sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

TPS - KPV 30.6.2017

Jaahas, TPS:n 95-vuotisjuhlaottelu! Sellainen matsi pelattiin perjantaina Veritaksella kello 19:22 alkaen. Pukukoodina oli mustavalkoista, joten niinpä edes kerran elämässä päätin kuvaajanakin tunnustaa väriä, kun se kerran seuran toive oli.

Mun piti pölähtää Veritakselle jo tosi ajoissa ihan juhlapäivän kunniaksi, mutta loppujen lopuksi en mitenkään hurjan aikaisin sinne asti päässyt. Silti sen verran aikaa jäi, että ehdin käydä ostamassa yläkerran outletista yhden pelipaidan ja vähän ihmettelemässä olisko mitään kuvattavaa.


Kyl maar kuvattavaa löytyikin. Yläorrella istuskelemassa olivat pian taas TPS:n paitaan takaisin pääsevä Valakarin Onni ja nilkkaansa paranteleva W. Peltola.

Itsekin siitä sitten painelin pienen kierroksen jälkeen alakerran kautta katsomon puolelle hetkeksi keräämään voimia ja katselemaan alkulämmittelyjä. Taidan tehdä tästä lämmittelyn tuijottelusta uuden perinteen, mitä sitä nyt pressissä ihmisille höpöttelemään.

Lämmittelyjen kuvaaminen käy itsellekin aina vähän lämmittelystä. Eivät olleet refleksit yhtään kohdallaan, kun Blunkka taas taituroi pallon kanssa ja minä yritin ikuistaa sitä muistikortille. Välillä puuttui puolet päästä ja jos oli koko pää, kuvasta puuttui pallo. On niitä parempiakin kuvauspäiviä siis ollut.Ennen matsin alkua TPS-legenda Tapio Harittu piti juhlapuheen ja Suomen maajoukkueen kapteenia Niklas Moisanderia haastateltiin myös. Siksi siis kuva hänestä kentän laidalla.

Yritin jälleen keksiä jotain järkevää lähestymistapaa joukkueiden kentälletuloon sekä tulipömpeleihin ja uskon nyt keksineeni jopa ihan toimivan jutun. Kukaan vaan ei ollut infonnut alussa olevan myös raketteja ja kannattajatkin vähän yllättivät. Mitä tästä opimme? Aina pitäisi urkkia selville mitä ottelutapahtumassa tulee tapahtumaan, jotta osaa sijoittua oikein. Niin perusasia, ettei tällaista saa möhliä, vaikka kuinka väsyttäisi raskaan työviikon jäljiltä.Katsomosta löytyi vähän Salon Palloilijoita ja heidät piti myös ikuistaa. Valitettavasti aiemmin mainitun W. Peltolan veli Santeri rajautui tästä kuvasta ulkopuolelle. Aina väärä kamera kädessä meikäläisellä 🙈

Tiedättekö muuten mikä tää matsi oli mulle itselle? Meinasin minäkin aivan unohtaa, kunnes torstaina tajusin tän matsin olevan TPS-KPV. KPV tarkoittaa sitä, että taas pyydystetään hyvää futiskuvaa KPV:n Timo Rauhalasta eli Tinkestä!! Projekti käynnistyi vuonna 2013 ja on jatkunut tähän asti. Kohta nähdään miten mun kävi perjantaina! Joko voidaan hyväksyä ja jatkossa kuvata ihan rauhassa vai vieläkö tarvii pyydystää?


Mitäs tuumaatte? Tässä heti matsin alussa otetussa kuvassa Tinkellä ei ole suu pahasti auki, kieli myös ihan suussa eikä muutenkaan mitään erikoisia ilmeitä. Koska Jakonen onnistuu kaikissa kuvissaan, uskon hänen taikansa yltäneen KPV:n puolustukseen.


Pukukoodina mustavalkoinen toi stadionille useita vanhoihin pelipaitoihin pukeutuneita ihmisiä. Se oli kivan näköistä! En tiedä yhtään miltä vuodelta tämä paita on, jonka löysin tauolle käppäillessäni, mutta hieno on Postin logo!


Toisella puoliajalla pääsin aurinkoon edes hetkeksi eikä tarvinnut niin paljon kirota omaa asuvalintaani. Leikkasin itselleni mustista farkuista shortsit iltaa varten nimittäin. Aurinko paistoi kuumasti, mutta tuuli aivan liikaa. Pelin alkaessa aurinko meni pilveen ja mun ekan puoliajan paikka oli muutenkin varjossa. Hrr.
Blunkka raivasi itselleen tien maalille asti, mutta ei valitettavasti saanut palloa maaliin asti, vaikka yritystä kyllä oli! Minäkään en onnistunut tarkentamaan oikein tätä seuraavaa kuvaa, mutta tavallaan siinä on taustalla sen verran tapahtumia, että päätin julkaista sen.Suunnaton pettymyksen määrä! Hyyrynen ja Juri vielä viimeistelevät tunnelman.

Lukuisista yrityksistä huolimatta palloa ei maaliin asti tässä ottelussa saanut kukaan. Se oli todella harmi, koska Tepsillä oli monta hyvää paikkaa ja Laurikaisenkin mukaan matsi oli hyvin viihdyttävä. Kannattaa vilkaista TPSTV:n kooste!

TPS - KPV 0-0

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti