tiistai 18. heinäkuuta 2017

HIFK - KuPS 17.7.2017

Räpsäytin siniset silmäni auki eilen 8:30 ja ihmettelin mahdoinko edes nukkua yöllä yhtään. Perusmeininki sunnuntain ja maanantain välisenä yönä hieman villimmän viikonlopun jälkeen, mutta väliäkös tuolla, kun on lomalla.

Junamatka Turusta Helsinkiin sujui hyvin väsyneesti. Seurasin vierestä, kun joku emäntä veteli viiniä muovimukista keskellä päivää ja lateli puhelimeen parisuhdeneuvoja "jos se tykkäisi susta, ei se mollaisi sua, jätä se". Katselin ulos ja mietin viiniakan olevan oikeassa.

Helsingissä satoi. Minulla oli shortsit jalassa, sillä päätin loman alkaessa, etten todellakaan aio käyttää farkkuja koko lomalla. Luotin säätiedotukseen, joka lupasi aurinkoa myöhemmin iltapäivällä, vaikka kyllähän se ehkä vähän tyhmältä tuntui kulkea ilman lahkeita. Toisaalta en ollut paljoakaan ulkona, kun kävin syömässä ja loput vapaa-ajasta hengasin Rajalassa juttelemassa yhden myyjämiehen kanssa rungoista ja objektiiveista. Hipelöin 80D:tä ja pohdin milloin mahtaisi olla hyvä kohta hankkia uusi kamera.

Tarve ainakin olisi jo päätellen eilisistä kuvista. En tiedä mitä tein tuossa joku aika sitten oikein, kun kuvat olivat olevinaan teräviä ja eilisissä kuvissa terävää ei ole kuin HIFKin keskikentän Esa Terävä.

Helsingissä oli tosiaan eilen Veikkausliigaa ja kävin kuvaamassa. Ajattelin olevan hyvä idea käydä välillä puolueettomalla maaperällä kuvaamassa, jos osaisi taas seurata peliä, mutta sotasaaliiksi jäi nyt lähinnä tieto siitä, että kaikki ei ole kunnossa ja että jotain tarttis tehrä. Enkä siis tarkoita nyt HIFKiä vaan ihan tätä omaa kuvauskalustoa.

Tunnistatteko logon? Se on Laukkasen Rikun läppäri, jätkä ottaa superhyviä kuvia!!
Siinä Veikkausliigan markkinointijohtajan hommista Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry:n toimitusjohtajaksi siirtyvä Risto Oksanen taiteilemassa!
Jostain syystä nämä ennen matsia otetut kuvat onnistuivat ihan hyvin, mutta vastavaloon otetut ekan puoliajan räpsyistä oikeastaan yksikään ei ollut tarkka. En vaan pysty ymmärtämään. Ilmeisesti alkaa 70D:n kenno antamaan periksi, en enää keksi muuta.Mulla oli vaikka mitä kuvia loistavasta Sihvolan Pekasta ja KuPSin maalihaleista, mutta en mä voi niitä saattaa päivänvaloon. Tuo kuva Forssellista ja Väyrysestäkin on ihan samalla tavalla söheröä. Ärsyttää.

Helpommissa valo-olosuhteissa otetut toisen puoliajan kuvat olivat hitusen siedettävämpiä, mutta eivät nekään kaikki täydellisiä. Selkeästi tässä nyt jotenkin korostuu hämärä ja liike, eivätkä runko ja objektiivi jotenkin enää kykene siihen, mitä niiltä haluaisin. Perseestä tajuta tämä kesken kauden.
 Siellä sitä kuvaajakollegani on mukana maalihalissa, mäkin haluan tollasen!!Ekalla puoliajalla olin aika tylsistynyt muutenkin, koska KuPS oli kovempi ja lähes kaikki tapahtui just toisessa päädyssä. Siinä mielessä tämä puolueettoman maaperän testaus lähinnä vain vahvisti mun ihastusta erästä turkulaista palloseuraa kohtaan. Toisella puoliajalla HIFK väänsi sinnikkäästi ja Forssell laittoi pallon maaliin kerran, mutta siihen se sitten jäi.Matsin loputtua kävin vaihtamassa kuulumisia erään jalkapalloilijan vaimon kanssa (terkkuja!) ja siinä jutustellessa hipelöin hiuksiani jostain syystä. Tarrasin kiinni johonkin ja yhtäkkiä sormieni välissä oli mustakeltainen läski pörriäinen! Heitin sen maahan kun säikähdin ja samalla tunsin kuinka kaulaani pisti.

Mulla ei ollut mitään hajua, että mun tukassa pyöri joku mehiläinen!! Nyt illalla vasta muistin suihkuttaneeni kookokselta tuoksuvaa suolasuihketta latvoihin, senköhän perässä se eläin oli? En mä myöskään tiennyt mehiläisten pistävän, mutta tulipahan sekin nyt koettua. Voin kertoa, että yöllä ei pahemmin kylkeä ole käännetty sängyssä, kun sattui niin paljon.

Mua pistää aina joku, kun käyn Helsingissä kuvaamassa (olihan tää nyt jo toinen kerta kuitenkin!). Viime kesänä olin saanut kaupunkimoskiitot hyökkäämään ja mun reisissä oli kunnon syyhypaukurat monta päivää. Mitä tästä opimme? Jos kuvaamaan Helsinkiin, pitää jatkossa aina ottaa allergialääkkeet myös mukaan! Ei siis sillä, että olisin allerginen pörriäisille, mutta auttaahan ne aineet siihen syyhytykseen. Luin tosin yöllä, että ekakerralla ampiaisen pistosta ei välttämättä saa allergista reaktiota, mutta tokakerta voikin olla jo kohtalokas. Mistä näistä ikinä tietää.

Ei siis tosiaan ollut mikään paras keikka jalkapallon, kuvaamisen ja mehiläisten kannalta. Reissu noin muuten oli erittäin onnistunut, sillä sain viettää aikaa ihmisten kanssa, joita en useinkaan näe ja selvisi tosiaan se, että 70D Sigman lintubongariputken kanssa on nyt tiensä päässä. Jotain muuta on nyt keksittävä.

HIFK - KuPS 1-4

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti