sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

SJK - VPS 17.6.2017

Se on sunnuntai ja aika myöhäkin jo. Olen vielä paluumatkalla pieneltä retkeltäni lakeuksilta Turkuun. Sain vihdoin Pohjanmaan derbyn kuvat valmiiksi ja olisi tarkoitus ne läväyttää tänne nyt.

Ihan hyvä, että olen nukkunut pitkät ja hartaat yöunet viime yönä enkä kirjoittanut heti matsin jälkeen yhtään mitään. Olin niin vihanen! En olisi ikinä uskonut SJK:n pelin jälkeen olevani vihainen ja pettynyt. Olin kuitenkin.


Menin OmaSP:lle hyvillä mielin, olihan kuitenkin kuuma kesäpäivä ja pääsin toista kertaa elämässäni kuvaamaan SJK:ta heidän uudella stadionillaan. Pressissä oli tuntia ennen matsia sen verran hiljaista, että tormasin sisään jälleen kuin maailman omistaja huutaen jo kaukaa päivää niille kahdelle ketkä paikalla olivat. Toinen heistä oli Byyrijätkä, joka on itseäni parempi valokuvaaja ja toinen taas eräs SJK-junnu, jonka toivon joskus vielä näkeväni pelaamassa.

Hetken päästä ovesta kurkisti yksi entinen työkaverini Postilta, Byyrijätkät poistuivat paikalta ja SJK-junnu lähti töihin. Minä lähdin seikkailemaan stadionille, koska täytyyhän yläkerran ravintolan seinät käydä aina tsekkaamassa. Siellä on aika paljon meitsin ottamia kuvia.Luulin osaavani kulkea tuolla stadionilla oikeasta paikasta kentälle, mutta enpä osannut, kun kaikki reitit olivat suljettu! Jouduin pujotella kuvaajakollegan perässä, jotta opin seinäjokiset tavat. Ja pujottelu on tässä siis ihan oikea termi, sillä piti kiertää yksi verkkoaita ja sitten mennä yhden narun alta.

Oli ihan hyvä mennä kokeneemman perässä, koska hän osasi sanoa milloin pitää mennä käytävään suojaan kentän kastelua. Ekakerrallahan stadionilla viime kesänä melkein kastuin.


Jalkapallollisesti mulla ei ollut mitään erityisiä odotuksia pelistä. Tietysti toivoin SJK:n voittoa, mutta en tiennyt kuinka mahdollinen voitto olisi. Uusi koutsi kuitenkin taas kehissä eikä enää montaakaan niitä jätkiä, jotka silloin kirmasivat kentällä, kun SJK nousi Veikkausliigaan.
Unohtui aika pian se, etten tunne nykyisiä SJK-jätkiä, kun huomasin Facundon kentällä. Olisin voinut kuvata pelkästään häntä, mutta en voinut, koska kentällä oli myös Klinga - kaikkien teinityttöjen suosikki!
Matsi oli todella outo. Ihmeellistä kuumenemista koko ajan. Pelaajat olivat toistensa kimpussa vähän väliä ja tuomari sai tosissaan tehdä töitä.
Siinä ekalla puoliajalla pyysin Huttista ottamaan musta kuvan ja siinä se nyt on! Piti tehdä solmu tuohon kuvausliiviin, kun muuten näyttäisi siltä, ettei mulla ole ollenkaan housuja.

Tauolla kävin pressissä viilentymässä ja ihmettelemässä kuinka Pohjanmaalla kaikki vaan on vähän hienompaa. Pressissä oli nimittäin DOMINOITA!! Ei mitä tahansa keksejä, vaan dominoita!!

VPS teki maalin ja fanikatsomosta alkoi putoilla ihmisiä kentälle. Joku siinä loukkasi nilkkansakin ilmeisesti

Pyörittelin silmiäni tuolle touhulle ihan vain siksi, että siinä alapuolella olisi voinut olla kuvaajia. Olisi kiva kuvata niin, ettei tarvitse pelätä pommeja tai niskaan putoavia ihmisiä.


Tajusin myös yhtäkkiä Tomasin olevan kentällä. Rupesi huvittamaan, kun olen samalla viikolla kuvannut kaikki 3 Hradeckya!!

Sitten sattui tilanne, jota en haluaisi koskaan nähdä. Pelaaja sai tällin ja kaatui kentälle tajuttomana. Tuntui kohtuuttoman pitkältä ajalta ennen kuin tuomari tajusi ja sen jälkeen kyljelle kääntäminen. Itse yritin nähdä hengittääkö koko jätkä enää. Ihan hirvittävän pelottavaa tuollainen!!Kyllä se siitä sitten virkosi ja paineli takaisin kentälle.

Maaleja ei SJK saanut tehtyä ja kovin oli kyllä vähän edes kunnon potkuja maalia kohti. Minua kohti kyllä tuli jopa 3 kertaa pallo. Kerran olisi osunutkin suoraan päähän, mutta Huttis pelasti. Toinen kuvaaja huusi sen kolmannen kohdalla mun olevan kunnon pallomagneetti, heh.Kovin hyvä mieli ei tästä matsista tosiaan jäänyt. Mietin pois kävellessäni vian olevan ehkä vain siinä, että tämä oli derby. Ehkä jotain muuta joukkuetta vastaan peli ei olisi ollut sellaista ihmeellistä riitelyä. Ei voi tietää. Ehkä kokeilen taas joskus miltä SJK tuntuu. Nyt ei tuntunut yhtään siltä kuin ennen. Tykkään logosta silti kaikesta huolimatta vähän, koska sen alta itselläni koko jalkapallo ja sen kuvaaminen alkoi. Sitä on pakko kunnioittaa ikuisesti edes hieman.

Vihan ajatteleminen toi eteeni lisää vihaa, sillä seuraavalla kadulla 2-3 kannattajaa tappeli keskenään. Yksi jätkä siitä karkasi johonkin, mutta 2 jäi vääntämään. Meni hermot ihan totaalisesti. En vain jaksa katella yhtään tuollaista paskatouhua. Joku muu oli kai ehtinyt soitaa poliisit, koska he kurvasivat pian selkäni takaa. Hyvä niin.

Onneksi suurin osa kannattajista on ihan fiksua väkeä. Harmittaa, että nämä muutamat tapaukset pilaavat kannattajaporukoiden maineen, mutta tätä se nyt sitten kai on. Kai vaasalaiset ja seinäjokiset ovat tapelleet keskenään iät ja ajat, eikä se siitä tule ikinä muuttumaan. Liittyi sitten jalkapalloon tai ei.

SJK - VPS 0-1

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti