sunnuntai 27. elokuuta 2017

KPV - TPS 26.8.2017

Tiedättekö 7 seinähullua veljestä ja heidän taideteoksensa Nakit ja muusi? Minä tiedän nyt ja niin tietää tuo toinenkin, joka mun kanssa asuu, sillä ajoin hänet tänä aamuna sängystä ylös soittamalla youtubesta tuota biisiä. Myöhemmin päivällä olen kommentoinut lähes kaikkeen "nakit ja muusi".

Se on sellaista aina, kun lähtee reissuun kannattajien kanssa. Aina joku luritus soi päässä, joka paikka on mustelmilla tai kamera hajalla. Onneksi tällä kertaa näistä vain tuo ensimmäinen.

Mustelmat eilisen vierasreissun jälkeen ovat vain henkisiä. Tuntui jotenkin hemmetin kummalliselta lähteä aamulla Turusta bussilla käymään Kokkolassa. Vielä, kun Kokkolaan ajettiin täältä Seinäjoen kautta eli just sitä reittiä, jota olen suhannut itse autolla aika monta kertaa, kummallisuus vain kertaantui (asiaa ei auttaneet turkulaiset, jotka huudahtelivat "mä en tiedä missä me ollaan", kun itse olin ns. kartalla alusta loppuun asti). Lapuan jälkeen mietin, etten ole ajanut Kauhavan ja Härmän ohi 2,5 vuoteen. Entiset valtakuntani. Niin kertakaikkisen outoa. Yritin olla välittämättä, mutta siinä kohtaa, kun takapenkkiturkulaiset väittivät Jalasjärvellä pelattavan pesistä, oli pakko älähtää. En ole koskaan törmännyt missään Jalasjärven Jalakseen, mutta intternetin mukaan tällainen seura on olemassa ja siellä pelaa akat ykköspesistä ja juniorit futista.

Jouduin myös olemaan kuskimme navigaattori, kun piti pysähtyä Alahärmässä nostamaan rahaa. Kun lompsin bussista ulos, teki mieli mennä samantien takaisin, etten törmäisi kehenkään tuttuun kaikkien näiden vuosien jälkeen. Vessahätä ajoi silti meikäläisen vessaan vähin äänin, mutta sieltä kyllä luikin nopeasti takaisin bussiin. Etten törmäisi kehenkään tuttuun. Pikkuisen outoa ihmispelkoa? En edes ymmärrä miksi.

Kuitenkaan Kokkolassa tuttuihin törmääminen ei haitannut yhtään. Siellä oli Tinke suu auki jopa joukkuekuvassa (no okei nätti hymy jätkällä!) ja jo perinteeksi muodostunut "miten pystyin TAAS unohtamaan, että Sipiläkin pelaa täällä".

TPS:n ja KPV:n taistelu kärkipaikasta aiheutti sen sortin vakavoitumisen, etten voinut enää yrittää pyydystää Tinkestä hyvää futiskuvaa. Oli pakko keskittyä olennaiseen ja kuvata vain Tepsiä.


Kannattajien mukana kulkemisessa on se aina jännittävin osuus, että kuinka paljon ennen matsia saavutaan paikalle ja että pitääkö juosta toiselle puolen kenttää kentän läpi vai riittääkö ihan normaali ripeä askeltaminen kentän vierustoja pitkin. Tällä kertaa olimme pelipaikalla todella ajoissa! Ehdin jopa käydä vessassa ennen matsia melkein. Kuulin vessakoppiin, kun tuomari vingutti pilliä ja kaivoin kameraa laukusta juuri, kun pelaajat olivat kävelleet kentälle.

Se vessareissukin oli vähän erikoinen henkisesti. Kun tartuin kahvaan, tajusin olleeni siellä ennenkin. Vessan vallitseva oranssi muistutti mua siitä kuinka olen joskus aiemmin nenä punaisena tuijottanut itseäni peilistä ja tarkistanut onko kajalit vielä paikoillaan, mutta silti en muistanut tilannetta kunnolla. Ymmärrän toki alkoholilla olleen osuutta asiaan, sillä se aikaisempi kerta tuolla on sattunut erään toisen jalkapalloseuran kannattajien mukana ja silloin en vielä kuvannut futista. Silloin vain lakkasin kynsiä kannattajakatsomossa.Valitsin kuvauspaikakseni tällä kertaa ensin päädyn, vaikka siitä ei saanut katsomoa kunnolla taustalle. Kalja-aition ukkeleitten huudot kyllä kuuli tosi hyvin ja päätinkin vaihtaa kesken puoliajan kentän toiselle puolelle. Osittain siksi, että pystyisin keskittymään paremmin ja osittain siksi, että tausta olisi parempi.

Katsomohuuteluthan ovat lähtökohtaisesti kaikkien urheilutapahtumien suola. Silloin, kun se huutelu tukee omia ajatuksia, se on yleensä tosi hauskaa ja kun se tulee "vihollisjoukkueen" fanittajilta, se tietysti vain ärsyttää. Ja kun Kokkolassa oltiin, sedillä oli paljon asiaa Ärtsille ja muille. Niinpä tosiaan puoliajan loppupuolella vaihdoin paikkaa ja vapauduin taustamelusta.Toiselta puolen kenttää näki täyden katsomon ja tuli taas jotenkin sellainen saarikenttämäinen fiilis. Katsomo täynnä ja pieni kylä, vaikka onhan Kokkola toki kaupunki. Mietin olisiko katsomo silti ollut täynnä, vaikka katsomopaikkoja olisi enemmän? Selkäni takana ollut kattamaton puoli ei ollut täynnä, mutta paremmalla kelillä olisi voinut olla?

Tepsikannattajat oli aidattu tarkasti yhteen nurkkaan. Aikoinaan hulttio-Klopit saivat kannattaa Kokkolassa hieman vapaammin, vaikkakin järkkäreitä kuhisi edessä silloin ihan tarpeeksi.
KPV yllätti ekan puoliajan alussa totaalisesti ja pallo vieri Viscosin selän taakse 2 kertaa. Yäk. Kamalaa katsottavaa tuollainen toiminta. KPV oli muutenkin vaarallinen. Kokkolassa oli kylmä, mutta ei sen pitäisi jäädyttää mustavalkoisia niin pahasti. Onneksi tepsijätkät siitä sitten alkoivat vähitellen lämmetä ja niin se pallo vieri KPV:n maalivahdin selän taakse myös. Onni sen sinne laittoi, vaikka kuulutettiin, jotta Blunkka.

Toivo paremmasta lopputuloksesta jäi elämään, enkä tauolla jäänyt sen enempää spekuloimaan kuvaajakollegani kanssa peliä vaan mietin kuvaisinko ensin nappikset vai hakisinko vettä. Lopulta tein logistisesti hieman tyhmästi sillä tavalla, että jouduin suhaamaan maalin takaa miljoona (ainakin 4) kertaa, mikä ei ole fiksua tauolla, kun pelaajat lämmittelevät pommittamalla maalia palloilla, joista osa osuu maaliin ja osa maalin taakse. Täysiä.

Sain nappiskuvan ja vettä kaikesta huolimatta. Olin tyytyväinen.Toiselle puoliajalle virittäydyin odottavin tunnelmin. Halusin uskoa voittoon, mutta kukapa tepsimielinen ei olisi halunnut?

Onnille suotiin taas potkaistavaksi yksi pilikku, mutta tällä kertaa hän ei hämännyt maalivahtia, mikä tietysti harmitti. Sitten siinä suhasi sekä KPV että TPS kenttää edestakaisin, kunnes kaikista keskikentän söpöistä blondeista söpöin sai pallon jalkoihinsa ja kiskaisi sen maaliin.
Kun bussissa kävin jälkikäteen näitä kuvia läpi, olisin halunnut olla kuin omaa takajalkaansa jälttäävä hyeena Leijonakuninkaasta, koska miten voin sössiä sen maailman ainoan hetken, jota ei saisi sössiä? Se, kun Blunkka potkaisee pallon maaliin, on mun filmirullalla epäterävää paskaa. Ärsyttää vieläkin niin paljon, etten todellakaan voi leijua pilvissä kuvaamisen suhteen ennen kuin Blunkka tekee uudestaan maalin ja saan siitä ihan oikean kuvan. Argh!! Että olis vissiin paree tehdä uudestaan maali heti ensi viikolla, vaikka mitäs sillä on väliä joudunko mä menemään itteeni ja miettimään pitäisikö kuvaamiseen keskittyä kunnolla kenties.

Oikeasti mä kyllä keskityin. Näin jätkän juoksevan pallon kanssa ja tiesin sen tilanteen olevan just se juttu, mutta kuten sanoin Fanseatin haastattelussakin: Blunkan ympärillä juoksee aina porukkaa niin paljon, että siitä on vaikea saada kuvaa. Voisitteko jalkapalloilijat antaa keskikenttäjätkän juosta vapaasti missä tykkää ja mennä pois sen edestä, että saan kuvia? 😉 Todellisuudessa en oikein tiedä tästä tilanteesta mitä tapahtui, oliko siinä muita ihmisiä vai heilahdinko vain itse. Veikkaan jälkimmäistä.

Peli päättyi lopulta 2-2. Se oli ihan hyvä ratkaisu, vaikka tietysti voittokin olisi maistunut. Nyt kaikki on edelleen auki ja jokainen tuleva matsi tärkeä. Seuraavaksi TPS pelaa perjantaina AC Oulua vastaan ja KPV Honkaa vastaan sunnuntaina vieraissa.

Kaksi sanaa tähän loppuun: nakit ja muusi.

KPV - TPS 2-2

4 kommenttia :

 1. Et ehkä ehtinyt kokea sitä aikaa kun nakit ja muusi soi jatkuvasti YLEllä radiossa. Keittiöteemoja radiossa sivusi taajaan myös Markku Into hitillään "keitä keitä kahvinkeitin". Ihan hyvä etteivät nuo enää soi aivan niin usein. Vaikka eipä tämä radioasemien nykymusiikki yleensä sen suurempaa asiaa sisällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä en oikeen oo koskaan hirveesti kuunnellu Ylen kanavia 😊 Oon oikeastaan muutenkin ollu huono radioihminen, mutta nykyään mulla on töissä radio aika usein päällä 😊

   Poista
 2. "Keskikentän söpöistä blondeista söpöin" 😁 vaadin pian uutta maalia ja kunnon tuuletuksella ja sulle teräviä kuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😁 No mut.. 😂 Vaikkei edes maaliakaan, tulis vaan teräviä kuvia!! Musta alkaa tuntua et toi runko rupee olee aika väsyny 😛

   Poista