sunnuntai 13. elokuuta 2017

TPS - FC Honka 11.8.2017

Perjantaina Turussa pelattiin kuuma jalkapallomatsi TPS - FC Honka. Olisin voinut jännittää peliä etukäteen sen tärkeyden takia, mutten pystynyt, sillä mulla oli muuta jännitettävää. Mua pyydettiin Fanseatin taukohaastatteluun saatesanoin "sä kun olet niin kova puhumaan.." ja mä mietin, että älkää pliis kysykö multa mitään mikä liittyy jalkapalloon. Jos antaisin asiantuntijalausuntoja futiksesta, se saattaisi nostaa karvat pystyyn ruudun toisella puolen 😂 Vaikka mistä sitä tietää! Mikään ei muutu, jos kukaan ei suutu 😉

Ennen peliä EOM-miehet Muttilainen ja Karinti olivat myös paikalla tekemässä podcastia ja minä hengailin siinä välittömässä läheisyydessä jonkun aikaa. Lopulta karkasin juomaan rauhoittavaa teetä, vaikka kahvia olisi tehnyt mieli, mutta se vain olisi tärisyttänyt lisää.

Se teen juominen kesti aika pitkään, sillä huomasin kentällä hienoja asetelmia ja karkasin kuvaamaan. Oli kuulemma vartti aikaa ennen kuin joukkueet tulevat lämmittelemään. Tiedättekö, että mä en ole koskaan kävellyt millään niin hyvällä nurmikolla kuin tuo Veritaksen? En edes liioittele, kun puhun sametista. Se vain on. Se on niin pehmeä ja ihana, että melkein toivoisi jalkapalloa pelattavan ilman nappiksia. (Turun kaupunki: ETTE KOSKAAN VEDÄ TUON PÄÄLLE TEKONURMEA ja joko on uudet valot tilattu Kupittaa vitoselle??)

Enkä minä sitä teetä saanut juotua kentän testaamisenkaan jälkeen, koska keksin, että voisin pyllistellä käytävässä ja kuvata pelaajien nappiksia, kun he kävelevät pukukopista kentälle. Ja sen jälkeen piti jutella mun Fanseat-haastattelijan kanssa ja sitten Tamminen huuteli, että jotain paitaa pitää mennä katsomaan pressiin (Vimpelin Veto!!)..

Kun pelaajat olivat lopettelemassa lämmittelyitään, kulautin rauhoitusteen kurkusta alas lopulta ja lähdin haastattelemaan erästä rouvaa, jonka kanssa olin sopinut saattaja-kaapolaisten kuvaamisesta. Sain siis matsin alkuun pari eri tehtävää suoritettua, sitten oli vielä 2 jäljellä....joista toinen oli se haastattelu. Mä en taida muistaa tuosta ensimmäisestä puoliajasta oikein mitään. Yritin kuvata, mutta kuten näkyy, ei montaakaan pelitilannekuvaa tullut otettua. Tai sitten niitä tilanteita ei ollut? Eka puoliaika oli vähän sellaista "ei TPS, ette päästä sitä Honkaa sinne, ottakaa se pallo jo pois ja tulkaa tänne päin".

Kun pelikellossa oli jotain 42 minuuttia, olin valmis jo karkaamaan paikalta, höhö! Tuomarin vihellettyä en ehtinyt edes puuteroida leukaani (ihan jäätävä finni keskellä leukaa!) kunnolla, kun haastattelijamies jo saapui paikalle. Oli ilmeisesti lukenut karkausajatukseni ja tuli katsomaan, että lähden kävelemään oikeaan suuntaan 😉

Sinne sitten vaan, aaaaaaa!

Mä en tiedä kuinka moni teistä sen haastattelun on nähnyt (sen voi katsoa täältä), mutta joo, olin jännittänyt 1,5 päivää sitä tilannetta ja kun mä jännitän, mä olen hiljaa. Ja jos olen 1,5 päivää hiljaa, sitä seuraa pyörremyrsky ja niinpä taisin sitten hieman innostua höpöttämään. Niim pal kauhiast tarinoita monen vuoden ajalta! Ainakin lunastin sen "kun sä olet niin kova puhumaan" -homman ihan täysin.

Lempparikysymykseni oli tietysti se, että ketä mä tykkään kuvata eniten, koska se nyt on niin selkeää. Kyllähän tämänkin postauksen kuvista voi huomata tietyn kaavan: Jakonen, Blomqvist ja W. Peltola, jota en muuten haastattelussa maininnut. Mutta Waltsu kuuluu ehdottomasti näihin suosikkikuvattaviin.


Kun haastattelu loppui, taisin vähän täristä ja olisin ehkä tarvinnut jotain virvokkeita, mutta en mä mihinkään ehtinyt. Pelaajat olivat jo tulleet takaisin kentälle ja mä tajusin mun kamoja kerätessä, että jos aion vaihtaa puolta, mun täytyy juosta heti, sillä en halua ikinä häiritä ketään vaihtopenkin ihmisiä.


Toisella puoliajalla sain jo vähän kiinni itse pelistäkin ja aloin jännittää sen lopputulosta.


Sitten tuli nuori Onni Valakari, joka teki sen, mikä on pitänyt meidät kuvaajat varpaillaan tässä pari matsia..Onni nimittäin tuli vastaan tässä pari matsia sitten "Mari Mari, sit ku mä teen maalin, mä juoksen Reposen syliin!!" 😄 Niin ihana! 😄 Kun pelaajalta tulee tällainen ilmoitus, sitähän sitten pitää olla valmiudessa niin kauan, kunnes se tilanne on.

Kun Onni vetäisi pallon maaliin, nousin siltä istumalta ja lähdin juoksemaan monopodi kamerassa kiinni kohti vaihtopenkkejä, jotta pääsen lähemmäksi. Edessä olleet KaaPon pallopoikina toimineet pojat meinasit siinä rytäkässä jäädä alle, sen verran kiire oli! Kiitän jotain suurempia futiskuvausjumalia tästä, kun sattui tarkennus osumaan kohdilleen. Ai vitsit!

Tän matsin kaikki velvoitteet oli siis saatu kirjaimellisesti maaliin ihan hyvissä ajoin ennen matsin loppua, 4/4.Onnin maalin myötä lopputuloksena voitto Tepsille. Niin täydellinen perjantai kuin vain pystyi olemaan!
Peli oli sen oloista, että sen olisi voinut periaatteessa voittaa kumpi vain. TPS vain veti pidemmän korren tällä kertaa. Ja kyllähän se voitto maistuikin! Oli niin hienoa, kun voitto tuntui voitolta eikä ollut mitään ylimääräistä hässäkkää missään vaiheessa. Honkakin keskittyi vain pelaamaan jalkapalloa eikä venkuroinut mitään ylimääräistä.

Yleisöä paikalla oli yhtä paljon kuin Vimpelissä on asukkaita (yli 3000) ja sekin oli niin hienoa! On ihanaa, kun Veritas vetää väkeä ja yleisö eläytyy peliin, kiitos siitä jälleen kerran teille ketkä mukana menossa olette 🙏 Toivottavasti loppukauden kaikissa peleissä on yhtä paljon jengiä tai jopa enemmän, kyllähän siellä vielä pari penkkiä olisi vapaana! Ykkösen sarjataulukkokin näyttää siltä, ettei näitä matseja kannata skipata, sillä siellä on Honka, TPS ja KPV juuri nyt tasapisteissä. Syksystä tulee erittäin jännittävä!!

TPS - FC Honka 1-0

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti