maanantai 7. elokuuta 2017

Miten selvitä loman jälkeisestä ensimmäisestä työpäivästä

Paluu arkeen on nyt sitten suoritettu. Tästä se lähtee, aikaiset nukkumaanmenot ja kaikki muukin säännöllisyys! Ei tämä arki niin pahalta tunnu sittenkään!

Tässä mun vinkkivitoset miten selvitä loman jälkeisestä ensimmäisestä työpäivästä:1. Katso jo edellisenä iltana kaikki ne tavarat valmiiksi, mitä pitää muistaa aamulla. Itselläni oli työavaimet hukassa vielä tänä aamuna, mutta kyllä ne onneksi lopulta löytyivät sieltä mihin olin ne loman alkaessa laittanut eli käsilaukusta. Auton avaimet kannattaa myös paikallistaa, mikäli sellaisella menopelillä rällää työmatkat. Työpuhelimen suosittelen laittamaan laukkuun valmiiksi myös. Ensimmäisen päivän asukin kannattaa miettiä jo edellisenä iltana, ettei aamulla tule kiire vaatteiden takia.


2. Jos töihin kulkee autolla, kannattaa auto tankata edellisenä päivänä. Itse tankkasin lauantaina muistaakseni ja kiitin itseäni tänään siitä, sillä en todellakaan olisi tänään halunnut ensimmäisenä ajaa tankin kautta.

3. Työmaalla selvitä sähköpostit (mikäli kerkeät, itselläni on työ, joka ei tuki postilaatikkoa) ja sitten tartu töihin rohkeasti, vaikka se vähän varovaista alkuun saattaakin olla. Kaikki muut kyllä ymmärtävät lomalta palaavien tuskan, jopa asiakkaat! Älä turhaan pelkää tunnetta siitä, ettet olisi lomalla koskaan ollutkaan, koska viimeistään toisena päivänä se tulee kuitenkin (tämä ei edes ole vitsi, vaikka siltä kuulostaakin).4. Mikäli ajatus farkuista ahdistaa, hanki rennot toimistohousut tai pukeudu hameeseen, kun kesää on kuitenkin vielä jäljellä. Itse hommasin täydelliset toimistopöksyt juuri ja aion niistä erikseen kirjoittaa postauksen myöhemmin!! Ei enää farkkuja!

5. Älä vaadi ylipäätään liikaa itseltäsi ensimmäisenä päivänä, etenkään väsyneenä. Työpäivän jälkeen on lupa ottaa rennosti, lukea intternettiä hetki sohvalla esimerkiksi ja käydä ulkona vähän kävelemässä. Sitten sitä kuitenkin menee aikaisemmin nukkumaan kuin edellisenä iltana ja toinen arkipäivä meneekin jo enemmän rutiinilla!


Joko siellä on lomalta paluut suoritettu vai vieläkö on edessä päin?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti