tiistai 15. elokuuta 2017

Peimari UTD - MuSa 12.8.2017

Noniin, palataanpa vielä hetkeksi viikonloppuun ja tällä kertaa lauantaipäivään. Kävin tosiaan Sauvossa ihan vain, koska EOM-lehti ja siinä kyljessä kuvasin kakkosdivaria Peimari United - Musan Salama.

Sauvo on sellainen pieni Vimpelin kokoinen (asukasluvultaan) kunta 30 kilometrin päässä Turusta, jossa en tosiaan ollut aiemmin ikinä käynyt. Peimari UTD sen sijaan oli jo tuttu, sillä kävin keväällä kuvaamassa heidän koutsiaan Diogoa juurikin EOM-lehteen. Kävin silloin kuvauskeikalla heidän toisella kotikentällään Paimiossa, siksi siis Sauvo ei ollut tullut tutuksi. MuSaa olin kuvannut aiemmin tänä vuonna huhtikuussa, tai siis sen verran mitä nyt ovat osuneet samoihin kuviin kotijoukkueen kanssa.

Kakkosdivarissa mennään siinä kohtaa nyt, että MuSa johtaa ja SalPa on toisena. Peimari UTD löytyy sarjataulukosta hieman alempaa.

Sauvolaiset tuntuivat olevan yhtä innoissaan jalkapallosta kuin vimpeliläiset pesiksestä. Se välittyi vain jotenkin kaikesta. Kenttä ja katsomot ovat ihan viimeisen päälle, löytyy aitioita, fanikauppa, omat kuvausliivit sekä aitojen sisäpuolella että ulkopuolella pörränneillä ihmisillä oli lähes kaikilla jotain Peimari UTD:n fanikamaa päällään. Kaljateltan kuulutettiin olevan auki vielä puoli tuntia matsin jälkeen, joten kenenkään ei tarvinnut kiireessä ryystää sitä viimeistä tuopillista vaan sai rauhassa nauttia kesästä ja jalkapallosta. Huomiona tähän: tämä oli ihan päinvastainen lähestymistapa kuin eräällä toisella paikkakunnalla, jossa olin kuvaamassa ihan hiljattain. Siellä toisella paikkakunnalla ilmoitettiin ennen matsin loppumista, että kioski menee kiinni ihan kohta. Sauvolaisten bisnesvainulle tässä kohtaa iso peukku!

Matsin kuvaamisesta en tällä kertaa itse ollut ihan hurjan innoissani, vaikka otinkin sen sellaisena pienenä rentoutumisena "kun on puolueeton". Loppujen lopuksi tämä mun puolueettomuushöpinä taitaa olla ihan täyttä paskaa joskus, sillä ihan kaikesta huolimatta tarvitsen sen jonkun pienen motivaation siihen touhuun. Ehkä se puolueettomuus toimii silloin, kun osaa valita kuvauspäädyn oikein, mutta lauantaina meni pieleen. En jotenkin halunnut kuvata porilaisia, joten valitsin peimarit ja olin jo melkein nukahtanut aitaa vasten, mutta sitten takaa kuului iloinen "Hei Mari!" ja heräsin taas.  En oikein osannut odottaa törmääväni tuttuihin tuossa matsissa, heh. Välillä tosin takaa joku kannusti "Peimari!" ja luulin silloinkin jonkun huutavan "Hei Mari!".


Tosiaan, MuSa vei kotijoukkuetta kuin pässiä narussa ensimmäisen puoliajan, vaikka Peimari UTD yhden maalin saikin lopulta tehtyä. Minä olin kai yhtä epävireessä kuin kentällä olijat, joten kuvia tällä kertaa vähemmän, mutta toisaalta kuvakulmat ovat kyllä sitä entistä meikäläistä, vuoden 2013 Hietalaa. Johtuu todennäköisesti siitä, että istuin maassa ihan kuin silloin ennen vanhaan.


Tauolla vähän makkaraa! Kyllä jotenkin makkaran syöminen vaan kuuluu onnistuneisiin urheilutapahtumiin.

Toisella puoliajalla alkoi sataa enemmän ja kun ukkonen alkoi jyristä, minä poistuin katsomon puolelle. Ehkä kesken luovuttaminenkin kertoo siitä, ettei ollut ihan kaikki paukut meikäläisellä mukana tässä pelissä. En nimittäin muista, että olisin koskaan ennen jättänyt kuvaamista kesken paitsi kerran Tammelassa vuonna 2013, kun suljin meni rikki kamerasta.

Olosuhteiden ja hyvän kohtelun perusteella voisin ehkä palata joskus kuvaamaan Sauvoon, mutta Peimarin poikien on kyllä pakko vähän treenata lisää sitä varten. Musta on alkanut kai tulla hieman nirso jalkapallon suhteen, mutta niinhän kaikki muutkin lajia seuraavat ovat. Lauantain matsi tuntui keskeytyvän koko ajan johonkin tai sitten syötöt karkasivat vastustajalle ja se tekee pelistä tylsän. Paitsi jos kannattaa just niitä toisia, jotka ryöstää sen pallon itselleen. Jalkapallossa on siis selkeästi aina kaksi puolta, joten ehkä unohdetaan se puolueettomuus-pölinä? Ei se vaan toimi enää yhtään. Ja jos kuvaan, pitää tietää mitä tai ketä kuvaan.

Peimari UTD - MuSa 1-2

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti