tiistai 20. kesäkuuta 2017

Lapuan Virkiä - TPS 18.6.2017

Mun viikonlopun valokuvailut eivät onneksi rajoittuneet pelkkään Pohjanmaan derbyyn vaan sunnuntaina pääsin kuvaamaan jotain todella eksoottista jalkapalloa! Lapuan Virkiä vastaan TPS, Suomen Cupia!

Mulle Virkiä on aina edustanut pesäpalloa, joten oli todella hauska nähdä lapualaiset jalkapallokentän puolella. Ylipäätään ajatus jalkapallon kuvaamisesta Lapualla on aika erikoinen, mutta tulipahan sekin koettua nyt. Hauskaa oli! Olin kaikella tavalla paremmalla tuulella kuin edellispäivänä Seinäjoella ja sehän vaikutti tietysti myös kuvaamiseen myönteisesti. Parempi mieli, paremmat kuvat.


Täytyy vielä kertoa se Lapuasta, että minähän en ikinä ole siellä mielelläni käynyt sen jälkeen, kun ajoin siellä elämäni ainoan kolarin exän Audilla. Myöhemmin elämässäni työkuviot pakottivat minut vierailemaan Lapualla säännöllisin väliajoin. Kun lähdin Seinäjoelta Turkuun lopulta, en todellakaan ole kaivannut Lapuaa elämääni ja olikin tosiaan hieman hassua palata sinne nyt näissä merkeissä. Ilmeisesti edes Lapuanjoen siltoja ei kannata polttaa takanaan.


Siinä matsin alkamista odotellessa vaihdettiin kuulumisia Ruohomaan Hannan kanssa ja yhtäkkiä tyttäret keksivät tehdä tällaisen jännittävän lankkumuodostelman. Minä riensin kuvaamaan ja alkuasukkaiden miehittämästä katsomosta kuului heleää naurua. Ehkä tällainen sopisi vaikka taukoviihdykkeeksikin joskus pelikentille.

Alunperin mua vähän pelotti kuinka pahasti tepsimuijat antaa pataan lapualaisille, mutta sunnuntaina olin jo sitä mieltä, jotta antakaa palaa vaan, son niille oikeen! 😅  Sääli on sairautta ja silleen.

Kyllähän siitä aikamoiset turpakäräjät lopulta saatiin, mutta en mä nyt oikein tiedä oliko mikään muu lopputulos edes mahdollinen tepsimuijien toimesta. Lopussa mua tavallaan harmitti hieman, ettei Virkiä saanut yhtään maalia. Toivon lähinnä tän matsin aktivoineen pohjalaisissa sen perinteisen "me prkl vielä näytetään teille" -asenteen, koska olishan se nyt siistiä, jos Virkiä vielä joku päivä nousisi vähintään Ykköseen. Edes niiden ylisiistien peliasujen takia!! Lupaattehan Virkiän akat tehä töitä kunnolla ja menestyä!!

Eikö olekin hienot paidat heillä?


Siinä juuri ekan puoliajan alussa paikalle marssi Turusta tuttu valokuvaaja, jolle heitin välittömästi yhden kysymyksen tarkentamisesta. Jalkapallon valokuvaamisesta tuli välittömästi paljon vaikeampaa, mutta näin sitä vaan lamppuja syttyy perusasioidenkin osalta vielä vuosia aloittamisen jälkeen. Kyse oli siis ihan vaan tarkennuspisteistä ja suljinajasta. Moni urheilukuvaaja käyttää keskimmäistä tarkennuspistettä, koska se on tarkin. Jos naama sattuu osumaan samalle linjalle tarkan alueen kanssa, silloin se on tarkka. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan, jos katsotte tuota alempana olevaa kukkakuvaa. Siinä tarkka alue kulkee alhaalla vaakasuorassa koko kuvan leveydeltä.Toisella puoliajalla oli ihana myötävalo ja kuvatkin ovat omalla tavallaan kivempia omasta mielestäni.


 

 


Kyllä oli Sami-sedän hyvä hymyillä voiton jälkeen, ai että!

Itselle jäi tästä seikkailusta hyvä mieli! Nyt voi taas mennä kuvaamaan huomenna lisää tätä lajia, vaikka valitettavasti skippaankin tepsimuijien ottelun yläkentällä. Skippaan myös tepsijätkät Tammisaaressa, vaikka voisi kuvitella, ettei mikään heidän edelle meitsin elämässä mene. Huomenna kuvatun matsin kuvat toivottavasti saan kasaan joskus juhannuksena, joten postausta odotettavissa vasta loppuviikosta! Nyt pakko rientää tiskaamaan, heippa!

Lapuan Virkiä - TPS 0-7

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti