sunnuntai 20. elokuuta 2017

TPS-EIF 18.8.2017

Sen lisäksi, että perjantai kosketti Turkua ja koko maailmaa, Turussa pelattiin ykkösdivarin matsi TPS-EIF. Saavuin paikalle juuri, kun joukkueiden koutsit ja otteludelegaatti Jouni Hyytiä kerääntyivät Veritaksen pihaan neuvottelemaan pelataanko koko matsia Turussa juuri tapahtuneen puukotustilanteen takia. Loikin vikkelään Veritaksen sisuksiin, jossa aina kaikesta naljaileva järkkäri pääsi vihdoin toteuttamaan sen, mistä aina uhkailee eli tutkimaan mun kamat. Ilmekään ei värähtänyt, vaikka tuohon mun kuvausretkisäkkiin on jostain syystä eksynyt mm. vanha tyynyliina sekä tuliterät stringit.

Tunnelma käytävässä oli vakava. Ei tiedetty tapahtuneesta vielä paljoakaan ja oltiin vain netin huhupuheiden armoilla. Luultiin, että tekijöitä oli monta ja että heitä ei oltu vielä saatu kaikkia kiinni. Otteludelegaatti ilmoitti kuitenkin onneksi, että matsi pelataan. Olisi ollut ihan uskomatonta, jos TPS-EIF olisi taas peruttu tai keskeytetty!

Omatkin ajatukset olivat äärimmäisen ristiriitaiset. Tunsin pelkoa hieman, mutta toisaalta koin oloni turvalliseksi tuttujen ihmisten ja järjestyksenvalvojien ympäröimänä. Oli ehdottoman tärkeää, että tällaisena päivänä kaikkien kassit tutkittiin, myös meidän, jotka edustimme mediaa. Järkkäreitä oli kutsuttu lisää töihin turvallisuuden vuoksi ja tauolla näin poliisienkin seisoskelevan yläkerrassa. Tauolla vasta kuulin tekijöitä olleen vain yhden ja hänethän oli poliisi napannut kolmessa minuutissa kiinni.

Ennen kuin mitään oli vielä sattunut ja koko maailma oli vielä raiteillaan, minä puuhastelin kotona naamani paikoilleen ja lähdin sen jälkeen pikaisesti käymään eräässä lettisalongissa, jossa tähän lyhyeen tukkaani taiteiltiin 2 hollantilaista lettiä. Siitä tuli oikein näppärä kuvauskampaus! Toisella puoliajalla kaiken sateen keskellä mietin kuinka hyviä tällaiset lettikampaukset ovat kuvaushommiin. Ei tarvinnut poimia hiuksia linssin edestä häiritsemästä.


Veritaksella törkkäsin kameran yhden katsomon puolella henganneen viattoman siviilin käsiin ja käskin tarkentaa päähän. En tiedä oliko hän koskaan käsitellyt järjestelmäkameraa, mutta yllä olevan kuvan nähdessäni oli pakko hymyillä, koska suoritus meni ihan nappiin! Kuvasta erottaa mun takaraivon ja ne letit ja mikä parasta: kuvaa ei tarvinut suoristaa ollenkaan! Perfect!
Lippu ei Veritaksella ollut puolitangossa pelkästään Turun tapahtumien vuoksi vaan jo varhain aamulla oli kuultu koko Suomen jalkapallokansaa koskeva surullinen uutinen. Pertti Alaja oli kuollut.

Hiljaisen hetken jälkeen valuin toiseen päätyyn ja jäin tällä kertaa kuvaamaan lähemmäs katsomoa, paikalle, jossa en koskaan kuvaa. Nyt sattui vain olemaan hyvä keli jäädä siihen, kun satoi eikä tarvinnut miettiä varjoja.


Ekalla puoliajalla nauratti, kun lähes kaikki kuvat olivat Mettälän Ilarista. En ole koko kaudella kuvannut Ilua kovinkaan paljon ja nyt sitten koko rahan edestä.


Tauon jälkeen olin kävelemässä toisen päädyn kautta sille laidalle, jossa mä aurinkoisina päivinä olen yleensä kuvannut, kunnes tajusin, etten nyt voi kuvata siellä. Haluan toisella puoliajalla tietysti aina eri laitahyökkääjän kuviin kuin ensimmäisellä puoliajalla.


Tosin jännästi se Ilu kuitenkin näissäkin.. 🙊 Seuraavassa kuvassa pakollinen Olli Jalli -otos.
Yritin tässä miettiä mitä mä muistan ekasta puoliajasta, mutta aika heikkoa on. Sen muistan, kun jossain kohtaa EIF vei palloa ja toivoin TPS:n saavan otteen pelistä.

Toisella puoliajalla se ote alkoi löytyä ja niinpä Hyyrynen pisti pallon maaliin.Kentällä näkyi kaikenlaisia liukuja ja muuta keppostelua, joista osa johti kortteihin ja osa ei. Lujaa näkyi menevän, varsinainen vesiliukumäki ilmeisesti tuo kenttä sadekelillä. Näin, kun nenäni edessä Ääritalo lensi komeassa kaaressa yhden vihreävaatteisen veijarin toimesta ja sen, kun Rähmönen kirosi ihan tosissaan pidellen reisipalaansa. Tepsin kannalta paras näistä oli kuitenkin se, jossa Peräaho kaadettiin ja pääsin näkemään miten ammattilaiset hoitaa rankkarihommat.


EIFin maalivahtia rankkaritilanne ainakin jännitti ihan kiitettävästi..


Ja oli se Onninkin ilme ennen potkaisua mielenkiintoinen, mutta ihan suotta, kun jätkä potkaisi pallon hienosti maaliin! Paljon lujempaa kuin meikäläisen rankkarit 😉😄


Sitten tuo turkoosilla jopolla ajeleva perjantaina 18 vuotta täyttänyt sankari vielä kääntyi tuulettamaan niin, että sain kokonaisen kuvasarjan 😃 Mulla ei ollut mitään etukäteistietoa tästä! Viimekerran jäljiltä mulle heitettiin futisforumilla, että mun pitää joskus mennä mukaan maalihaliin, koska silloin voisi saada erilaisia kuvia, mutta ei mun enää tarvitse, kun sain tällaisen tuuletuksen!

Seuraava Onnin tuuletus meni sitten taas Reposelle 😊
..ja kolmas suoraan Hyyryselle..TPS todella masensi EIFin maalivahdin. Onni jekutti häntä 3 kertaa. Knallitempun veroinen suoritus! Taisin muuten ihan tässä vähän aikaa sitten nostaa vuoden takaisen kuvan facessa seinälleni ja todeta, ettei ole pahemmin knallia näkynyt tällä kaudella.Huomasitteko muuten kuka näistä kuvista puuttuu? Ei yhtään kuvaa Jakosesta!!

Tämän voiton myötä TPS meni sarjan kärkeen ja koska eilen Honka ja Haka pelasivat tasan, TPS pysyi sarjakärkenä edelleen. Tänään KPV on voittanut GrIFKin ja siten on tasapisteissä Tepsin kanssa kärjessä.

Materialistisesta näkökulmasta perjantaina nähtiin sekä voitto että häviö. Voitto: naamani pysyi paikoillaan kuin tauti Clarinsin kiinnityssuihkeen (adlink) ansiosta, jonka sain joululahjaksi ystäviltäni. Häviö: huomasin pressissä tavaroita pakatessani 70D:stä tippuneen yhden osan. Onneksi huoltajasetä Tapa pelasti jälleen (ei ollut eka kerta meitsin pelastustehtävissä!) ja sain ensiapuna kopista jesaria tuohon yhteen kohtaan, jonka virallista nimeä en tiedä. Siis se kiekko, josta valitaan kuvaako manuaalilla vai Av:lla esimerkiksi. Teippasin sen ja päätin, että tuolla rungolla ei enää ikinä kuvata muulla kuin manuaalilla.

Joko on paikka Kokkolan reissuun varattu?

TPS - EIF 4-0

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti