torstai 28. syyskuuta 2017

Kuva, jonka halusin ottaa uudestaan

Valokuvaajana mulla on näkömuisti, jota pyrin käyttämään kaikkialla missä nyt voi vaan kuvitella tarvitsevansa. Esimerkiksi päivätyössäni, kun tarvii muistaa olenko nähnyt jotain rahtikirjaa, yritän muistaa nähneeni ihmisen nimen ja osoitteen siinä. Jos kotona mulla on joku vaate hukassa, mietin aina missä käytin sitä viimeksi ja sen jälkeen silmissäni sen reitin mihin olen voinut kulkea sen kanssa täällä kotona. Yleensä asiat löytyvät aina näin, kun näen ne silmissäni.

Ihmisetkin muistan kuvina. Hymyt, silmät, tilanteet, jalkapalloilijoiden juoksutyylit, mitä työkaverini oli tekemässä ohi kävellessäni.. Niin että jos satut kuulumaan mun lähipiiriin, mun päässä on kuva susta 😉

Jotkut tietyt hetket tietysti muistan myös vastaavasti. Ei tarvitse kuin laittaa silmät kiinni ja voin kelata itseni minne haluan. Viime syksyltä tällaisia hetkiä on parikin, mutta yksi niistä on se, kun näin jalkapalloilijan punnertamassa pallo selässä! En vielä tänäkään päivänä pysty selittämään, mikä mua siinä kiehtoo eniten, mutta se oli kuva, jonka mä halusin ottaa uudestaan joku päivä. Ihan päivänvalossa ilman kohinaa.

Olenkin tässä vuoden vähän väliä ruinannut pohdiskellut voisiko sellaisen kuvan käydä ottamassa uudestaan. Homma hoituikin näppärästi, kun tuli yhdet treenit, joihin mua pyydettiin kuvaamaan ja yhtenä futislähettiläänä toimi tämä mystinen punnertaja Tepsin keskikentältä. Kun treenihommat oli ohi, mentiin punnertamaan. Tai siis minä en punnertanut. Minä vain möyrin maassa tarpeeksi kaukana miettien jaksaako jätkä punnertaa niin kauan, että mä löydän oikean kuvakulman.

Kyllä se jaksoi. Ne käy vissiin salilla nuo futarit.Päällimmäinen tunne tän illan jälkeen on kiitollisuus. Lapset olivat tosi innoissaan, kun paikalla oli 2 ihan oikeaa jalkapalloilijaa. Kuvia ja tekstiä treeneistä tulossa todennäköisesti lisää sitten, kun vaan kerkeän ne kuvat tekemään ja valkattua, mitä voi julkaista.

Tässä on nyt taas viikonloppu pelkkää hulinaa, sillä huomenna mennään Raisioon elämysmatkalle (Ikea ja ÅCF:n matsi) ja lauantaina Salo-Kaarina-Turku -hommia. Sunnuntaina siis kannattaa odotella uutta postausta seuraavan kerran!

Kuva meitsistä: Nikke

2 kommenttia :