Inter - KuPS 1-1.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti