keskiviikko 16. elokuuta 2017

Kun aloitin futiskuvauksen

Kun kirjoitin eilen postausta ja jo kolmannen kerran viikon sisään otin esiin vuoden 2013, sain ihan huikean postausidean!! Tähän myös liittyy sunnuntainen keskustelu, jossa olin ärsyttävä "mun ekat futiskuvat on mun vanhassa blogissa, jota te ette muuten pääse lukemaan". Enpäs ole ärsyttävä enää vaan kokosin tähän postaukseen otteita mun vuoden 2013 blogipostauksista! Se on se vuosi, kun aloin kuvata jalkapalloa. Kun elämässä oli SJK, saliharrastus, hevosia ja lukemattomia mochaccinoja Hannaticin kanssa. Olin myös silloin paljon hauskempi kirjoittaja kuin nyt 😉

2.6.2013:
Nyt on tämän pesispitäjän tytön käynyt huonosti. Pahaa aavistamatta mentiin tuossa fanittamaan SJK:n futispeliä.. Katsomossa oli ihan erilainen tunnelma kuin joskus aikaisempina vuosina. Siellä oli tunnelma. Siellä oli kannustusta. Jotain, mitä en oo Saarikentän jälkeen nähnyt missään.. Tiedän, 2 eri lajia, mutta kuitenkin.

Vihdoinkin seinäjokiset ovat heränneet!

Peliä oli ihan mahtavaa seurata tuollaisessa joukossa, jossa muutkin olivat mukana kuin pelkästään Klopit.

Lisäksi peli itsessään oli loistavaa seurattavaa. Pääsin näkemään yhden niin loistavan suorituksen, että olin vaan yhtä hymyä ja sen jälkeen "wow". Moose kikkaili yksinään pallon maaliin hassutellen matkan varrella enkä ole koskaan nähnyt moista livenä futispelissä.

..vähän samaa olen kirjoitellut parista edellisestä Tepsin pelistä. Turkulainen futiskansa on ihan samalla tavalla jotenkin herännyt vihdoin!

Mun eka futiskuvauskerta oli siinä mielessä vähän huono, että tein sen kipeänä. Uskon nykyään paljon enemmän intuitioon ja tämä tarina kyllä saa mut epäilemään sitä vähän. Jos olisin tuolloin jäänyt kotiin sairastamaan, olisiko musta ikinä tullut futiskuvaajaa?

20.6.2013:
Mun kropan mielestä mun olisi kuulunut taas sairastaa, mutta mun mielestä mä en oikeen ehtinyt. Heräsin eilen keskellä yötä kurkku ihan hirvittävän kipeänä, mutta useimmiten väärissä kohdissa tunnollinen kun olen, niin menin töihin. Kun mulla nyt vaan sattu olemaan illan futispeli mielessä ja jos olisin jäänyt aamulla kotiin, niin enpä mä olisi voinut illalla huidella menemään pitkin kyliä. Näin ei sitten oikeasti saa tehdä, ettäs tiedätte lapset ja aikuiset.

Mä ihan aidosti halusin nähdä sen pelin, koska viime kerralla se oli niin siistiä fanitettavaa. Sitten vahingossa mua pyydettiin kuvaamaan se koko peli, kun Kloppien vakkarikuvaaja ei päässyt paikalle. Ilmotin Larille, että tuun mä edes Kamsin palkitsemisen kuvaamaan ja kattelen sitten jaksanko olla kaikki 2 kertaa 45 minuuttia.

En olis oikeasti jaksanu, mutta olin. Niinkään ei saa tehdä, ettäs tiedätte.

IMG_8750-001

Sairastuin tuolloin muuten ensimmäiseen korvatulehdukseen ja sen seurauksena puhun tokkurasta seuraavassa kappaleessa. Se tulehdus oli aika kova, tärykalvo puhkesi ja kaikkea. Ja koska vielä heinäkuussakin heikotti, googletin, että tällaiset tulehdukset saattaa viedä voimat useammaksi viikoksi. Ei kannattaisi aikuisena sairastella.

14.7.2013:
Pelin jälkeen pyörähin kotona käsittelemässä nuo kuvat ja sitten taas tangokansan sekaan. Kävin kahvittelemassa vähän, koska oli niin tokkurainen olo ja myöhemmin, kun olin menossa kotiin, törmäsinkin yhteen tuttuun torilla ja menin sen perässä baariin. Kyllästyin joskus ja otin toisen yrityksen päästä kotiin torin kautta, mutta yritykseksi sekin jäi, kun törmäsin taas tuttuun ja menin sen perässä toiseen baariin. Kyllä mä sitten lopulta pääsin kotiin asti, kun menin suosiolla ihan katua pitkin ja jätin torin rauhaan..
IMG_0797-1
Ajattelin vuonna 2013 olevani vähän läski

Seuraavaksi seuraa tunnustus, joka on kyllä aika kyseenalainen. Koko asia on aika kyseenalainen. Mutta mikäpä minä olisin bloggaajana ellen vähän antaisi itsestäni?

28.7.2013:
Seuraavia kuvaustilaisuuksia odotellessa. Ei ehkä mukavempaa kohdetta kyllä voisi olla kuvausharrastuksessa kuin kuumat futislihat kuumina kesäpäivinä. Onneksi näitä pelejä on vielä jäljellä.. Ja onneksi meillä on talvella futsal ♥
Juuh elikkäs, vuonna 2013 jalkapalloilijat olivat futislihoja. 😂  On ne kyllä vieläkin, mutta käytän tuota termiä heistä ehkä kerran vuodessa enää. Selitys tähän velttouteen: aikojen alussa, kun oli vain pesäpallo ja pyhä Saarikenttä, ystäväni nimitys pesäpalloilijoista saattoi olla jokin liha-yhdyssana. Siitä minä sitten mistään mitään tietämättömänä naishenkilönä sovelsin saman termin jalkapalloon. Siinä vaiheessa, kun tämä homma muuttui vakavaksi ja ihmiset kävivät lukemassa matsipostauksiani, tajusin, etten voi kirjoittaa futareista lihoina. Loppuun lisätunnustus: kyllä, jalkapalloilijat ovat usein aika kuumia, mutta kuitenkin ihan ihmisiä. En minäkään ehkä haluaisi olla futiskuvaajaliha. Kuulostaa jotenkin läskiltä.

IMG_2080-41

19.8.2013:
Menin tosiaan tuossa joskus sanomaan ääneen tavoitteestani saada eräästä jalkapalloilistaja hyvä kuva ja eilen mulla oli siihen suoritukseen paikkoja enemmän kuin vastustajalla maalipaikkoja.

IMG_5872-6

Ja niin alkoi projekti nimeltään Tinkestä hyvä futiskuva.

15.9.2013:
En enää ikinä kuvaisi syksyistä urheilua millään 4 vuotta vanhalla rungolla ja 4-5.6 -aukkoisella zoomilla. Nuo mun uudet välineet ovat varmaan parhaita asioita mitä omistan. Edes Vagabondin ylipolvensaappaat eivät pärjää tässä kisassa. Tosin se vedenkeitin on kyllä edelleen kova vastus

Niin. Nythän mun 70D on 4 vuotta vanha ihan pian. Linssin aukko sentään on 2.8 parhaimmillaan, että se sentään pelastaa mun tän syksyn. Vedenkeitin oli ja on tärkeä, koska oon ollut aikamoinen teeholisti ennen kuin opin juomaan kahvia.

IMG_6570-1

IMG_6775-1

Blogi oli kyllä ihan järkyttävän päiväkirjamainen tuolloin, vaikka onhan se tavallaan vieläkin. En silti enää kuvaa päivittäin enkä mä nyt ihan kaikkea tietenkään kerro, eikä sillä, että mulla edes olisi niin jännittävä elämä. En vuonna 2013 hirveästi analysoinut pelejä, koska en oikeastaan ymmärtänyt niistä mitään. Eniten on harmittanut, kun vuonna 2014 en kuvannut kovinkaan paljon jalkapalloa ja olen missannut SJK-Tepsin. Siksi Tepsin kuuluukin palata takaisin Veikkausliigaan, että saadaan meikäläinen ihan sekaisin SJK-Tepsillä ja TPS-SJK:lla. Kerron nimittäin huomenna lisää miltä se SJK tuntuu nykyään!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti