lauantai 10. kesäkuuta 2017

#photographygoals

Tiistaina oli ilon päivä, kun kotiin töistä tullessa eteisen lattialla lojui lehti ja pari kirjettä. Kaksi kolmesta lähetyksestä liittyi jalkapalloon, kuinkas muutenkaan! Lehti oli toista kertaa tänä vuonna ilmestyvä EOM ja jalkapalloon liittyvä kirje akkrelupa Palloliitolta Huuhkajien keskiviikkoiseen matsiin. Kiljahtelin ilosta!


Asiahan on nyt niin, että tuo kansikuva on meikäläisen ottama. Lehden sisuksissa on kolmessa eri jutussa meikäläisen ottamia kuvia!

Olen aika innoissani tästä! Olen toki aiemminkin saanut heittää lehtikuvauskeikkaa, mutta ne ovat silti vielä laskettavissa yhden käden sormilla, joten en ole vielä aivan niin rutinoitunut kuin lehtikuvausta työkseen tekevät. Jokainen uusi keikka on aina jännittävä ja tätä lehteä varten erikseen tehdyt molemmat keikat olivat erilaisia kuin mitä tähän asti olen tehnyt.

Toukokuun alussa kävin Paimiossa kuvaamassa Peimari Unitedin koutsia Diogo Nobrea lehteä varten. Ei valmentajan kuvaamisessa muuten mitään erityisen haastavaa välttämättä ole, mutta tällä kertaa paras kommunikointikieli oli englanti. Mä en tähän asti ole kovin mielelläni avannut suutani kielillä, mutta elämä näyttää menevän siihen suuntaan, että alan laukoa jo kotonakin lausahduksia englanniksi, vaikka tiedän mun asuinkumppanilla olevan äärimmäisen tarkka nuottikorva ja vahva englannin osaamisen taito. (Kaikista eniten nauroin eilen, kun eräs ulkomaan kuski töissä tuli avautumaan mulle, koska osaan niin hyvin englantia! ..niin, 1-2 lausetta ehkä..)

Selvisin kuitenkin Paimion keikasta ihan hyvin ja kuvatkin tuli napattua. Kun seisoin keskellä paimiolaisten kenttää jätkien treenatessa, tuli jotenkin erikoinen olo. Sellainen aika vahva "olen valokuvaaja, ei mun kuulu olla täällä keskellä kenttää", vaikka juuri tuossa tilanteessa mun kuului olla.

Toinen keikka oli sitten Tepsimuijien maalivahdin pyydystäminen. Kuvasin 90 minuuttia Inkkua ja just siinä matsissa hän torjui kunnon syöksyllä 1-2 kertaa. Eli en todellakaan saanut mitään yleensä lehtikuvissa nähtäviä syöksykuvia. Opin sen, että maalivahdin kuvaaminen on vaikeaa. Kuvauskulmat ovat kaikella tavalla vääriä.

Postauksen otsikkoon palatakseni: kansikuva lehdessä on enemmän kuin osasin edes odottaa! Tuntuu hyvältä, kun saa olla mukana avustamassa lehden tekemistä ja vielä ottaa välillä kuva kanteen.

Lehdestä kiinnostuneille on nyt ilouutisia muutenkin: lehteä voi ostaa irtomyynnistä! Myyntipaikat löytyvät täältä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti