sunnuntai 6. elokuuta 2017

IF Gnistan - TPS 4.8.2017

"Hei Janne! Miten se eteenpäin nyt Tepsi oikeen jatkuu?" huudahdin perjantai-iltana bussissa kotimatkalla Helsingistä Turkuun. Janne vastasi aloittamalla chantin nuotilleen oikein ja muut bussissa olijat liittyivät laulantaan "..hei, eteenpäin nyt Tepsi, voittoon jälleen kerran, taistellaan". Minä kuuntelin ja mietin miten tuo loppuosa ei vaan tartu mun päähän, vaikka olen sen niin monta kertaa matseissa kuullut. Ärsyttävää.

Olin perjantaina ensimmäistä kertaa TPS-kannattajien mukana hulinointireissulla. En tiennyt mitä odottaa heiltä, mutta ainakaan jalkani eivät näyttäneet tältä niin kuin 4 vuotta sitten erään toisen kannattajaryhmän reissun jälkeen. Ja koska kannatustoimintaan liittyy intternetissä niin pajon tahallista väärinymmärtämistä ja muuta paskaa: ei ollut kannattajaryhmän vika, että minä en pysynyt pyörän kanssa pystyssä silloin 4 vuotta sitten. Haluaisin myös kirjoittaa tähän leikkimielisesti jotain huoltoasemien polttamisesta (ei liity TPS-kannattajiin), mutta jätän nyt senkin tekemättä. Voin vain todeta reissun TPS-kannattajien kanssa olleen erittäin rauhallinen, mutta ehkä puolet siitä rauhallisuudesta johtui Gnistan-Tepsin lopputuloksesta. Voi myös olla, että turkulaiset jalkapallokannattajat ovat äärest fiksuu sakkii! Ainakin se bussiamme vartioinut poliisiauto täällä Turun päässä oli aika turha.

Ennen reissua kerkesi hyvin vetästä pienen burgeraterian Pikku-Torressa 😊Saavuimme Mustapekka Areenalle noin 10 minuuttia ennen matsin alkua. Kirmasimme kuvaajakollegan kanssa bussiamme vastaanottamaan tulleen järkkärin ohi pikaisesti. Kaikki sujui onneksi hyvin ja ehdimme ajoissa saamaan kamerat käsiimme ennen kuin tuomarit sekä pelaajat marssivat kentälle.


Olimme juuri puhuneet Tiinan kanssa bussissa siitä kuinka alkukesän pelit eivät ole onneksi jännittäneet samalla tavalla kuin ne kaikki viime syksynä. Tiina onnistui tartuttamaan muhun sellaisen pienen jännityksen tähän peliin, koska ovathan nämä kaikki tärkeitä voittaa.

Totesimme pelin jälkeen, ettei enää ikinä puhuta näistä jutuista ennen peliä. Kun jännittää matsia ja pelkää pahinta, ei siitä ainakaan mitään hyvää lopputulosta tule. Ekalla puoliajalla oli vähän yritystä, mutta toinen puoliaika oli niin tylsää kuvattavaa, että välillä teki mieli vain maata siellä kentän laidalla.

Tää Gnistanin kenttä tuntui vähän samanlaiselta kuvattavalta kuin Seinäjoen Keskuskenttä. Tosin siellä on katsomot sentään molemmilla puolilla kenttää ja kuvien taustat ovat sen myötä hieman parempia. Oulunkylässä oli tarjolla metsää, jotain tönöjä, aitaa ja sen pääkatsomon suuntaan taas ihan suora vastavalo. Voisikohan stadionsuunnittelussa kysyä joskus mielipidettä valokuvaajalta? 😉Onneksi nykyaikana some on tärkeä osa urheiluseuran elämää, jolloin luulisi kuvillakin olevan merkitystä. Veritas myös tuntuu aika hienolta tällaisen futisromantiikkatodellisuuden jälkeen. Kyl meil Turus onki hyvi nää hommat!


Hieno stadion, huonot taidekuvat ja ei-niin-suuri-stadion, hienot taidekuvat. Minulle ei ole selvinnyt kenen aurinkolasit, mutta tämä otos meni heittämällä nappiskuvien edelle.
Toisella puoliajalla ei tosiaan pahemmin ollut kuvattavaa. Palloa ei saatu hyökkäyspäähän niin nopeasti kuin normaalisti eikä se siellä myöskään tuntunut pysyvän. Yleensä Tepsin peleissä ei tylsiä hetkiä tule ja kuvata saa koko ajan. Tässä matsissa näkyi todella selvästi se, kun Nikke ja Jamppa puuttuivat molemmat.


Oulunkylästä ei saatu yhtään pistettä mukaan vaan ne kaikki jäivät Gnistanille. Ymmärrän voittoputken katkeavan joskus ja nyt se tuli tähän väliin. Toivon todella, että ensi viikolla Honkaa vastaan Veritaksella nähdään se sama TPS kuin viime viikolla OPSia vastaan ja tämä Gnistan-reissu oli vain joku epäonninen (vaikka Onni olikin kentällä) syrjähyppy.

Kotimatkalla ei kovin äänekästä ollut, mutta silti en jotenkin pystynyt keskittymään häviön ajatteluun vaan siirsin sen seuraavalle aamulle. Kun tarkistin sarjataulukon, totesin, ettei se nyt edes näytä niin pahalta kuin pelkäsin. Silti tästä ne taitaa ne kaikki jännitysmatsit sitten alkaa. Puuh. Voisko jo saada Waltsun takas kentälle tekemään maaleja?

Gnistan - TPS 1-0

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti